Kecergasan dan kesihatan dalam dunia korporat

Kecergasan dan kesihatan dalam dunia korporat

Banyak perniagaan telah mula memahami bahawa melabur dalam Kesihatan dan kecergasan kakitangan mereka adalah satu langkah yang bijak.

Mereka juga mula menyedari kesan yang ia mempunyai garisan bawah mereka. Kerana ini mereka sudah mula mengajar pekerja-pekerja mereka konsep dan amalan kecergasan dan kesihatan keseluruhan. Pengajaran prinsip Keselamatan dan kesihatan baik pekerja dan amalan bukan sahaja akan memberi mereka kelebihan pada kejayaan tetapi juga pengurangan dalam penjagaan kesihatan yang dibayar untuk pekerja-pekerja mereka pada hari-hari sakit.

Faedah Pendidikan Kesihatan dan kecergasan untuk pekerja adalah dua kali ganda. Pekerja akan memperolehi tahap stres yang rendah, tahap peningkatan keyakinan diri dan kecergasan fizikal yang bertambah baik dengan peningkatan stamina. Produktiviti pekerja majikan keuntungan meningkat, menurun kadar penyakit dan membangunkan kemahiran kepimpinan pekerja. Terdapat seorang dermawan yang lain di seluruh proses ini, masyarakat. Masyarakat akan menjadi atau kekal pemain yang berdaya saing dalam pasaran.

Semalam Syarikat melihat ke termasuk kemudahan penjagaan kesihatan berulang atau program kesihatan dan kesihatan untuk membantu mereka meningkatkan margin keuntungan mereka. Ini terbukti sebagai satu pelaburan yang berjaya dengan pulangan yang lebih sihat lebih lama bekerja pekerja, perolehan kurang, dan perlindungan aset paling penting dalam mana-mana Syarikat, yang merupakan pekerja.

Majikan mahu mengekalkan orang-orang yang boleh melakukan pekerjaan mereka serta mungkin, dan orang-orang ini perlu mempunyai minda yang sihat dan badan-badan mampu untuk mendapatkan segala-galanya yang dilakukan. Walaupun semua orang perlu mengambil inisiatif sendiri untuk kekal sihat, malangnya ramai orang tidak.

Bilakah pekerja anda mendapatkan dibungkus dalam kehidupan sehari-hari kerja, kanak-kanak, dan lain-lain kerja-kerja dan tugas-tugas yang mereka lupa untuk mengambil masa untuk kecergasan dan penjagaan kesihatan berkaitan dengan diri mereka sendiri. Majikan yang mengendalikan peringatan dan perundingan Kesihatan berkaitan maklumat majikan yang kakitangan yang berkualiti akan mahu bekerja dan tinggal bersama untuk masa yang sangat lama.

Seperti yang kita semua umur fizikal dan mental kecergasan kadang-kadang diambil diberi dan sebelum kita tahu itu terdapat masalah yang mungkin boleh mempunyai telah diperbetulkan dengan cara yang proaktif dan bukannya dengan cara yang reaktif. Menggunakan pendekatan proaktif yang dapat mengelakkan kehilangan pendapatan majikan dan pekerja dan keluarga jika dikendalikan dengan cermat dan rasa hormat terhadap kehendak kedua-dua pihak.

Menggalakkan pekerja untuk hidup gaya hidup yang sihat di luar kerja adalah kelakuan yang akan dipindahkan ke tempat kerja dan membuat untuk persekitaran yang baik atau lebih baik bagi semua yang berkenaan.

Beberapa syarikat telah dibeli ke idea ini termasuk keahlian ke gimnasium sebagai bonus insentif, atau bahkan sebagai baru Penyewaan bonus. Mereka menggunakan kecergasan dan Kesihatan sebagai faktor motivasi untuk mendapatkan promosi dan menimbulkan. Jadi jika anda sebuah syarikat, besar, kecil, atau sebaliknya, ia akan manfaat anda untuk menggabungkan pelan pendidikan kesihatan dan kecergasan. Mungkin kesihatan dan program kecergasan, atau insentif bagi pekerja-pekerja anda untuk rawatan yang lebih baik bagi mereka dan garis bawah anda dalam perniagaan adalah jawapannya.

Mencari pelan yang sesuai dengan keperluan Syarikat anda dan berhati-hati untuk pulangan pelaburan anda. Walaupun ia tidak meningkatkan garis bawah anda nyata, ianya masih satu idea yang baik untuk memastikan rancangan sekitar am moral dan kesejahteraan dalam perniagaan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *