Kecergasan fizikal adalah sukar untuk mengekalkan tanpa idea-idea yang berguna seperti ini

Kecergasan fizikal adalah sukar untuk mengekalkan tanpa idea-idea yang berguna seperti ini

Anda tidak perlu pergi ke kecergasan kompetitif untuk menikmati sepenuhnya. Tidak, tidak sama sekali! Anda boleh melakukannya seperti aktiviti yang peribadi. Jika anda tidak tahu dengan bagaimana untuk memulakan rutin, kemudian cuba mengambil jantina di tips dalam artikel ini. Mereka boleh memberikan anda beberapa nasihat berguna.
Menggunakan tali pinggang berat badan apabila anda mula-mula cuba untuk mati Lif. Borang yang betul apabila mengangkat mati, atau bahkan satu terutama berat (yang boleh menggalakkan borang yang tidak wajar kerana ia bulkiness dan jisim), boleh kekal mencederakan bahagian belakang anda dan menyebabkan anda tidak pernah mati mengangkat lagi. Belakang adalah otot yang sangat penting dan boleh cedera agak mudah. Ini sebab yang sama, apabila penggerak memindahkan perabot besar mereka sentiasa memakai tali pinggang yang berat.
Bila jadual harian anda tangan anda yang sedikit tidak dijangka turun masa, isi secara sihat, menggalakkan kecergasan: berjalan-jalan. Apabila anda perlu menunggu sesuatu, keluar dan mendapatkan bergerak daripada duduk, membaca atau Snek. Berjalan kaki adalah cara yang lembut untuk meningkatkan kecergasan anda secara keseluruhan dan membuat hari anda yang lebih sihat.
Dengan betul bersenam otot-otot anda, hanya kerja mereka keluar untuk kira-kira sejam. Bersenam selama lebih satu jam secara umumnya kerja-kerja terhadap anda. Badan anda cenderung untuk menghasilkan lebih banyak kortisol selepas kira-kira 60 minit, dan ini boleh menyebabkan badan anda kedua-dua blok testosteron dan menyebabkan anda otot anda hanya mendapat sisa.
Perut bir yang degil? Malangnya, situps dan crunches semata-mata adalah tidak mencukupi untuk kehilangan flab perut. Kajian menunjukkan bahawa ia akan mengambil masa untuk suku dianggarkan sejuta crunches sebenarnya membakar satu paun lemak. Bidaan terbaik anda ialah untuk menggabungkan senaman abdomen dengan perubahan pemakanan dan senaman aerobik.
Walaupun ia mungkin kelihatan menyakitkan, penting untuk bermula menjalankan kecederaan otot yang sebaik sahaja anda boleh. Dengan tidak berbuat demikian, anda akan membolehkan otot-otot lain untuk mengetatkan. Anda tidak perlu melakukan sebarang senaman yang sengit. Pergi perlahan-lahan dan pastikan pakai ais pada kawasan yang cedera apabila selesai.
Petua kecergasan yang besar ialah mula melaksanakan crossovers kabel. Kabel crossovers adalah cara yang hebat untuk membina otot-otot pectoral yang batin. Walaupun ia bukanlah langkah terbaik untuk tack pada otot, ianya masih satu senaman yang menyeronokkan yang boleh menjadi tambahan yang bagus pada penghujung senaman dada anda.
Jika anda cuba untuk menjadi seorang pemain tenis yang lebih baik, maka anda harus cuba memberi tumpuan dengan lebih cepat. Anda akan mampu memukul pemenang yang lebih banyak jika anda melatih mata untuk fokus pada jarak lebih cepat. Ketika memandu, cuba beralih tumpuan anda dengan cepat antara sesuatu yang panjang gelanggang tenis di kaki dan kemudian kepada sesuatu yang lebih dekat.
Jika anda telah melihat ramai kawan-kawan anda memperbaiki kesihatan mereka, ini boleh menjadi masa yang baik untuk melompat pada kereta muzik. Mempunyai rakan-rakan dan sistem sokongan di sekeliling anda adalah cara yang hebat untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya dalam semua matlamat kecergasan anda, dari berat untuk meningkatkan otot besar-besaran.
Apabila digunakan sebagai sebahagian daripada rutin senaman anda, anda perlu memberi diri anda berehat setiap sekarang dan kemudian. Mengurangkan kekerapan latihan mingguan dan perbatuan anda separuh seorang daripada setiap enam minggu. Ini akan membolehkan badan anda lebih baik peluang untuk pulih, dan akan membantu untuk menjaga dari kecederaan kekal.
Semasa bersenam, anda akan terikat untuk mempunyai beberapa jenis kecederaan. Semua kecederaan semasa bersenam boleh menjadi sangat serius. Ramai orang akan mengabaikannya. Pertama, anda perlu berhenti bersenam itu kawasan yang terjejas. Maka anda perlu mendapatkan diperiksa oleh seorang doktor atau profesional.
Mengambil kelas seni mempertahankan diri adalah cara yang baik untuk mendapatkan dalam bentuk dan sambil belajar sesuatu yang baru. Bukan sahaja akan anda mendapat manfaat daripada pergerakan seni mempertahankan diri, tetapi up duduk, regangan dan hangat lain naik latihan yang juga hebat. Mengambil kelas dengan rakan untuk menambah motivasi seseorang untuk mengamalkan dengan di antara kelas.
Memulakan rutin senaman anda perlahan-lahan dan Berusahalah. Tidak bermula dengan rutin senaman yang super-challenging, atau anda akan menjadi tidak digalakkan. Sebaliknya, mencari keseronokan dan aktiviti-aktiviti fizikal yang mudah untuk anda bergerak. Pastikan untuk mendengar muzik kegemaran anda semasa anda bersenam. Muzik yang baik menjadikan segala-galanya mudah!
Kebanyakan orang tidak sedar bahawa kerap melaksanakan mati Lif dan squats boleh benar-benar memberi otot perut anda senaman yang hebat juga. Dengan melakukan sekurang-kurangnya lima set sepuluh wakil, badan anda tona dengan cara yang mempertingkatkan postur yang semulajadi dan firma otot oblique dengan tiada usaha tambahan anda.
Mudah-mudahan selepas membaca artikel ini anda berasa seperti anda boleh membentuk strategi kejayaan yang bermanfaat ke arah matlamat kecergasan anda. Ingat bahawa lebih banyak maklumat anda tahu lebih banyak anda perlu memohon untuk mendapatkan ke dalam bentuk. Apabila anda mempunyai banyak maklumat dan menggunakan semua keupayaan anda, kemudian anda akan dapat melihat beberapa perubahan yang serius dalam badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *