Kecekapan sinergi yang menggerunkan makanan

Kecekapan sinergi yang menggerunkan makanan

Ia adalah sesuatu seperti Bilakah anda menggabungkan alkohol dengan barbiturates, begitu juga kepada bagaimana Marilyn Monroe meninggal dunia. Gabungan bahan-bahan dengan ketara meningkatkan potensi bahan setiap, jadi dalam erti kata lain 2 plus 2 sama dengan 5 dan kadang-kadang ia adalah sama dengan 10.

Ini dipanggil sinergi. Inilah sebabnya anda tidak sepatutnya minum apabila anda mengambil ubat-ubatan preskripsi tersebut yang ditetapkan doktor anda untuk membantu penurunan berat badan.

Doktor ini, selain menjual ubat-ubatan, suka membuat nutrien yang kelihatan seperti mereka yang kurang daripada yang luar biasa oleh mengasingkan mereka apabila melakukan ujian. Sudah tentu jika anda mengambil yang terpencil nutrien ia tidak akan menunjukkan hasil yang menakjubkan, tetapi berapa kerap dalam kehidupan sebenar anda benar-benar mencari nutrien terpencil yang tunggal?

Setiap kali anda makan tomato anda tidak hanya makan likopena anda makan beratus-ratus fitokimia bahawa semua kerja alkohol cara yang sama dan bekerja barbiturates, kecuali mereka yang bekerja untuk kebaikan dan bukannya lapuk.

Jika Marilyn telah makan makanan yang bekerjasama agar bertindak secara sinergi daripada meminum dan memakan ubat-ubatan beliau masih mungkin hidup semalam.

Mengetahui daripada sinergi akan memberitahu anda dua perkara: satu, makanan tambahan adalah beban sampah. Baik, kebanyakan Supplement adalah, sebagai contoh hanya mengambil suplemen likopena tidak berbuat badan anda banyak kebaikan.

Seperti telah dinyatakan sebelum ini, nutrien terpencil hampir tidak berbuat apa-apa pada semua, atau dalam erti kata lain nutrien satu menyediakan satu manfaat. Tetapi Bilakah makan tomato likopena itu 1, apabila dipasangkan dengan beratus-ratus lain fitokimia, tiba-tiba mempunyai nilai 10.

Perkara kedua yang memberitahu anda adalah bahawa tidak semua komponen yang periferal yang terkandung dalam buah-buahan atau sayur-sayuran yang sama. Kajian menunjukkan bahawa jika vitamin C dari buah-buahan citrusy dimakan dengan besi daripada kacang atau ikan, seterika akan dimetabolismakan dengan lebih berkesan.

Itulah petua yang baik untuk anda wanita di luar sana. Ia adalah sangat biasa bagi kanak-kanak perempuan mempunyai tahap rendah besi dalam darah mereka, yang boleh melarang mereka daripada menderma plasma atau darah.

Jadi jika anda perlu untuk Bio-hidup tetapi anda tidak mempunyai cukup besi dalam badan anda, Makan Nanas beberapa dan beberapa ikan. Anda akan menderma plasma dalam jam.

Tidak ada satu makanan yang akan menjadi lebih baik daripada yang lain dan tidak ada satu pil atau tambahan yang akan memberikan kesihatan yang sempurna. Anda hanya perlu mengekalkan diet yang pelbagai dengan banyak makanan sihat yang berbeza.

Ini juga akan menggalakkan kekeliruan metabolik, yang merupakan satu perkara yang baik, tetapi anda tidak perlu untuk mendengar tentang hal itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *