Kebebasan untuk menjadi anda mendapat rawatan yang anda perlukan

Kebebasan untuk menjadi anda mendapat rawatan yang anda perlukan

Apabila saya mendengar istilah rumah penjagaan, pemikiran pertama yang datang ke fikiran adalah orang tua yang comel dengan keperluan perubatan yang tidak membolehkan mereka untuk melakukan perkara-perkara yang mereka perlukan atau mahukan. Apabila hakikatnya ia adalah lebih banyak daripada itu! Penjagaan rumah adalah satu pilihan yang dipilih oleh kebanyakan warga tua individu-individu yang mempunyai keperluan perubatan di mana di luar bantuan diperlukan, tetapi ia juga digunakan oleh orang dewasa, remaja dan juga kanak-kanak.

Biasanya, Perkhidmatan ini disediakan oleh agensi penjagaan kesihatan atau penjagaan agensi seperti NAHC (The Persatuan Kebangsaan untuk penjagaan rumah dan kandang). Agensi-agensi seperti ini dikenali untuk menyediakan perkhidmatan perubatan yang berkualiti dan pilihan penjagaan kesihatan. Beberapa perniagaan khusus pakar dalam bidang penjagaan rumah kanak-kanak atau dewasa penjagaan rumah, manakala orang lain mungkin lebih umum dalam penjagaan kesihatan dan kejururawatan pilihan. Tidak kira mereka istimewa, ia membenarkan individu atau individu di rumah semasa masih menerima perkhidmatan dan kualiti penjagaan yang diperlukan.

Seperti yang anda mencari jawapan tentang penjagaan rumah, anda akan mendapati terdapat banyak pilihan kerana pelbagai keperluan perubatan. Rumah penjagaan boleh didapati sepanjang masa penjagaan serta menyediakan pemeriksaan mudah setiap hari. Perkhidmatan ini juga disediakan untuk orang-orang dengan keperluan jangka pendek, keperluan jangka panjang, serta penyakit ‘ terminal ‘. Terdapat rumah penjagaan untuk bayi atau kanak-kanak dengan Khas keperluan hari mereka datang rumah dari hospital. Ianya juga disediakan bagi senior yang memerlukan bantuan yang melakukan tugas-tugas biasa pada siang hari seperti menjalankan tugas, pergi untuk temujanji atau melakukan Perkhidmatan Dobi tetapi ingin dapat tinggal di rumah mereka. Kebanyakan orang dewasa juga akan memilih pilihan penjagaan rumah untuk mendapatkan bantuan yang mereka perlukan semasa menjalankan dengan tanggungjawab seharian. Sering kali orang mencari untuk penjagaan rumah selepas pembedahan untuk membantu mendapatkan mereka perasaan kembali ke normal dan kembali pada kaki mereka lebih cepat semasa menyediakan terapi fizikal dan lain-lain perkhidmatan perubatan. Terdapat juga pilihan bagi individu, sama ada kanak-kanak atau orang dewasa, apabila mereka mempunyai penyakit tetapi tidak lagi boleh dibantu dengan rawatan perubatan yang khusus. Opsyen ini dipanggil rumah. Perkhidmatan ini membolehkan individu untuk berada di rumah, manakala jururawat dan ahli keluarga akan menyediakan perkhidmatan penjagaan yang berkualiti dan selesa untuk mereka.

Orang-orang dalam perniagaan penjagaan rumah ini, biasanya menawarkan perkhidmatan berkualiti seperti terapi, pengangkutan, penjagaan, persahabatan, dan pelbagai pilihan lain. Penjagaan rumah boleh disediakan oleh ahli-ahli keluarga serta agensi-agensi kesihatan. Biasanya pilihan perlu bantuan jururawat yang datang ke rumah, melalui rumah penjagaan, ini dipilih kerana individu yang mempunyai keperluan khusus kesihatan yang memerlukan pengetahuan profesional perubatan.

Mengapa tidak kita mahu memilih untuk menjadi di dalam keselesaan rumah sendiri, dikelilingi oleh orang-orang yang kita cinta bersama-sama dengan penjagaan pakar yang kita perlukan, jika kita mempunyai pilihan dan sumber-sumber yang ada pada kita? Bertuah bagi kita, banyak agensi penjagaan rumah membuat matlamat mereka, untuk penjagaan berkualiti dengan harga yang berkualiti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *