Kebenaran Jadual Olives-dari pokok ke jadual anda

Kebenaran Jadual Olives-dari pokok ke jadual anda

Koleksi:
Tangan menuai adalah penting bagi gerai tidak kepada keyakinan semasa sedang dikumpulkan.
Sesetengah pengeluar zaitun komersial akan mengumpul gerai yang masih Kerabu, kemudian menggunakan bahan kimia untuk bersarapan pagi yang buahnya masak serentak. Kemudian, mereka akan gunakan pewarna untuk membuat mereka semua kelihatan berkilat dan seragam. Beberapa gerai melalui shapers dan lain-lain yang diberikan hormon untuk mempunyai betul-betul sama bentuk dan saiz.

Petua: Mencari gerai pakaian-seragam a href = “” > untuk bersarapan pagi pakaian seragam yang berbeza bentuk, saiz dan warna. Ini adalah bagaimana mereka datang secara semulajadi dari pokok. Elakkan pitted dan boneka bersarapan pagi. Ini semua diproses dengan cara yang jahat. Zaitun yang dilengkapi dengan batu semulajadi dari pokok, dan ini adalah mereka cara ia harus kekal, sebagai sifat yang dimaksudkan.

Mengubati:
Zaitun yang tidak boleh dimakan terus dari pokok. Ia adalah sangat pahit!
Bersarapan pagi Jadual perlu diubati terlebih dahulu. Terdapat banyak kaedah Pengawetan. Gerai yang besar-besaran akan sembuh dalam masa 3 hari menggunakan penapaian bahan kimia, yang melibatkan penggunaan penyelesaian natrium Hidroksida (lye), caustic soda dan lain-lain asid makanan dan aditif. Beberapa kali mereka retak, membelah atau berbintik-tompok untuk membuat proses lebih cepat.

Tip: Kepahitan adalah kualiti yang baik dalam zaitun ini. Zaitun yang dengan kepahitan tiada telah dibuang semua kebaikan yang melalui pemprosesan dan pasteurisation.

Pasteurisation:
Kebanyakan gerai yang terdapat di pasaran (kira-kira 95% di UK) telah berpasteur telah (70-80oC) atau betina yang telah (100oC biasanya di gerai dalam tin). Proses pasteurisation membunuh kebanyakan rasa dan nutrien dalam zaitun ini. Kualiti dan nilai pemakanan yang semakin merosot.

Petua: Mencari gerai unpasteurised. Bilik-bilik ini mempunyai rasa yang kuat dan tinggi vitamin dan antioksidan, seperti superfood satu!

Pembungkusan:
Kebanyakan gerai komersial makan dalam air garam, mungkin lain aditif yang dipersoalkan.
Jika anda membeli mereka Kering, mereka hanya akan berlangsung beberapa hari, dan hanya di dalam peti sejuk. Ini kerana dengan berpasteur telah bersarapan pagi, bakteria akan membiak begitu cepat sekali dalam udara yang terbuka, mereka akan inedible selepas 3-5 hari, walaupun dalam peti sejuk.

Petua: Mencari gerai makan dalam minyak zaitun dan cuka, sebaik-baiknya secara perlahan-lahan dikeluarkan.
Jika mereka datang dalam minyak zaitun, mereka bertahan selama bulan di luar peti sejuk.

Sifat-sifat kesihatan:
Bersarapan pagi akan tertumpu di lemak monounsaturated dan baik sumber protein, vitamin E, antioksidan dan polyphenols dan pembekal yang sangat baik daripada asid oleik dan oleuropein. Oleuropein adalah apa yang memberi bersarapan pagi itu mereka rasa pahit yang unik, dan satu sebatian yang yang memberi segala kebaikan.

Petua: Gerai telah bebas daripada sifat-sifat kesihatan ini di atas jika mereka telah diproses dengan bahan tambahan yang boleh dipersoalkan, sembuh dengan bahan kimia, atau apabila mereka telah pasteurised.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *