Kebimbangan ruam zakar – mencegah dan merawat jangkitan kulit zakar

Kebimbangan ruam zakar – mencegah dan merawat jangkitan kulit zakar

Lelaki semua peringkat umur – malah mereka yang tidak aktif seks – adalah mungkin untuk membangunkan ruam zakar dari semasa ke semasa. Dalam kebanyakan kes, zakar merah, gatal menyebabkan ringan kepada sederhana ketidakselesaan, tetapi bukan punca bagi penggera. Walaupun ia adalah perkara biasa bagi ruam zakar untuk mengutarakan kemusykilan mengenai penyakit jangkitan seks, jawapannya ialah biasanya menakutkan jauh kurang dan lebih mudah diuruskan. Penjagaan kulit harian dengan zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk mencegah jangkitan biasa yang boleh menyebabkan ruam zakar, kesakitan dan gatal-gatal; Walau bagaimanapun, ia adalah idea yang baik untuk menyedari jangkitan zakar berikut, serta menyebabkan mereka dan kaedah terbaik untuk merawat mereka. Lelaki yang mengalami ruam yang berterusan zakar yang tidak bertindak balas terhadap rawatan, menjadi lebih teruk atau disertai oleh gejala-gejala seperti selsema, perlu mendapatkan rawatan perubatan secepat mungkin.

Jangkitan yis – terdapat salah tanggapan umum bahawa jangkitan yis adalah satu isu wanita, tetapi hakikat bahawa lelaki akan hanya terdedah kepada keadaan yang biasa ini sebagai wanita. Yis candida berkembang di kawasan-kawasan yang panas dan lembap, terutama apabila paras pH semulajadi badan adalah keseimbangan. Jangkitan yis boleh menyebabkan merah, menyebarkan ruam, bersama-sama dengan sederhana hingga teruk gatal-gatal, Kering, mengelupas dan kulit mengelupas. Jangkitan Candida mudah dipindahkan dan balik antara pasangan, supaya melayan mereka dan ganjarannya seks sehingga mereka menyelesaikan perlu.

Mengelakkan jangkitan yis memang tidak boleh didapati, tetapi menjaga kawasan kemaluan kering dan bersih dan menjaga kulit baki pelembab semulajadi dengan nutrien kulit zakar boleh membantu untuk mencegah overgrowth Yis yang menyebabkan keadaan kulit yang tidak selesa.

Gatal jock – kulit dilindungi dengan organisma kecil yang dikenali sebagai dermatophytes, yang terdiri daripada pelbagai jenis kulat. Organisma ini adalah sempurna tidak berbahaya, tetapi sebahagian daripada mereka boleh menjadi jangkitan kulat di bawah syarat-syarat yang betul. Kulat yang dikenali sebagai tinea cruris cenderung untuk berkembang dalam persekitaran yang panas, lembap, dan apabila kawasan kemaluan tidak dikekalkan bersih dan Kering, ruam merah, menyebarkan, gatal boleh berkembang. Keadaan ini adalah sangat mudah berjangkit dan boleh merebak melalui perkongsian tuala atau pakaian dan dipindahkan kepada rakan-rakan seksual. Atlet yang memakai pakaian yang ketat, menyokong atau lelaki yang berlebihan berat badan atau berpeluh dengan mudah akan lebih cenderung untuk mengalami ruam zakar yang tidak selesa ini.

Kekunci untuk mengelakkan gejala-gejala gatal jock adalah untuk memastikan kawasan yang bersih dan Kering, memakai pakaian yang longgar, bernafas, serta merawat kulit zakar dengan formula nutrien yang merangsang badan melawan jangkitan keupayaan semula jadi vitamin seperti A, C dan D.

Balanitis – keadaan ini lebih kerap dilihat di kalangan lelaki yang tidak bersunat dan secara umumnya adalah berkaitan dengan isu-isu kebersihan. Balanitis membentangkan sebagai untuk ruam yang gatal, kulit reddened, terbakar dan bengkak. Jika uretra (pembukaan zakar) terjejas, sakit kencing boleh berlaku.

Menghalang balanitis memerlukan menjaga zakar, dan terutamanya kawasan di bawah kulup, bersih, kering dan juga moisturized. Antibacterials semulajadi seperti vitamin A boleh digunakan untuk mencegah jangkitan bakteria dari membangunkan, serta untuk melegakan kerengsaan dan ketidakselesaan yang berkaitan ini biasa keadaan kulit zakar, manakala vitamin C menggalakkan penyembuhan pesat dan kulit yang sihat.

Zakar ruam pencegahan dan rawatan
Di samping mengekalkan kebersihan diri yang mencukupi dan menahan diri dari berkongsi barang-barang seperti tuala, pakaian dan penyokong olahraga, merawat zakar dengan produk-produk vitamin yang direka untuk menggalakkan kulit yang sihat adalah disyorkan. Zakar ruam dan gatal-gatal boleh diatasi melalui penggunaan zakar khusus kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi kering ejen-ejen seperti mentega shea vitamin E, serta antioksidan melawan penyakit dan menjana khasiat vitamin dan mineral semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *