Kebimbangan perubatan boleh mengambil kelebihan daripada

Kebimbangan perubatan boleh mengambil kelebihan daripada

Dengan suatu anggaran 40 juta rakyat Amerika hidup dengan kesan-kesan gangguan kebimbangan, keperluan untuk rawatan harta adalah jelas. Penyakit mental ini boleh mewujudkan gejala-gejala yang membuat mendapat melalui kehidupan seharian sukar di best. Mujurlah, Terdapat pelbagai kebimbangan pilihan ubat-ubatan yang pesakit sering diberikan bertepatan dengan bentuk-bentuk rawatan yang lain.

Apabila ubat-ubatan kebimbangan digunakan bersama-sama dengan terapi, teknik-teknik bantu diri dan sokongan, banyak bentuk kebimbangan akan dirawat dan bahkan disembuh. Walaupun keadaan penyakit seperti gangguan tekanan posttraumatic boleh dibawa di bawah wraps dengan penggunaan ubat-ubatan kebimbangan.

Jenis ubat-ubatan kebimbangan

Terdapat dua jenis ubat-ubatan kebimbangan yang kebanyakan doktor menetapkan kepada pesakit. Kedua-duanya boleh mempunyai kesan yang sangat positif dalam mengurangkan dan/atau mengawal simptom kebimbangan.

-Antidepresan. Ubat-ubatan seperti Zoloft dan Paxil yang diberikan untuk rawatan yang lebih panjang daripada tanda-tanda kebimbangan. Ubat-ubatan ini boleh mengambil sedikit masa untuk bekerja, jadi pesakit dinasihatkan untuk menggunakannya seperti yang diarahkan dan mengikut arahan dengan berhati-hati. Apabila digunakan bersama-sama dengan terapi tingkah laku dan kognitif, kebimbangan perubatan jenis ini boleh menjadi sangat bermanfaat untuk pesakit.

-Anti-anxiety. Jenis ubat-ubatan kebimbangan ini melibatkan rawatan yang pesat gejala akut. Kelas perubatan kebimbangan ini dianggap berpotensi ketagihan dan mempunyai kesan depressant. Pesakit dinasihatkan tidak mengambil bentuk ubat-ubatan untuk tempoh masa yang panjang. Pilihan lain bagi rawatan adalah secara amnya lebih berkesan untuk melegakan secara keseluruhan, berkekalan dari tanda-tanda kebimbangan.

Apakah ubat-ubatan

Kebimbangan perubatan tidak semestinya direka untuk menyembuhkan atau mengatasi simptom kebimbangan. Apa yang ia lakukan adalah membawa gejala-gejala dalam talian supaya pesakit boleh bekerja pada lain-lain bentuk terapi. Apabila ada gangguan kebimbangan, pesakit sering memanfaatkan:

Terapi psikologi

-Tingkah laku dan kognitif terapi boleh memberi orang alat-alat yang mereka perlukan untuk menangani kecelaruan keresahan. Apabila ubat-ubatan membawa gejala-gejala dalam talian, pesakit akan bebas untuk bekerja pada teknik-teknik lain, Tempahan berpanjangan, untuk menakluk gangguan kebimbangan mereka. Dalam banyak kes, pemikiran yang positif, desensitization dan lain-lain teknik mula bermain untuk membantu pesakit dalam “hidup melalui” pengalaman yang mencetuskan kebimbangan mereka.

-Bantu diri. Terapi yang menuntut ilmu kebatinan, self-hypnosis, teknik relaksasi dan banyak lagi boleh semua membantu pesakit-pesakit yang seterusnya mengatasi penyakit mereka. Walaupun memang benar tidak semua gangguan kebimbangan akan disembuh, kebanyakannya dikawal jika terapi sesuai digunakan.

Kebimbangan perubatan bukanlah penawar semua, tetapi ia adalah satu bahagian penting dalam pelan rawatan keseluruhan. Apabila mengawal gejala-gejala adalah satu kemestian untuk meletakkan seseorang di landasan yang betul, ubat-ubatan ini melakukan pekerjaan itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *