Keburukan Veganism – apa yang perlu dielakkan

Keburukan Veganism – apa yang perlu dielakkan

Manakala orang yang paling cepat untuk tout semua kelebihan Veganism, Terdapat beberapa kelemahan utama yang agak sama. Beberapa orang yang berada dalam kedudukan untuk mengatasi kelemahan ini dengan mudah, manakala lain-lain amat pertempuran dengan perubahan yang diperlukan. Segala-galanya yang berlaku di dalam kehidupan Vegan biasanya berfungsi untuk memperbaiki keseluruhan kualiti hidup, yang boleh menjadikannya luar biasa sukar untuk mendapatkan orang-orang yang degil tempahan untuk benar-benar mengubah. Vegan tidak life-style, yang biasanya akan membolehkan perubahan kecil sangat, itu regimen makanan ini boleh menyerupai vegetarian namun tidak sesuatu Vegan yang agak permit.

Bagi orang-orang yang mempunyai masalah menerima vegan terdapat beberapa sebab yang utama mengapa life-style yang cenderung untuk gagal. Ia bukanlah semata-mata menyusahkan untuk mencari maklumat yang betul, tetapi pengubahsuaian yang diperlukan mungkin sangat tidak bertimbang rasa. Bekerja untuk mengatasi kesukaran ini boleh didapati, tetapi ia akan memerlukan sejumlah besar usaha, serta untuk masyarakat bantuan yang sesuai yang akan membantu anda melalui masa yang sukar.

Masalah terbesar yang mempunyai kebanyakan individu adalah memberi daging. Ini termasuk semua daging, daging lembu, daging ayam, ikan, Udang Galah, udang dan sebagainya. Ini tambahan pula terdiri daripada barangan daging setanding dengan anjing yang salah dan lain-lain makanan yang setanding serta. Terdapat tiada perkara itu sebagai tempat untuk daging dalam regimen makanan vegan dalam apa-apa hal, tidak seperti sesetengah diet vegetarian yang membenarkan beberapa kuantiti yang kecil daripada daging selagi ianya sesuai dengan garis panduan yang pasti. Bagi seseorang yang digunakan untuk makan stik dan cheeseburgers ini adalah biasanya yang agak kasar awakening dan agak sukar untuk menangani.

Satu lagi kelemahan yang kerap adalah kepincangan makan produk tenusu. Ini termasuk susu, yogurt, keju dan walaupun musim panas yang tercinta kegemaran ais krim. Ramai orang telah membesar dengan makanan tersebut hidup jumlah mereka dan membuat percubaan untuk memberi mereka sepenuhnya boleh menjadi amat sukar. Ada Lagipun beberapa pilihan alternatif setanding dengan susu beras tetapi ini biasanya agak dearer, dan tidak mempunyai cukup rasa serupa yang susu lembu yang biasa.

Selain daripada memberi jenis makanan yang khusus, vegan yang benar tiada akan beberapa lain keburukan juga. Pakaian dan lain-lain objek menyumbang beramal dan kulit malah tidak akan dibenarkan. Ini adalah kerana haiwan yang boleh digunakan untuk mencipta kulit selain silkworm, yang digunakan untuk membuat kain Sutera. Terdapat selepas semua produk yang berbeza serupa buaya kulit dan berbeza sama bekalan yang tidak dibenarkan serta. Dalam kes anda untuk maven benar gaya, ini mungkin satu pelarasan yang membebankan terutamanya untuk membuat.

Tidak kira bagaimana sukar ia boleh kelihatan bertukar menjadi vegan yang benar setiap tahun lebih ramai individu menukar kepada gaya hidup. Anda perlu ambil perhatian bahawa jika pemikiran menjadi vegan yang kedengaran menarik untuk tempoh masa yang singkat maka ia tidak menjadi perubahan yang anda cuba untuk. Tidak semua orang seolah-olah sesuai menjadi vegan, tetapi orang beberapa mencari kejayaan yang besar dengan cara hidup yang vegetarian sebaliknya. Memilih salah satu resolusi terbaik dalam keinginan anda adalah penting dalam usaha untuk membuat beberapa perubahan yang anda akan benar-benar teruja dan berpuas hati dengan. Dengan ini dalam fikiran, ia adalah amat perlu untuk mengelakkan kacak ke dalam mana-mana pilihan supaya anda sedar sepenuhnya semua pengubahsuaian yang diperlukan dari anda, agak daripada terkejut sebaik sahaja ia berlaku.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *