Kebenaran tentang Kasut

Kebenaran tentang Kasut

Terdapat banyak alat orthotic di pasaran semalam. Contoh adalah satu-satunya Sof, Spenco dan Dr. Scholl ortotik Menggilap. Mereka semua membantu untuk melindungi kaki anda semasa kerja keras. Salah tanggapan ini bahawa peminat atlet dan sukan yang hanya perlu memakai Menggilap sisipan. Sesiapa yang prihatin dengan kesihatan kaki mereka boleh memakai alat-alat ini orthotic. Mereka dengan kecederaan kaki juga dikehendaki untuk memakainya.

Apa yang anda tidak tahu adalah bahawa setiap langkah yang diambil, sama ada anda akan berjalan atau berlari, mempunyai kesan yang besar pada kaki anda. Kejutan yang kaki anda mendapat setiap kali tanah diserap oleh kamu berbalik ke belakang dan dipindahkan kepada tulang-tulang dan otot. Kesan kumulatif tekanan ini boleh mempengaruhi Kesihatan kaki, pergelangan kaki dan kaki anda. Perlindungan kaki dalam bentuk ortotik Menggilap telah direka untuk menghadkan jumlah tentera yang menerima kaki anda.

Pengilang ortotik Menggilap datang dengan pelbagai jenis bahan, tetapi mereka semua mahu satu perkara. Dalam kes lelaki Sof Penyaman ortotik, anda mendapat kusyen udara di bawah kaki anda. Maka tapak dalam yang melindungi anda daripada kesan terhadap konkrit keras. Ortotik beberapa mengandungi gel daripada udara. Terdapat juga orang-orang yang akan dimuatkan dengan ciri-ciri lain. Dalam Sof tunggal kenaikan CoolMax, misalnya, mempunyai keupayaan kawalan kelembapan. Atlet mempunyai kaki yang berpeluh. Pengumpulan lembapan di dalam kasut boleh menyebabkan kaki busuk atau jangkitan kulat. Ortotik dengan kebolehan kawalan kelembapan boleh mengehadkan pertumbuhan mikroorganisma di dalam kasut anda. Ini adalah di atas ciri-ciri penyerapan kesan mereka.

Jika anda mempunyai Menggilap ortotik, anda mungkin telah tahu bahawa anda perlu menggantikan mereka selepas beberapa waktu. Menggantikan kasut anda adalah penting untuk keselesaan yang optimum dan perlindungan. Terdapat tanda-tanda yang berbeza yang akan memberitahu anda apabila anda perlu Gantikan bicarakan atau sisipan anda. Salah satu ialah apabila mereka tidak sesuai dengan betul. Ortotik yang tidak sesuai serta tidak cekap dan boleh menyebabkan ketidakselesaan. Jika kasut anda menyebabkan ketidakselesaan anda, anda perlu memulangkannya. Jika mereka sudah lama, mereka mungkin akan dipakai. Lihat jika shell plastik telah menunjukkan kemerosotan.

Kualiti Kasut boleh bertahan selama lebih dari satu tahun, dan banyak boleh bertahan selama 5 tahun yang panjang. Jangka hayat maka tapak dalam orthotic yang bergantung ia diperbuat daripada bahan dan berapa kerap anda menggunakannya. Ortotik plastik keras yang lebih tahan lama daripada orang-orang yang lembut, tahan selama 3-5 tahun. Kasut plastik atau buih lembut hanya boleh bertahan selama setahun. Seperti yang disebutkan, gaya hidup anda menjejaskan kehidupan anda bicarakan. Sisipan Menggilap anda boleh bertahan selama lebih tiga tahun jika anda walker yang purata. Atlet perlu menggantikan sisipan mereka setiap tahun.

Anda juga perlu lihat podiatrist atau orthopedist anda jika anda mengalami sakit kaki dan ketidakselesaan. Jika anda sudah mempunyai digantikan ortotik anda dan anda masih mengalami ketidakselesaan, anda mungkin membeli orang-orang yang salah. Wanita hamil perlu lihat orthopedist untuk mendapatkan nasihat tentang pemasangan ortotik Menggilap. Orthotic pelarasan yang perlu semasa dan selepas kehamilan. Mempunyai saiz yang betul meningkatkan gaya berjalan dan mengurangkan kemungkinan tergelincir dan jatuh.

Ia telah telah disebutkan bahawa anda perlu menyemak sisipan Menggilap anda bagi mana-mana tanda-tanda memakai. Satu lagi perkara yang anda harus mempertimbangkan juga adalah kawasan-kawasan yang di mana kebanyakan darinya telah telah dipakai. Haus tidak sekata bermaksud bahawa sebuah rantau kaki anda mengenakan tekanan yang lebih banyak. Ini juga boleh dilihat pada tapak kasut anda. Ini bermakna anda perlu khusus — tidak generik — orthotic peranti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *