Kebaikan Senaman Basikal–5 kelebihan untuk anda

Kebaikan Senaman Basikal–5 kelebihan untuk anda

Faedah-faedah basikal senaman adalah jelas apabila anda menggunakan basikal untuk hanya masa yang singkat. Kebanyakan daripada kita memerlukan sebuah program kecergasan yang serius. Banyak masalah kesihatan akibat daripada kekurangan aktiviti fizikal yang mudah. Basikal senaman adalah alat yang hebat untuk digunakan dalam program kecergasan anda.

Pilihan anda untuk aktiviti untuk meningkatkan kecergasan anda adalah sangat penting. Malangnya, membeli sekeping peralatan atau bahkan keahlian di kelab kecergasan atau gimnasium tidak akan mendapatkan pekerjaan yang dilakukan! Kita sebenarnya perlu bangun dan melakukan sesuatu! Memilih sebuah mesin atau aktiviti yang anda akan benar-benar menggunakan adalah kunci kepada kejayaan untuk mendapatkan dalam bentuk.

Berikut adalah lima faedah untuk mendapatkan dan menggunakan sebuah basikal senaman rutin kecergasan anda.

1. Kemudahan

Anda boleh menggunakan basikal di gimnasium dan menikmati motivasi dalam hubungan dengan orang lain. Bahawa hubungan dengan lain-lain boleh mendorong anda untuk di atur sepanjang masa yang lama. Tetapi basikal senaman di rumah plus besar juga. Bersenam hak masa di rumah. Menjimatkan masa dan perbelanjaan. Bahkan jika anda mahu bersenam di gimnasium, Basikal senaman di rumah ada hari yang anda hanya tidak boleh membuat ia ke gimnasium.

2. Menjimatkan

Anda boleh mendapatkan basikal senaman anda sendiri untuk harga yang berpatutan. Nilai-nilai murni terutamanya boleh dijumpai dalam lingkungan $200-$ 500. Sebuah mesin yang baik akan berlangsung selama bertahun-tahun dengan pemeliharaan yang sedikit. Saya Schwinn Airdyne mempunyai 7000 km di atasnya dengan hampir tiada penyelenggaraan. Terdapat tiada yuran untuk membayar dan tiada kos tambahan.

3. Baik untuk mana-mana tahap kecergasan

Bahkan jika anda mempunyai masalah bersama, anda boleh menggunakan basikal senaman anda kerana berat badan anda tidak pada sendi anda. Jika anda benar-benar daripada bentuk, anda masih boleh menggunakan basikal anda pada kadar yang sesuai untuk anda. Atau jika anda berada dalam keadaan yang baik, anda benar-benar boleh menukul basikal dan menolak keras seperti anda memilih untuk diri sendiri. Basikal anda boleh menyediakan anda dengan senaman yang hebat tidak kira apa tahap kecergasan anda.

4. Menurunkan berat badan dan lemak

Menggunakan basikal anda untuk meningkatkan kecergasan jantung dan paru-paru anda. Membakar kalori dan menurunkan berat badan seperti yang anda nada otot dan meningkatkan kekuatan. Jika anda mempunyai mesin dwi-tindakan yang berfungsi kaki dan tangan anda, anda boleh mendapatkan senaman keseluruhan badan yang hampir. Ia adalah besar. Hanya kira-kira 12-15 minit mengayuh bersungguh-sungguh perlu mula membakar lemak.

5. Menggabungkan dengan senaman lain

Kebosanan adalah salah satu sebab utama kita berhenti bersenam. Jika anda boleh menggabungkan beberapa jenis senaman dan menukar rutin yang kerap, anda boleh mengalahkan kebosanan. Sebagai contoh cuba menunggang basikal anda tiga hari seminggu dan hari-hari lain berjalan kaki. Atau bersenam dengan berat pada hari-hari yang anda tidak Basikal. Atau menaiki basikal anda beberapa minit, kemudian berat Mesin latihan beberapa minit kemudian kembali kepada Basikal. Pergi dan balik dari basikal ke berat Mesin selama 20 hingga 30 minit untuk selesai bersenam. Gunakan imaginasi anda mencampurkannya dan melawan kebosanan. Pastikan ia menarik!

Mereka adalah lima faedah basikal senaman untuk mempertimbangkan. Sama ada anda menggunakan basikal senaman di gim atau di rumah, ia adalah alat yang hebat untuk mendapat sihat dan cergas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *