Kebebasan penjagaan kesihatan untuk semua

Kebebasan penjagaan kesihatan untuk semua

Di Amerika Syarikat terdapat perasaan bahawa pelan penjagaan kesihatan yang nationalized adalah jawapan kepada sistem penjagaan kesihatan kami gagal. Orang seolah-olah percaya bahawa rancangan penjagaan kesihatan yang dicadangkan akan menyediakan insurans untuk semua di Amerika. Ironinya nationalized penjagaan kesihatan tidak benar-benar akan memberi kebanyakan rakyat Amerika dengan mana-mana perlindungan insurans kesihatan yang lebih baik maka mereka ada dan bagi mereka yang berfikir bahawa penjagaan kesihatan yang nationalized yang akan menyelamatkan mereka adalah penting untuk melihat gambar.

Terdapat negara-negara asing yang sememangnya banyak menggunakan sistem penjagaan kesihatan nationalized sekarang, tetapi tidak fikir ia adalah seorang Penyelamat, dan banyak akan bergerak dari jenis liputan penjagaan kesihatan ini semata-mata kerana ia mengurangkan tahap penjagaan dan perhatian yang orang boleh mendapatkan. Dalam dunia nationalized Kesihatan sistem care menerima penjagaan kesihatan tetapi sentiasa ada bilangan doktor dan pakar-pakar untuk membantu peningkatan pesakit nombor-nombor yang sama. Oleh itu ada orang-orang yang beratur untuk hari untuk mendapatkan temujanji hanya beberapa yang akan dibelanjakan setiap hari.

Walaupun terdapat begitu ramai orang dan tidak cukup profesional perubatan tiada isu-isu yang lebih dengan mendapatkan di untuk melihat orang-orang yang berada di bahagian paling atas dalam bidang mereka dan pakar kanser dan neurologi boleh tahun untuk mendapatkan temujanji dengan. Dalam banyak kes orang mati sebelum mereka dapat lihat pakar-pakar ini.

Amerika Syarikat, ia adalah lebih menarik kerana cadangan ini jika penjagaan kesihatan yang baru tidak banyak dapat membantu memberi lebih perlindungan insurans kesihatan. Sudah tentu terdapat beberapa Kumpulan yang akan menerima manfaat daripada rejim yang baru, tetapi kemudian di sebelah flip, mereka juga keluarkan hak anda untuk memilih untuk tidak mempunyai insurans kesihatan dan ini boleh menjadi sangat adil bahawa orang-orang yang bertanggungjawab memilih untuk tidak membeli peribadi insurans atau melalui majikan mereka. Ini seolah-olah agak tidak masuk akal.

Secara keseluruhannya, liputan insurans kesihatan adalah sesuatu yang ramai orang jika tidak semua orang perlu, tetapi memaksa orang ke dalam satu sistem di mana terdapat pesakit yang terlalu banyak dan tidak cukup pekerja kesihatan akan menjadi tempat yang berbahaya bagi kerajaan. Mandat perlindungan insurans adalah satu konsep yang menarik dan manakala kerajaan mungkin melihat keperluan untuk membantu memastikan keseluruhan kos rendah untuk sekurang-kurangnya ini seolah-olah sesuatu pelanggaran pada seseorang hak untuk memilih. Isu ini sedang mengkaji Sistem kehakiman semasa dan perkara itu masih belum selesai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *