Kebersihan gigi pekerjaan-kualiti Hygienist gigi yang baik

Kebersihan gigi pekerjaan-kualiti Hygienist gigi yang baik

Kerja-kerja tertentu adalah tidak sesuai untuk semua orang. Beberapa contoh akan kerjaya dalam bidang perubatan. Anda harus mempunyai kualiti yang betul untuk menjadi pengamal perubatan. Hal ini juga berlaku untuk kerja-kerja kebersihan gigi. Ianya tidak cukup yang anda lulus dari sekolah ternama yang mengajar anda segala-galanya yang anda perlu tahu tentang kebersihan gigi, walaupun lulus dari sekolah ternama plus besar. Ianya juga penting bahawa anda mempunyai ciri-ciri baik yang hygienist gigi.

Tetapi sebelum anda belajar tentang ciri-ciri ini, anda perlu terlebih dahulu tahu bagaimana untuk menjadi seorang hygienist gigi. Untuk menjadi seorang hygienist gigi, anda mesti mendapatkan Ijazah bersekutu kebersihan gigi dari sebuah sekolah yang bertauliah terlebih dahulu. Selepas menamatkan ijazah ini, anda juga perlu lulus peperiksaan bertulis dan klinikal untuk mendapatkan lesen. Ianya diperlukan untuk semua pengamal perubatan untuk mendapatkan lesen sebelum mereka dibenarkan untuk mengamalkan pengetahuan dan kemahiran mereka. Setelah mendapat lesen anda, anda kini boleh mula mencari hospital atau klinik yang akan menerima anda sebagai salah seorang pakar pergigian mereka.

Selepas mengetahui tentang perkara-perkara ini, anda perlu belajar tentang ciri-ciri hygienist gigi yang baik sekarang. Check out perenggan yang di bawah.

Mempunyai kecekatan manual yang baik. Kerja-kerja kebersihan gigi memerlukan anda untuk mempunyai kecekatan manual yang baik. Ini bererti bahawa trembling tangan atau mata yang miskin dan koordinasi tangan yang tidak dibenarkan langsung apabila ia datang kepada pekerjaan ini. Anda akan membersihkan gigi yang kecil dan anda perlu memastikan bahawa tangan anda stabil. Anda tidak mahu menggagalkan kerja anda kerana tangan anda adalah mantap. Bukan sahaja ianya tidak baik untuk kerja anda tetapi juga untuk kesihatan anda.

Pesakit. Pakar pergigian harus juga bersabar. Kering dalam mulut orang lain dan setiap gigi memerlukan kesabaran. Anda juga harus pesakit dalam memberikan tips dan nasihat kepada pesakit anda. Sesetengah mungkin akan degil tetapi dengan panduan dan kesabaran anda, anda boleh membantu anda pesakit mencapai kebersihan gigi yang baik.

Jenis. Ia adalah penting bahawa anda juga menunjukkan kebaikan kepada pesakit anda. Kebaikan bermakna anda mempunyai kecenderungan semulajadi untuk membantu orang lain. Sedang hygienist gigi yang memerlukan anda mempunyai kualiti ini kerana selepas semua, anda akan dapat membantu orang lain apabila ia datang untuk membersihkan mulut dan gigi dan mengekalkan kesihatan gigi yang baik mereka.

Boleh didekati. Pesakit-pesakit anda dapat bertanya soalan-soalan yang berbeza tentang kebersihan gigi dan kesihatan gigi tanpa rasa bodoh atau bodoh. Anda perlu menjelaskan kepada mereka dengan cara yang mudah perkara-perkara yang boleh menyebabkan masalah lisan dan bagaimana untuk mencegah masalah-masalah lisan ini.

Memberi contoh yang baik. Oleh kerana anda adalah yang hygienist gigi, ianya hanya difahami bagi pesakit-pesakit yang anda jangkakan anda mempunyai Kesihatan mulut yang baik. Sebagai apa yang mereka katakan, anda harus mengamalkan apa yang anda mengajar. Jangan beritahu pesakit anda untuk tidak makan gula-gula yang terlalu banyak apabila mereka dapat melihat coklat wrappers jadual anda atau boleh sampah. Anda tidak mempunyai hak untuk memberitahu mereka apa yang perlu dilakukan apabila anda sendiri tidak mengamalkan nasihat anda.

Ini adalah beberapa kualiti yang perlu ada jika anda ingin mencuba pekerjaan kebersihan gigi tersebut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *