Kebimbangan zakar – apabila melihat doktor anda dan apabila tidak

Kebimbangan zakar – apabila melihat doktor anda dan apabila tidak

Melawat doktor

Lelaki sering merasa malu tentang isu-isu zakar yang biasa dan boleh enggan untuk bercakap dengan pasangan atau rakan kongsi mereka tentang apa-apa masalah zakar mereka mengalami. Pergi ke doktor boleh menjadi langkah penting dalam membiasakan doktor dengan kesihatan zakar anda. Walau bagaimanapun banyak lelaki akhirnya pergi ke doktor semata-mata kerana mereka tidak tahu bagaimana untuk menjaga kesihatan zakar mereka atau mempunyai pengetahuan yang mencukupi mengenai masalah zakar mereka menjaga zakar bersih secukupnya dan menggunakan crème Kesihatan zakar yang kerap adalah penting untuk melindungi zakar dari biasa zakar isu kesihatan, seperti ruam, atau kulit zakar merah, jengkel dan, juga, zakar kering atau sakit kulit.

Sebab utama lelaki melawat doktor tentang kebimbangan zakar

• Saiz – hakikatnya bahawa ramai lelaki berasa tidak mencukupi tentang saiz zakar mereka dan bimbang sama ada ia adalah terlalu besar atau terlalu kecil (biasanya terlalu kecil). Saiz bukanlah biasanya apa-apa untuk risau; Walau bagaimanapun, kebanyakan lelaki yang terlalu taksub dengan saiz zakar mereka. Ada apa-apa, dalam sebab yang doktor boleh lakukan untuk mengubah saiz zakar.

• Bentuk – sesetengah lelaki boleh mengalami a bend atau lengkung dalam zakar untuk tegak dari semasa ke semasa. Ini boleh disebabkan oleh agresif seks atau melancap berlebihan dan boleh menyebabkan sesuatu Bala yang dipanggil penyakit Peyronie’s, yang boleh memendekkan zakar oleh sehingga inci. Walaupun terdapat penawar untuk penyakit Peyronie’s, melawat doktor boleh mendapat manfaat dengan menerima arahan yang betul mengenai amalan seksual.

• Ejakulasi pramatang – salah sebab lelaki Lawatan doktor adalah kerana menganggapnya prestasi seksual mereka tidak akan sampai dengan awal, terutamanya selepas setelah mengalami ejakulasi pra-matang. GP tempatan boleh membantu dengan ini, walaupun melancap berlebihan telah terbukti mempunyai kesan yang negatif terhadap masa ejakulasi.

• Masalah erektil – di sisi lain, rakan-rakan yang mungkin mempunyai masalah dengan mendapat ereksi di tempat pertama. Terdapat pelbagai punca kerana kekurangan ereksi, termasuk isu-isu psikologi dan masalah dengan ubat-ubatan dan walaupun tiada jawapan yang betul atau salah, seorang lelaki harus melawat doktor Jika masalah berterusan.

Zakar ruam, kemerahan, kerengsaan dan hilang deria rasa

Seorang lelaki juga patut melawat doktor jika ada apa-apa perubahan yang dapat dilihat dalam keadaan kesihatan zakar Nya. Ruam zakar mungkin gejala pelbagai penyakit yang banyak dan perlu dilihat. Beberapa penyebab utama ruam zakar adalah:

• Herpes

• Ketuat kemaluan

• Alahan

• Dermatitis

• Psoriasis

• Ekzema

• Zakar jerawat

STD itu dan penyakit-penyakit lain mungkin memerlukan rawatan yang lebih serius, tetapi sebahagian daripada sebab-sebab zakar ruam dan kerengsaan yang agak kecil. Sebagai contoh, walaupun herpes akan memerlukan doktor melihat dan menjalani rawatan, jerawat zakar adalah perkara biasa dan boleh dirawat dengan crèmes khas yang bertujuan untuk melindungi zakar dan menenangkan kulit zakar yang halus.

Sebelum melawat doktor

Ia dapat difahami bahawa lelaki mungkin mahu berjumpa doktor dengan serta-merta tentang kesihatan zakar. Walau bagaimanapun, kebanyakan zakar ruam dan masalah boleh ditangani dengan langkah-langkah pencegahan bukannya berjalan ke doktor setiap lima minit. Penggunaan bantuan zakar yang mudah (profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral yang membantu melindungi dan menjaga zakar untuk mengelakkan masalah kesihatan zakar yang biasa dan tidak diperlukan dalam Lawatan ke doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *