Kebaikan dan keburukan racun makhluk perosak

Kebaikan dan keburukan racun makhluk perosak

Racun makhluk perosak akan dibuat untuk membunuh pepijat dan penyakit. Kebanyakan pepijat hidup dengan nutrien yang sama yang orang lakukan, hanya dengan cara yang lebih mudah.

Sebagai contoh, cacing akan hidup dari nitrogen, fosforus dan kalium. Seperti cacing orang suka mereka kalium, dan ia adalah benar-benar sangat penting untuk kesihatan secara keseluruhan.

Titik bug dan orang sama yang apabila mereka kagum dengan bahan-bahan kimia yang berbahaya, ia menyebabkan masalah. Malangnya bagi pepijat, mereka akan lebih terdedah kepada bahan kimia yang toksik disebabkan badan bug mereka sedikit bagaimana kecil akan.

Kebanyakan racun makhluk perosak yang telah menyebabkan kemudaratan yang boleh diukur kepada orang yang telah ditarik balik daripada penggunaan. Walaupun dengan racun recalled telah bernilai 1.1 bilion dolar kerosakan kesihatan awam.

Tidak terharu 1.1 bilion dolar tidak satu perempat daripada kerosakan ekonomi yang menghasilkan racun makhluk perosak. Ke atas semua racun makhluk perosak telah kos kira-kira 9.6 bilion dolar pada kerosakan kesihatan awam, kerugian tanaman, kehilangan burung dan racun makhluk perosak ini juga akan membunuh pepijat yang perlu untuk pendebungaan.

Ia telah menjadi kebimbangan yang semakin meningkat sejak 2006, CCD (gangguan keruntuhan tanah jajahan) adalah penyakit yang menjejaskan lebah dan seterusnya, penternak lebah. Kebanyakan penternak lebah membuat sebahagian besar daripada pendapatan mereka dari tanaman pollinating.

Penternak lebah mengambil lebah mereka kepada tanaman yang telah disembur dengan racun makhluk perosak dan beberapa bulan kemudian lebah mereka mula mati. Menurut kajian racun toksin akan membina dalam tanah dengan masa, membuat setiap generasi loji toksik lebih sedikit daripada yang lepas.

Benar-benar tidak ada yang peduli tentang kehidupan lebah, malang seperti itu. Tetapi anda perlu katakan anda mengambil berat tentang epal, kacang, jagung dan buah per.

Well meneka apa, tanpa lebah pollinating tanaman tersebut tiada akan ada hasil. Walau bagaimanapun, terdapat mesej yang lebih mendalam dalam lebah ini menghilang.

Lebah tidak hanya pollinating mesin-mesin yang mereka juga adalah satu barometer bagi Kesihatan alam semula jadi. Ia adalah jelas bahawa racun makhluk perosak ini adalah buruk bagi pepijat, manusia dan haiwan lain, tetapi ini juga akan membunuh mereka akan dibuat untuk melindungi tanaman sama.

Sebab racun perosak dicipta adalah untuk melindungi monokultur. Monokultur akan pantau baik untuk alam sekitar, jenis seperti monopolies buruk ekonomi.

Setiap tanaman mempunyai bug yang tertentu dan penyakit yang hidup subur di loji tersebut; Selain itu, setiap tumbuhan akan mengambil nutrien tertentu dari tanah dan menggantikannya dengan nutrien yang berbeza. Alam semulajadi mempunyai cara mengekalkan keseimbangan dan itu adalah dengan mempunyai pelbagai tumbuh-tumbuhan yang tumbuh di kawasan yang sama.

Monokultur semulajadi merompak nutrien dari tanah tanpa menggantikan mereka dan mereka menyediakan Syurga untuk behemoth negara-negara jajahan pepijat. Dengan tanah yang kurang nutrien dan toksik racun makhluk perosak adalah berteraskan tumbuh-tumbuhan akan mati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *