Kecergasan adalah Essense seorang lelaki

Kecergasan adalah Essense seorang lelaki

Jadilah seorang lelaki kecergasan. Kecergasan adalah keupayaan seseorang untuk melakukan tugas-tugas harian biasa beliau dengan penuh kecergasan dan semangat tanpa perlu bimbang tentang kelesuan selepas itu dan dengan tenaga tambahan di dalam rizab yang boleh menjadi berguna apabila berlaku kecemasan atau riadah dan rekreasi. Keseluruhan kecergasan perlu menjadi matlamat utama setiap manusia mesti cuba untuk mencapai. Dalam Kecergasan, tidak ada yang terlalu muda atau terlalu tua untuk penambahbaikan.

Kecergasan seseorang boleh diperbaiki oleh ngaging dalam senaman aerobik dan melalui latihan kekuatan. Terdapat tiga komponen kecergasan keseluruhan yang setiap manusia mesti fokus bekerja untuk berada dalam bentuk yang sihat, tahap. Ini adalah kerja kardiovaskular, latihan kekuatan dan sudah tentu, ia perlu digandingkan dengan diet yang sihat.

Tinggal kuat membina otot. Rejimen kecergasan lelaki harus merangkumi senaman rutin yang bertujuan untuk membina otot-otot. Penuaan menyebabkan pengurangan jisim otot lima hingga tujuh paun (2-3.2 kilo) otot bagi setiap sepuluh tahun dalam kehidupan dewasa memandangkan beliau hidup gaya hidup tidak aktif. Sesungguhnya kata-kata “menggunakannya atau hilang” adalah sangat berkaitan dengan otot-otot. Mujurlah, Terdapat satu penyelesaian yang baik ini. Kehilangan otot jisim boleh digantikan dengan engaiging dalam latihan kekuatan.

Peningkatan kecergasan lelaki oleh kardiovaskular bersenam. Senaman fleksibiliti, kekuatan kardiovaskular dan latihan bersenam pasti membantu meningkatkan kecergasan seorang lelaki dan semua ini harus menjadi sebahagian daripada lelaki yang bersenam skim. Tetapi semua ini, kardiovaskular kerja yang diperlukan. Latihan di bawah syarat-syarat kerja kardiovaskular dan membangunkan sistem kardiovaskular dan juga bekerja kumpulan otot besar (Laman 2, artikel kecergasan kesihatan).

Jadi jika seorang lelaki yang tidak mempunyai banyak masa untuk bersenam, devoting apa-apa masa dia mungkin perlu senaman aerobik lakukan Nya dengan baik. Dia mungkin perlu lulus membangunkan biceps tersebut tetapi selagi kardiovaskular bersenam senaman dilakukan, maka tekanan darah, jantung dan kolesterol akan menjadi baik untuk memastikan anda kekal sihat dan bahagia.

Intipati pemakanan untuk kecergasan lelaki. Ia adalah yang terbaik serta sebagai disarankan untuk makan keseluruhannya dan makanan semula jadi soalan daripada melakukan ia pada jumlah yang besar dalam kedudukan satu hingga tiga. Sentiasa diingat pelbagai apabila melakukan membeli-belah. Ini akan memastikan bahawa satu mendapat sebahagian jika tidak semua nutrien dan mineral yang diperlukan oleh badan untuk sentiasa cergas dan sihat. Sentiasa dalam tiga macronutreints penting dalam diet; ini adalah lemak, karbohidrat dan protein. Mengutamakan protein walaupun lebih karbohidrat tetapi tidak termasuk mana-mana satu daripada tiga beberapa Diet fad.

Petua mengekalkan tahap kecergasan seorang lelaki tinggi, cekap dan selamat: (Daftar keluar gambar senaman)

1.) Minum banyak air sepanjang keluar hari ini, terutamanya apabila bekerja.

2.) Melakukan senaman dengan betul menggunakan teknik-teknik yang betul, sama ada ia mempunyai berat lifting atau aerobik latihan. Sentiasa membaca dan memahami, dan sudah tentu, ikut arahan yang digariskan oleh jurulatih peribadi.

3.) Pastikan itu memang pemerhati yang apabila mengangkat berat.

Cabaran 4.) otot-otot, tetapi pastikan bahawa ia sentiasa selamat.

Regangan 5.), Pemanasan sebelum bekerja keluar dan cool-down secara beransur-ansur selepas sesi.

6.) Semak peralatan untuk Keselamatan sebelum menggunakannya.

7.) Adalah lebih baik untuk melakukan kurang daripada keterlaluan dalam semua hal. Overtraining akan ekzos semangat dan membunuh prestasi.
(Sumber: program penurunan berat badan)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *