Kebaikan dan keburukan penjagaan kesihatan sejagat

Kebaikan dan keburukan penjagaan kesihatan sejagat

Apa yang akan kos penjagaan kesihatan sejagat kita dan apa yang akan mendapatkan dari itu?

Kos sistem insurans kesihatan dan penjagaan kesihatan baru akan termasuk cukai yang meningkat. Dalam beberapa cara, ia tidak akan peduli yang membayar cukai tersebut. Jika mereka akan dibayar oleh Syarikat-Syarikat, mereka akan meningkatkan tag harga barangan dan perkhidmatan yang mereka jual, jadi individu akan sakit juga. Jika mereka akan dibayar oleh pengguna, maka pengguna akan mempunyai untuk membayar bagi barangan dan perkhidmatan, jadi Perbadanan akan sakit juga.

Apabila kita melihat kos cadangan socialized perubatan, kita perlu juga melihat pada harga sistem penjagaan kesihatan yang sedia ada untuk membuat perbandingan. Dalam sistem perubatan hari ini, orang-orang kita yang boleh membayar bagi penjagaan kesihatan negara subsidi yang tidak dapat atau tidak. Jumlah sebenar adalah tidak menentu, tetapi premium insurans kesihatan anda lebih tinggi kerana pembekal anda perlu meningkatkan kadar bagi mereka yang membayar untuk membuat untuk orang-orang yang tidak membayar.

Kos sedia ada insurans kesihatan dan sistem penjagaan kesihatan termasuk kos produktiviti rendah apabila seorang pekerja tidak dapat bekerja kerana dia tidak mampu untuk merawat keadaan perubatan. Kos sistem kami yang hadir termasuk kos-kos yang berkaitan dengan kanak-kanak lebih membesar tanpa seorang ayah ibu.

Salah satu faedah atau sistem hari adalah kebiasaan kami dengannya. Ianya seperti sebuah kereta lama yang mempunyai pintu pemandu pecah dan gash yang besar di tempat duduk penumpang. Kami telah mendapat digunakan untuk mendapat kereta dari sebelah penumpang dan mempunyai selimut terhadap gash di tempat duduk. Kereta lain akan mempunyai masalah juga. Kereta itu mungkin lebih baik atau lebih teruk lagi. Bahagian yang tidak diketahui. Apa yang dikenali adalah bahawa kereta akan menjadi biasa dan membeli kereta adalah komitmen yang besar.

Sebaik sahaja kita membuat perubahan besar kepada sistem penjagaan kesihatan kita, kita akan tidak kembali kepada sistem perubatan yang lama. Walaupun sistem baru decidedly teruk, kita akan terjebak dengannya. Kita mungkin mempunyai tag harga yang lebih tinggi atau penjagaan yang teruk. Kita mungkin boleh tweak sistem baru dan menetapkan atau kita boleh menentukan bahawa infrastruktur jadi miskin bahawa ia terlalu memerlukan baik pulih yang.

Penjagaan kesihatan negara berpotensi untuk meningkatkan ekonomi kita. Ramai orang yang pada masa ini akan shackled kepada majikan mereka kerana takut kehilangan insurans kesihatan mereka, boleh untuk berpindah ke pekerjaan yang lebih baik atau memulakan Syarikat dan Penyewaan lain-lain.

Di bawah sistem perubatan hari ini ramai yang tidak dapat membayar untuk rawatan pencegahan. Mereka sering menggulung di hospital dan pembedahan yang mahal yang mereka tidak mampu untuk membayar bagi mendapatkan. Pembedahan ini boleh melanjutkan kehidupan mereka, tetapi boleh atau tidak boleh membenarkan mereka untuk bekerja semula. Individu yang mendapat rawatan perubatan apabila masalah yang kecil mungkin dapat bekerja dan membayar cukai yang lebih lama berbanding dengan individu yang hanya mendapat penjagaan apabila keadaan kritikal.

Kita harus berusaha untuk mewujudkan satu sistem yang memastikan pekerja-pekerja kami bekerja lagi dan ibu-bapa kami yang ibu bapa lagi.

Walaupun kita mungkin mempunyai satu sistem penjagaan kesihatan yang rosak, ada jaminan bahawa sistem insurans kesihatan dan penjagaan kesihatan baru akan mana-mana yang lebih baik. Walau bagaimanapun, terlalu ramai orang sakit oleh sistem insurans kesihatan dan penjagaan kesihatan kini untuk kita hanya muntah tangan kita dan melakukan apa-apa. Jika kita boleh mengabaikan rhetoric dan fokus pada fakta-fakta yang sistem perubatan yang lebih baik boleh dicipta yang tidak hanya akan menguntungkan yang tidak diinsuranskan, tetapi akan menjadikan kita semua kuat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *