Kebenaran tentang hati dan minyak Omega 3 ikan

Kebenaran tentang hati dan minyak Omega 3 ikan

Seperti hati, hati adalah satu organ penting dalam badan setiap orang dengan satu fungsi yang perlu dan menjana. Istilah perubatan yang merujuk kepada hati adalah hepatik. Sebagai aliran darah melalui hati, organ ini bertindak sebagai sebuah lembangan tangkapan bagi semua toksin dalam darah. Di samping itu, hati juga berfungsi dalam penghasilan pelbagai biochemicals yang diperlukan untuk percutian yang betul turun dan penghadaman makanan yang kita makan dan minum.

Pelbagai penyakit hati

Terdapat beberapa sebab-sebab hati yang berpenyakit. Kebanyakan isu-isu negatif yang berkaitan dengan hati datang dari makanan dan minuman yang kita menelan. Sebab-sebab lain untuk hati yang rosak boleh bersifat fizikal yang berkaitan dengan kemalangan auto atau beberapa lain trauma kejadian lain. Institut Kebangsaan Kesihatan menganggarkan bahawa penyebab penyakit hati boleh dikesan dengan jumlah besar rakyat Amerika mengambil makanan yang diproses secara bulanan. Faktor-faktor lain yang menyumbang kepada penyakit hati termasuk alkohol yang berlebihan. Ini adalah punca paling biasa kerosakan hati dan berkembang menjadi sirosis hati.

Pengesanan awal dan pencegahan merupakan kunci

Ujian darah yang mudah semasa anda seterusnya pemeriksaan boleh menentukan jika anda berada pada risiko menghidap sebarang jenis penyakit hati. Terdapat perlindungan semulajadi untuk semua bagi hati dalam bentuk minyak ikan Omega 3. Manfaat minyak ikan termasuk bertindak sebagai perlindungan hati berlemak. Keadaan ini adalah lazim dalam orang berusia lima puluh. Seperti nama Negeri, hati berlemak adalah di mana lebih daripada sepuluh peratus daripada hati kandungan lemak. Selain daripada ujian darah, radiologi mana-mana boleh melakukan bunyi ultra untuk memastikan dengan cepat jika hati berlemak adalah sekarang. Omega 3 ikan minyak juga telah terbukti untuk bertindak sebagai cek terhadap kolesterol LDL dengan mengurangkan tahap kolesterol secara semulajadi. Terdapat juga kajian yang telah dijalankan yang membuat kesimpulan bahawa manfaat terapeutik Omega 3 ikan minyak boleh juga menghalang bermulanya kanser hati.

Radang hati

Jika anda berfikir tentang hal itu, sifat fungsi hati, untuk menapis toksin daripada darah yang menjadikan ia lebih penting untuk amalan kesihatan hati yang baik. Radang atau bertingkat enzim di dalam hati akan hasil sampingan penapaian ini terlalu banyak toksin. Racun ini boleh termasuk ubat-ubatan yang direka untuk melawan kolesterol yang tidak baik. Seperti yang kita lihat dalam perubatan moden yang berasaskan regeneratif kesan daripada masalah ini dan sel stem, tubuh manusia nampaknya lebih suka penyelesaian berdasarkan terapi organik dan semulajadi. Omega 3 ikan minyak adalah semulajadi bebas kasar cara untuk melawan kolesterol dan triglycerides serta pelbagai masalah lain hati.

Minyak ikan dan kanser hati

Kini terdapat kajian yang menghubungkan minyak ikan Omega 3 mungkin pencegahan dan rawatan kanser hati. Menurut kajian di Universiti Pittsburg School of Medicine, Terdapat hubungan yang jelas antara minyak ikan Omega 3 dan asid lemak mengandungi dalam, dan menghalang sesetengah jenis sel-sel kanser. Hepatocellular Karsinoma dianggap sebagai yang paling biasa kanser hati dan biasanya berakhir dengan kematian pesakit dalam tempoh tiga hingga enam bulan selepas menghidap. Menurut kajian ini, Jadilah yang jelas yang menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.

Kesimpulan

Keterangan seolah-olah jelas bahawa kesihatan hati yang baik adalah penting untuk kehidupan yang sihat dan produktif. Dengan begitu banyak negatif mempengaruhi salah satu organ yang sangat penting ini ianya menggalakkan untuk mengetahui bahawa terdapat cara semulajadi untuk mengurangkan kolesterol dan memberikan perlindungan terhadap lain-lain bentuk penyakit hati yang merosakkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *