Kebenaran pada kesan-kesan sampingan Saccharin

Kebenaran pada kesan-kesan sampingan Saccharin

Saccharin, sebagai saccharin natrium adalah benar-benar seorang pengganti gula tabi’i yang kerap digunakan hari ini. Saccharin digunakan untuk barang-barang yang termasuk minuman berkarbonat, ubat-ubatan seperti ubat gigi dan banyak produk-produk lain yang collectibles sweeten. FDA yang digunakan memerlukan pengeluar untuk meletakkan label amaran produk-produk yang mengandungi saccharin. Sekitar tahun 2000, Walau bagaimanapun, ini adalah berubah. Juga, ia telah disenaraikan sebagai salah satu bahan-bahan yang paling berbahaya namun ia itu oleh EPA pada tahun 2010.

Ini tidak bermaksud bahawa kesan-kesan sampingan saccharin hilang juga. Saccharin membawa kira-kira kanser pundi kencing tikus, sebagaimana yang dilaporkan oleh satu kajian yang dilakukan oleh Pusat Sains demi kepentingan awam di akhir tahun sembilan puluhan. Ini tidak bermakna bahawa saccharin boleh menyebabkan kanser pundi kencing pada orang terlalu tetapi ia merits lebih banyak penyelidikan.

Saccharine mungkin boleh menyebabkan kencing manis. Saccharin hanya Pas melalui badan-badan kami dan ia mempunyai kalori sifar. Tetapi kerana ia manis, ia mencetuskan pankreas untuk membuat insulin. Insulin, seperti yang anda tahu, digunakan oleh badan kita terutamanya untuk mengangkut gula melalui aliran darah. Jika tidak ada sebarang gula untuk bergerak, sistem anda mungkin menjadi bewildered tentang bila hendak membuat insulin. Kencing manis merupakan hasil.

Sesetengah individu mengalami reaksi alahan yang teruk apabila mereka menghadapi sulfonamide – kimia yang hadir dalam saccharin. Ini reaksi alahan termasuk cirit-birit, ruam kulit, sakit kepala serta masalah dengan pernafasan. Saccharin digunakan dalam pemanis Formula bayi namun ia didapati menyebabkan disfungsi otot.

Pasti, saccharin tidak mengandungi sebarang kalori tetapi Anehnya, ia boleh menyebabkan obesiti. Pakar-pakar percaya ini kemanisan yang menggalakkan. Badan secara semula jadi bersedia untuk menerima banyak tenaga apabila ia merasa kemanisan. Sudah tentu, sifar tenaga akan tiba yang mengelirukan badan kita. Dan supaya masa depan anda mengambil gula yang mempunyai tenaga, sistem anda tidak akan bersedia untuk itu. Tenaga tambahan akan disimpan sebagai lemak dan bukannya digunakan dan hasilnya adalah berlebihan berat badan.

Terdapat banyak laman web berita asli yang juga bercakap mengenai banyak kajian yang dilakukan untuk mendedahkan impak sebenar saccharin. Anda boleh menyemak rujukan yang posting ini digunakan untuk memastikan bahawa anda hanya menerima maklumat yang boleh dipercayai. Anda mungkin mendapati bahawa penggunaan saccharin tidak dipromosikan oleh laman-laman web yang lebih boleh dipercayai.

Bayangkanlah, Adakah anda benar-benar bersedia untuk risiko bagimu kerana kerajaan mempunyai pemikiran kedua? Sistem kami tidak mempunyai apa-apa kehendak bagi saccharin. Dan anda mungkin mahu menyedari bahawa saccharin sebenarnya dibuat dari arang batu tar. Check di tempat lain jika anda perlukan alternatif yang lebih sihat untuk gula.

Jika anda hanya tidak boleh melakukannya tanpa makanan manis, anda boleh mempertimbangkan buah-buahan. Gula dalam merawat semulajadi ini adalah selamat. Bukan sahaja anda akan suka rasa manis buah-buahan tetapi anda juga akan mendapat manfaat daripada mineral dan vitamin. Anda boleh menikmati makanan manis tanpa benar-benar mencela kesejahteraan anda sendiri dan itu adalah dengan makan buah-buahan. Anda perlu mengelakkan daripada buah-buahan yang besar-besaran jika anda mampu kerana mereka boleh menjadi berbahaya kepada kesihatan fizikal anda. Ia adalah lebih baik makan buah-buahan yang tumbuh di atas pokok di belakang rumah anda memandangkan ia tidak mempunyai racun makhluk perosak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *