Kebenaran tentang Herbalife

Kebenaran tentang Herbalife

Mark Hughes memulakan perniagaan pada tahun 1982. Matlamat beliau adalah untuk membantu lelaki dan wanita mendapat pemakanan yang lebih baik. Selain memperkenalkan produk-produk kesihatan, beliau juga memperkenalkan peluang perniagaan kepada orang. Hari ini, Herbalife telah menjadi perniagaan bilion dolar dengan beribu-ribu peniaga yang tersebar di seluruh dunia. Syarikat yang dikenali untuk produk-produk penurunan berat badan, tetapi ia juga mempunyai pelbagai produk kesihatan dan penjagaan kulit. Syarikat telah mewujudkan satu skim yang berjaya rangkaian yang kekal menjadi faktor utama dalam populariti produknya.

Kontroversi tersebut

Selepas semua gimik pemasaran, kualiti produk menjadi didedahkan. Manakala syarikat sebenarnya mempunyai strategi pemasaran yang berjaya, produk-produk utama kritikan tidak lama selepas pengenalan mereka yang dialami. Dalam dekad pertama Syarikat dan juga selepas itu, pelanggan mengadu bahawa produk tidak hidup untuk tuntutan-tuntutan mereka. Banyak kritikan kembali kemudian telah mengenai kekurangan ujian makmal, harga yang tidak munasabah, dan ineffectiveness.
Perubahan Syarikat
Perubahan yang besar dalam Syarikat telah dilaksanakan apabila Michael Johnson mengambilalih Syarikat. Dalam masa yang singkat, Syarikat berjaya untuk Menggilap dan kelemahan. Pembuatan produk baik dan Lembaga Penasihat pemakanan yang telah diwujudkan. Lembaga Pengarah termasuk Dr. Louis Ignarro, penerima Hadiah Nobel dan Niteworks produk pemaju. Johnson juga dibuat Persatuan dengan University of California di Los Angeles. Universiti ini telah terlibat dalam ujian, mengesahkan dan menyokong produk. Usaha-usaha ini dibina semula nama Syarikat. Kawalan kualiti produk Herbalife telah dipertingkatkan untuk memastikan hanya produk-produk dengan berkualiti akan diedarkan di pasaran.

Rangsangan pemasaran

Strategi pemasaran juga telah dipertingkatkan lagi. Syarikat telah menaja beberapa atlet yang popular untuk menunjukkan keberkesanan produk-produk kesihatan yang baru. Selebriti juga telah diminta untuk mengesahkan makanan tambahan. Sebahagian daripada sokongan produk adalah arahan dalam mengambil produk. Ideanya adalah untuk meyakinkan pengguna bahawa suplemen kesihatan adalah berkesan, kerana tiada orang berprofil tinggi akan risiko namanya untuk menyokong produk yang tidak berkesan.
Pengedar produk, ianya tidak cukup, Walau bagaimanapun, untuk menunjukkan selebriti ini. Hari ini, banyak jenama popular disahkan oleh personaliti berprofil tinggi juga. Menjadikan kelebihan dalam promosi produk melibatkan lebih daripada sekadar tuntutan keberkesanan. Jika pemasaran produk telah yang mudah, setiap peniaga akan menjadi kaya. Dengan pembangunan produk-produk kesihatan dan makanan tambahan yang lain, Syarikat diperlukan skim pemasaran yang pelbagai rupa.

Produk-produk

Formula 1 shake protein adalah produk paling popular Syarikat dan sebenarnya adalah salah satu produk pertama yang dikeluarkan. Selain itu, produk-produk lain termasuk protein makanan ringan, pemakanan dan kecergasan tambahan dan produk-produk penjagaan kulit. Syarikat ini juga mengeluarkan produk untuk kesihatan saluran penghadaman dan kesihatan jantung.

Kajian klinikal telah dijalankan pada produk yang berbeza untuk mengesahkan tuntutan-tuntutan mereka. Beberapa kajian menunjukkan keberkesanan yang ketara, sementara kajian-kajian lain menunjukkan bukti untuk ineffectiveness. Keputusan yang berbeza-beza mencetus keraguan dalam sesetengah pengguna.
Orang-orang yang tertarik untuk cuba produk Herbalife perlu membaca lebih lanjut tentang mereka. Maklumat mengenai setiap produk boleh didapati di laman web. Membaca testimoni boleh memberikan anda maklumat mengenai pengalaman sebenar pengguna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *