Kebaikan dan kelemahan pelbagai jenis buaian

Kebaikan dan kelemahan pelbagai jenis buaian

Jika anda sedang mempertimbangkan membeli buaian untuk berehat dan bersantai, ia boleh menjadi sukar untuk memilih satu yang anda mahu kerana terdapat begitu banyak jenis. Terdapat kebaikan dan keburukan untuk setiap jenis dan hanya anda boleh menentukan jenis buaian akan sesuai dengan anda yang terbaik.

Terdapat pelbagai jenis buaian yang disediakan. Walau bagaimanapun, mereka boleh semua pada dasarnya boleh dibahagikan kepada 3 kumpulan bergantung kepada apa yang mereka akan dibuat dari. Ini termasuk buaian tali, tali dan fabrik. Berehatlah di salah satu daripada bahan-bahan ini mempunyai kelebihan dan kelemahan mereka sendiri.

Tali jenis ini juga dikenali sebagai buaian maya. Jenis ini adalah tangan yang ditenun, dan ramai daripada mereka datang dari El Salvador, Nicaragua, Guatemala, atau Mexico. Mereka akan gila untuk webs ketat tenunan yang dibuat dari kain kapas yang halus yang akan weaved supaya mereka boleh mengambil seberapa banyak yang km dari rentetan. Jenis ini adalah Tempahan hiasan kerana mereka boleh didapati dalam warna-warna tropika, eksotik yang membantu untuk mewujudkan suasana percutian yang sangat santai. Jenis ini menyediakan pengudaraan yang baik dan sangat selesa. Juga mereka tidak akan meninggalkan anda dengan tanggapan kulit. Jenis ini adalah besar di pantai atau mengambil perkhemahan kerana mereka berat jadi ringan. Kelemahan jenis ini adalah bahawa ia agak mudah untuk kerosakan. Rentetan boleh dipotong dengan mudah oleh mana-mana objek yang tajam, oleh itu, mereka tidak tahan lasak.

Jenis yang paling popular dan tradisional adalah buaian tali. Jenis ini biasanya diperbuat daripada poliester atau kapas tali. Mereka akan lebih murah berbanding jenis lain, tidak perlu penyelenggaraan banyak, dan tahan lasak. Satu kelebihan jenis ini adalah bahawa ia membolehkan udara untuk mengedarkan sekeliling anda yang adalah manfaat yang sebenar pada suatu hari yang panas. Walaupun agak selesa, tali boleh meninggalkan anda dengan tanggapan kulit. Jenis-jenis yang mempunyai kawasan yang lebih kecil di antara tali akan lebih selesa.

Buaian kain boleh dibuat mesh atau kapas atau quilted. Jika jenis ini adalah kualiti yang baik, ia tidak memerlukan penyelenggaraan banyak dan akan tahan lama sangat. Jenis ini adalah sangat selesa kerana fabrik Kapas adalah yang paling selesa. Selain itu, mereka tidak akan meninggalkan kesan kulit yang pada badan anda. Jenis ini juga adalah amat selamat untuk kanak-kanak kecil kerana little jari kaki dan jari mereka tidak terperangkap di dalam ruang. Kelemahan dalam jenis ini adalah bahawa ia tidak akan memberikan anda banyak pengudaraan. Oleh itu, jika anda berbaring dalam jenis ini setiap hari yang panas, anda boleh perspire agak sedikit. Sebaliknya, jenis ini adalah sesuai untuk iklim di mana ianya sejuk.

Jenis buaian yang diperbuat daripada kain dan tali tradisional stave kurang atau mempunyai bar spreader pada setiap akhir. Ramai orang tersilap percaya bahawa jenis yang mempunyai spreader akan lebih selesa, tetapi Hakikatnya adalah sebaliknya adalah benar. Jenis tanpa spreader tersebut adalah yang paling selesa kerana mereka Balut seluruh badan anda lebih baik. Jika anda suka lihat jenis dengan spreader Bar, anda perlu mendapatkan jenis yang mempunyai gantung tiga mata dan bukannya jenis yang mempunyai hanya dua kerana kurang peluang yang jenis ini akan hujung lebih.

Internet telah paling murah dan paling pelbagai jenis buaian dan tempat terbaik untuk membeli-belah untuk satu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *