Kebimbangan yang menyerang senarai semak – gejala-gejala yang 17 perlu mencari apabila anda mengalami serangan panik!

Kebimbangan yang menyerang senarai semak – gejala-gejala yang 17 perlu mencari apabila anda mengalami serangan panik!

Masa yang sukar sekarang ini; kita berada dalam mengatasi krisis ekonomi global. Anda mungkin telah hilang pekerjaan anda dan sudah tentu seseorang yang anda kenal telah kehilangan pekerjaan. Anda mungkin tahu orang-orang yang telah kehilangan rumah-rumah mereka, sedang bergelut dengan bil-bil atau sebaliknya berada dalam air. IT´s keras tidak terharu apabila masalah-masalah yang ada di sekeliling kita jadi menakutkan. IT´s sukar untuk memahami apa yang berbilion-bilion atau trilion dolar maksudkan!

Di masa-masa sukar ini, lebih ramai orang sedang bergelut dengan kebimbangan dan panik. Terdapat begitu banyak stres yang dihadapi lebih aktif dalam seharian kita hidup sekarang, bimbang lebih banyak yang begitu banyak di barisan hadapan dalam minda kita. Mencari apa-apa kelegaan daripada pemikiran ini boleh menjadi sukar. Tetapi mungkin lebih sukar adalah mengenalpasti sama ada anda mengalami keresahan yang teruk atau panik atau menjalankan bimbang kilang.

Berikut adalah senarai gejala-gejala perlu berhati-hati. Ini adalah tanda-tanda bahawa anda sedang bergelut dengan masalah yang serius yang kini mengganggu hidup anda, daripada sebarang kecacatan.

1. Mengejut, kuat perasaan takut atau azab yang
2. Berpeluh
3. Perlumbaan jantung
4. Berjabat
5. Otot penumpahan atau kesakitan otot
6. tidak sabar
7. cepat marah
8. masalah pernafasan, hyperventilating
9. perasaan yang pening atau wobbliness
10. mata twitch, clenched rahang, gigi pengisaran
11. takut mati
12. takut akan gila atau yang diinstitusikan
13. kesejukan, demam
14. kehilangan rasa di tangan atau kaki
15. mengelakkan tempat, orang atau perkara-perkara
16. masalah menumpukan perhatian
17. berlebihan bimbang tentang kesihatan anda sendiri atau orang tersayang

Jika anda mengalami empat atau lebih daripada gejala-gejala ini bagi tempoh masa yang lama maka anda mungkin sedang bergelut dengan kebimbangan yang berlebihan. Doesn´t ini menjadikan anda seorang yang lemah atau dahsyat, semata-mata manusia, dengan perasaan. Kebimbangan sering menyerang orang-orang muda, remaja mereka lewat untuk 30´s awal. Walau bagaimanapun, dalam dunia tekanan today´s, orang lebih tua sedang bergelut dengan tercetusnya kebimbangan yang teruk.

Orang-orang yang mungkin telah terdedah kepada kebimbangan bagi tahun tiba-tiba mengalami pencetus perlu memperlihatkan kebimbangan atau panik masalah mereka. Walaupun ini adalah pasti upsetting dan ia mungkin kelihatan it´s suka tanam sudah blue, berita baik adalah bahawa terdapat cara untuk menangani masalah ini.

Bersenam, mencari kedai-kedai untuk anda bimbang dan kaedah kelonggaran berada semua perubahan hidup yang positif yang boleh menjejaskan perasaan anda. Anda juga boleh bekerja pada latihan fikiran untuk melihat perkara-perkara dari perspektif yang lebih positif. IT´s penting untuk menangani masalah ini kerana ia sering boleh membawa kepada kemurungan dan mengelakkan aktiviti dan orang-orang yang tersayang.

Masalah boleh memuncak ke titik di mana anda akan memandu kereta takut atau bimbang untuk pergi ke tempat kerja atau memilih sehingga anak anda dari sekolah. Mengenal pasti masalah anda awal dan mula untuk membuat perubahan dengan cepat. Badan dan minda anda akan menghargai!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *