Kebaikan Paleo Diet: Mendapatkan badan yang sihat

Kebaikan Paleo Diet: Mendapatkan badan yang sihat

Paleolithic diet adalah cara baru makan. Walaupun pada mulanya, ia kedengaran radikal, saudara tidak boleh berhenti meracau tentang kelebihan kesihatan. Lelaki Paleolithic mempunyai diet yang sama sekali berbeza daripada manusia moden. Hubungan beliau dengan makanan adalah benar-benar unik berbanding kita. Banyak pengalaman makanan kami adalah emosi atau sentimental. Kita makan benda-benda yang kami “cinta” dan menghargai. Kita akan mendapat keseronokan daripada menu kami. Lelaki Paleo makan untuk menjana tubuhnya. Dia makan untuk hidup. Dia makan apa yang telah diperolehi.

Manusia moden menanggapi peluang dalam hidupnya dengan membangunkan makanan baru. Beliau diproses barang-barang di alam dan mencipta perkara-perkara yang beliau dipanggil makanan. Item-item ini telah bertukar menjadi staples dalam diet kita dan sebahagian besar daripada kita melihat mereka sebagai pemakanan yang sihat. Makanan seperti bijirin, kekacang, produk tenusu dan gula halus akan semua item manusia moden diperkenalkan ke dalam diet beliau.

Walau bagaimanapun, badan kita tahu jauh lebih baik. Badan kita bertindak balas terhadap produk-produk makanan luar tabi’i ini seolah-olah mereka sedang bahan asing di dalam badan kita. Ini adalah semata-mata kerana barang-barang memang asing kepada sistem kami. Mereka tidak akan bekalan yang kita perlu makan dan badan kita bekerja cukup mencabar untuk percubaan untuk menentukan cara terbaik untuk menggunakan dan prosedur makanan ini. Tetapi akhirnya, ia seolah-olah badan kita sedang diracuni. Kami mangsa penyakit dan keuzuran dalam tindak balas terhadap bahan-bahan ini. Keradangan adalah satu hasil sampingan penapaian memakan makanan ini.

Jika anda telah memberi perhatian kepada Berita Kesihatan, maka anda tahu bahawa keradangan adalah bertanggungjawab untuk banyak masalah kesihatan moden kami. Keradangan telah telah terikat dengan tambahan daripada hanya aches dan menyakitkan. Ia telah dipercayai menjadi punca penyakit-penyakit serius seperti penyakit jantung, strok, Alzheimer, dan juga kanser. Terdapat juga beberapa kajian yang menghubungkan keradangan kemurungan dan kebimbangan. Keradangan tambahan yang kami ada dalam badan kita, yang sicker kita benar-benar merasa.

Peminat Diet Paleolithic bersumpah dengan penyingkiran makanan moden hari ini, bahawa mereka mengesyaki menggalakkan keradangan dalam badan. Saudara bercakap tentang manfaat daripada Paleo diet. Mereka melaporkan turnarounds serta-merta dan dramatik dalam mereka Kesihatan, tahap tenaga, nafsu seks, prestasi, stamina, dan kulit. Penurunan dalam tekanan darah dan paras kolesterol juga dilaporkan juga.

Menghapuskan bijirin, kacang, gula tenusu, dan ditapis daripada diet anda boleh membawa kepada penurunan sebanyak bengkak di badan anda. Seterusnya, anda akan berasa lebih baik daripada sebelumnya. Anda akan terkejut dengan peningkatan stamina dan ketahanan, serta kelajuan dan kekuatan. Anda hanya tidak melakukan lebih besar; anda akan kelihatan lebih baik serta. Penyokong diet Paleo bercakap tentang kulit bercahaya yang baru mereka: Bagaimana membersihkan dan licin ia di Pasangan sering ditukarkan kepada cara baru ini makan apabila mereka melihat peningkatan daya seks pasangan mereka- dan stamina!- dan memutuskan mereka mahu minuman dari pancutan air belia.

Doktor yang memeriksa tekanan darah dan paras kolesterol tidak boleh berhenti menyoal individu mengenai cara unik ini makan makanan. Paleo diet tidak benar-benar diet. Ia adalah cara baru untuk melihat makanan dan mengisi mewujudkan badan anda. Sebagai alternatif untuk memberi tumpuan kepada makanan sebagai pengalaman emosi, Paleo diet menggalakkan anda untuk mula melihat makanan sebagai bahan api yang kebakaran Mesin halus sabar menunggu anda: badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *