Keburukan yang berkaitan dengan perakaunan kewangan

Keburukan yang berkaitan dengan perakaunan kewangan

Perakaunan adalah tidak sama sekali percuma beberapa sekatan yang dilampirkan. Sebenarnya, perakaunan ekonomi membolehkan beberapa pilihan rawatan pilihan juga. Simpan kira biasanya adalah selaras dengan prinsip-prinsip yang biasanya dirujuk sebagai ‘prinsip-prinsip umumnya diterima’. Tetapi, kini wujud beberapa teori untuk rawatan anda cekap mana-mana hal keadaan yang berlaku. Ini membolehkan rawatan pilihan dengan dalam rangka besar yang berkaitan dengan peraturan-peraturan kewangan yang biasanya diiktiraf. Ekonomi perakaunan, kadang-kadang, tidak menyediakan 1 dengan butiran penting tepat pada masanya. Benar-benar, ia tidak jua kekangan apabila aplikasi perisian yang kuat yang akan digunakan untuk menampung syarikat web dan kontigensi akaun, di mana kunci kira-kira akan disediakan dengan serta-merta.
Sistem perakaunan kewangan disediakan untuk membekalkan maklumat dalam bentuk pernyataan yang dikenali sebagai lembaran imbangan dan juga hasil serta pengurangan baki, secara amnya untuk mendapatkan tempoh 12 bulan. Supaya maklumat yang diperolehi telah dikatakan menjadi ingin tahu tradisional sahaja, semata-mata dengan penyelidikan tertentu siasat statistik awal boleh dijalankan. Perniagaan yang lengkap memerlukan maklumat yang diberikan pada masa yang betul, dari masa yang kerap, untuk Kumpulan penyeliaan yang sebenar untuk program dan juga mengambil kira aktiviti-aktiviti pemulihan. Kerana tradisi yang pergi, ekonomi perakaunan teknik yang benar-benar direka untuk menjana maklumat ekonomi yang berkaitan dalam masa yang masa tempoh di bawah umur 12 bulan. Sekarang, dengan semua kedatangan barang lembut perakaunan berkomputer, bulan ke bulan kira pendapatan dan kerosakan statistik boleh dikenali serta bantuan mengatasi kelemahan sedia ada.
Beberapa yang biasanya dari pendapat di mana tuntutan perakaunan kewangan serta seperti mendapatkan Ulasan dipengaruhi oleh pertimbangan peribadi. Khususnya ‘Konvensyen mengenai objektif’ dipandang tinggi di seluruh dunia dalam perakaunan; Namun, untuk menyimpan maklumat mengenai acara-acara tertentu serba anggaran hendaklah dikemukakan, yang biasanya memerlukan pertimbangan individu yang bermaklumat serta pandai. 1 tidak boleh menganggap tepat apabila ia datang kepada penganggar yang berpotensi; serta, hasilnya, objektif menderita. Perakaunan kewangan kadang-kadang mengabaikan beberapa maklumat bukan kewangan sangat penting. Walau bagaimanapun, menarik mudah hakikatnya perakaunan kewangan yang akan tidak berfikir tentang pembelian ini sejak sesuatu yang bebas – ekonomi pula. Dari segi penyelidikan, intensiti dan juga tahap yang berkaitan dengan pertandingan yang berhadapan dari organisasi yang menjalankan perniagaan, Tempahan khusus inovatif pembangunan diadakan dalam organisasi, kesetiaan dan juga kecekapan faktor daripada pekerja dan sebagainya. Terdapat kebimbangan yang agak kawalan sebenar ke atas Syarikat mungkin mendapat sangat teruja.
Namun begitu, perakaunan bukanlah tailor-made untuk meluluskan sedar macam perkara. Oleh itu apa-apa jenis pengguna yang berkaitan dengan maklumat kewangan akan pasti, biasanya, mendapatkan kekurangan beberapa maklumat penting yang bukan monetari dalam watak. Hari ini, cemerlang perakaunan halus item bersama-sama dengan MIS serta CRM boleh menjadi mengenai besar menggunakan hal sulit untuk mengalahkan kekangan tertentu ini, sekurang-kurangnya sebahagiannya. Satu lagi kelemahan adalah sentiasa bahawa ekonomi buku kira-kira tidak memberikan pemeriksaan yang benar-benar terperinci. Maklumat yang didapati di sini, hakikatnya, hanya agregat dengan urusan kewangan yang pelbagai yang telah diadakan sepanjang tahun kewangan. Anda mungkin mengatakan, yang membolehkan sulit untuk mengkaji hasil am pembangunan perniagaan, di mana maklumat berkenaan harga, pendapatan dan perolehan bagi setiap item.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *