Kebimbangan & Agoraphobia – Apakah kaedah terbaik untuk pelepasan cepat?

Kebimbangan & Agoraphobia – Apakah kaedah terbaik untuk pelepasan cepat?

Agoraphobia merupakan sejenis fobia yang berkait dengan pengalaman serangan tekanan emosi. Ia adalah rasa takut dan kebimbangan berhubung kawasan terbuka atau daripada hadir di kawasan baru awam dan penuh sesak seperti pusat membeli-belah yang sibuk atau bandar sesak jalan. Ia adalah benar-benar biasanya melalui meninggalkan tempat yang dianggap sebagai kawasan Zon selamat, seperti rumah.

Sentimen besar susceptability seseorang mengalami Bilakah menjalani keganasan khusus ini kadang-kadang mengalami keresahan dan serangan panik apabila terserempak situasi particularopen ini. Tahap kebimbangan lebih dialami oleh orang-orang yang telah diulang serangan panik berbeza dari segi kekuatan. Daripada risau lurking tentang kesesatan dari Zon selamat yang menjadi satu ketakutan sepenuhnya immobilizing yang boleh menghalang seseorang daripada meninggalkan rumah walaupun untuk jumlah masa yang singkat.

Refleksi semasa di sebalik agoraphobia adalah sering ketakutan yang akan serangan kebimbangan termasyhur, kini mungkin mungkin ada bantuan atau bantuan tidak boleh diakses oleh orang itu. Untuk penghidap agoraphobia berhasrat jaminan kepada rasa selamat dan selamat dan kerana tiada terdapat di kawasan ini terbuka, dia percaya tidak selamat dan pada rahmat lengkap theconditions dan tidak diketahui orang luar sana mereka di mana mereka berasa mereka dapat semua yang berjuang secara tiba-tiba untuk berurusan dengan dengan diri sendiri.

Beberapa isu-isu ini mungkin mungkin terdiri daripada:

. Mengetuai mana-mana sahaja tanpa persahabatan daripada teman “selamat dan selamat”
. Baik dari rumah anda sendiri
. Operasi kenderaan. Pergi ke tempat-tempat yang di mana melarikan diri yang tidak sedia ada (contoh: teater, pengangkutan awam, Restoran, Kedai-kedai)
. Tenaga fizikal yang bersungguh-sungguh (kerana tanggapan bahawa ia juga boleh membawa kepada kecelaruan panik)

Dalam kejadian yang melampau, agoraphobia dan serangan panik membawa kepada keadaan di mana pesakit tidak mampu untuk keluar dari kediaman mereka selama bertahun-tahun. Ia mempunyai
sedar bahawa ini bukanlah pasti pasti masalah putus asa dan kita semua perlu mengukuhkan bahawa sesuatu menjadi putus asa hanya jika individu yang serius percaya bahawa yang sebagai begitu.

Agoraphobia rawatan dan penyelesaian

Mari kita lihat hujah di sini daripada mana-mana Zon selamat. Ini menjadikan rujukan kepada mana mana orang percaya bahawa serangan kebimbangan tidak berlaku sekurang-kurangnya ia boleh menjadi tempat di mana anda akan mampu terus atas apa-apa jenis emosi sedikit gementar. Keselamatan yang dirasai di tempat yang mungkin boleh membuat seseorang mengalami agoraphobia biasanya menghabiskan hampir semua masa mereka dalam tempat tertentu ini.

Zon selamat tersebut dinamakan begitu sebenarnya adalah mitos dijalankan sebagai satu tabiat pemikiran bahawa lokasi tersebut adalah tempat yang hanya boleh didapati di mana anda akan sepenuhnya dinasihati serangan kebimbangan dan agoraphobia. Mengapa seseorang percaya tempat jenis ini adalah selamat dan kukuh manakala sesetengah yang lain tidak? Sebab-sebab mengapa mungkin berbeza dari akses mudah yang mudah untuk membantu, sebagai individu yang anda bergantung, tempat-tempat yang familiarised yang seolah-olah selamat dan lain-lain.

Dalam kenyataannya, ada benar-benar semata-mata ada perkara yang seperti Zon selamat kerana anda akan mendapati hampir apa-apa hidup mengancam tentang serangan panik dan oleh itu berada dalam zon selamat seperti sebagai kediaman anda sudah tentu tidak berbeza daripada duduk di satu ruang terbuka di bawah awan. Orang-orang yang memiliki fikiran secara automatik boleh mengesahkan bahawa hanya berada dalam satu ruang terbuka jenis ini akan membuat anda berhampiran untuk mana-mana bantuan doktor, ubat-ubatan, hospital-hospital. Keselamatan jalan raya.

Lihatlah lebih baik serangan bekas kebimbangan anda dan memeriksa jika anda masih hidup dan baik tidak lama selepas melalui pengalaman-pengalaman itu di mana anda telah begitu yakin anda akan mati. Jika serangan panik yang serupa berlaku di sebuah padang terbuka di bawah awan atau sebuah pulau padang pasir, yang akan lulus, walaupun anda sendiri. Benar, dalam kes anda mempunyai isu-isu kesihatan fizikal yang kritikal yang sebenarnya akan bergantung pada bantuan perubatan yang pantas, maka mempunyai bantuan perubatan tutup oleh adalah sangat membantu, tetapi tidak pakar kesihatan nasihatkan pesakit perubatan mereka dengan tekanan dan kebimbangan yang ada terutamanya kawasan khusus Zon selamat di mana mereka
perlu tinggal di.

Saya tahu bagaimana menyedihkan ia boleh benar-benar merasa untuk bergerak keluar dari orang-orang yang selamat zon sebagai perasaan panik meningkat di dalam kamu, ini tidak dicadangkan untuk menjadi keras. Ini bukan tentang meletakkan ke bawah orang bagi kelakuan peribadi mereka. Ia adalah hanya satu sistem mencari bersama-sama alternatif dan melihat melalui salah-faham yang membentuk dinding penjara. Tujuan adalah untuk membolehkan anda membawa kembali kepada kehidupan yang lebih kaya dan lebih bertujuan dan akhirnya mengatasi anda agoraphobia dan serangan panik. Saya juga menyedari bahawa orang-orang di sekeliling anda tidak sepenuhnya faham mengapa perjalanan ke kedai-kedai akan mendorong anda kesakitan tersebut. Anda akan perlu lebih banyak Pengampun mereka dan berusaha untuk tidak menghampakan oleh kekurangan mereka pandangan.

Jika seseorang seperti seseorang menutup atau rakan kongsi tidak pernah panik sama dan isu-isu kebimbangan, orang itu mungkin mungkin secara umumnya mendapati ia mencabar untuk memahami dan sympathise dengan apa yang anda akan berurusan dengan. Saya pasti anda telah diseret di luar kepada anda contoh beberapa rumah terhadap kehendak anda. Ini mungkin sering menggalakkan ketegangan dan pergaduhan dan boleh menjadi sangat membimbangkan kerana ia boleh membuat anda benar-benar merasa salah faham oleh semua mereka di sekeliling anda. Orang di sekeliling anda akan sering hanya mensasarkan apa yang mereka anggap adalah yang terbaik. Jika anda boleh lihat bahawa keinginan mereka baik walaupun mereka berada dalam banyak contoh misguided, kemudian anda boleh dapat berkaitan dengan mereka jauh lebih baik dan membantu mendapatkan alih apa-apa pertikaian yang berpotensi.

Takeaway satu yang saya pasti anda akan mengenali dengan ialah bahawa seseorang yang boleh membawa anda keluar dari pemikiran yang agoraphobic diri sendiri. Ini adalah emosi anda, dan hanya anda mungkin boleh mula untuk menggantikan corak itu. Menangani serangan agoraphobia dan kebimbangan yang berpanjangan adalah satu tugas yang progresif untuk bermula dengan, tetapi apabila hasil mula berlaku, ia akan lebih cepat dan lebih cepat sehingga akhirnya anda sampai ke tempat yang di mana anda akan lihat ia sukar untuk membayangkan thatgoing keluar pada satu kesempatan satu aktiviti yang amat sukar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *