Kebenaran tentang Multivitamin

Kebenaran tentang Multivitamin

Terdapat satu trend yang berterusan di kalangan orang ramai untuk menikmati makanan ringan, Elakkan makanan semulajadi yang berkhasiat dan pop Multivitamin, anti-acids dan pelbagai pil lain di akan. Kemerosotan kesihatan penduduk dan peningkatan kes-kes perubatan pada peratusan yang tajam, mata hakikat bahawa ada sesuatu yang sememangnya salah.

Mengapa kita pula menjadi butang ketap pil gembira?

Badan manusia mempunyai tidak perlu bagi mana-mana vitamin tambahan luar yang hadir di konsumsi harian sayur-sayuran dan buah-buahan. Anda tidak akan melihat haiwan yang meletakkan pelbagai vitamin untuk kekal sihat, kini anda menginap?

Ianya kebanyakannya mitos bahawa anda perlukan Multivitamin untuk menyokong keperluan vitamin anda. Terdapat tiada manfaat untuk tablet multivitamin selagi badan anda benar-benar depraved itu through lack of pemakanan yang betul.

Untuk mengambil multivitamin atau makan yang sihat, itu adalah soalan

Sesiapa yang masuk akal untuk menyedari potensi bahaya mengambil produk yang diproses seperti multivitamin tablet, dengan serta-merta akan pergi untuk “makan sihat”. Mengambil sebahagian daripada sayur-sayuran bersama-sama dengan hidangan biasa anda adalah semua yang anda perlukan untuk menampung keperluan mineral dan vitamin dalam badan anda.

Peratusan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan anda dari mana-mana makanan adalah hanya 2-3%. Adakah anda benar-benar berfikir bahawa anda tidak boleh walaupun pampasan untuk kualiti yang kecil melalui makanan yang biasa, dan bukannya meletakkan pil.

Kegilaan pil yang meletakkan gaya hidup

Apa-apa makanan yang diproses adalah tidak baik untuk badan anda. Makan makanan yang diproses hanya akan membantu anda untuk memasukkan bahan yang diproses (belon untuk membuka arteri anda) di dalam hati anda, selepas pembedahan pintasan. Ada tidak perlu mengambil sebarang vitamin selain dari dos yang nominal yang terdapat dalam sayur-sayuran atau buah-buahan.

Apa yang anda perlu lakukan adalah mempunyai sayur-sayuran segar sebagai salad yang atau sayur-sayuran yang kukus bersama-sama dengan daging anda. Sebahagian kecil daripada sayur-sayuran yang terdiri daripada just10% dari hidangan anda hendaklah mencukupi untuk memenuhi semua keperluan anda tubuh badan vitamin dan mineral.

Laporan mengenai jenama multivitamin yang berbahaya

Ujian hari oleh ConsumerLab mengesahkan bahawa 30% dari jenama multivitamin yang menjual produk-produk yang mengandungi cukup pencemaran plumbum. Bayangkan mengambil toksin ke dalam badan anda atas nama kesihatan.

Ia juga telah mendapati bahawa label pada kebanyakan Multivitamin ini adalah tidak tepat dan mereka hanya mempunyai lebih banyak atau kurang kualiti sebenar bahan-bahan yang disebutkan.

Jenama multivitamin terbaik di luar sana

Jika anda mesti mengambil multivitamin bidaan paling selamat anda akan pergi untuk jenama masa diuji seperti di bawah

1.) Centrum Silver
2.) Satu–sehari untuk wanita
A-Z centrum 3.)
4.) Stuart pranatal (untuk wanita)
5.) Sifat dibuat untuknya (bagi wanita)

Melainkan jika disyorkan oleh pakar-pakar perubatan elak daripada memberi Multivitamin untuk anak-anak anda. Pastikan mereka makan sebagai semulajadi yang boleh didapati dengan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *