Kebaikan dan keburukan penjagaan kesihatan peribadi

Kebaikan dan keburukan penjagaan kesihatan peribadi

Bagi ramai orang, peribadi penjagaan kesihatan hampir tidak kos mereka satu dolar yang tunggal dari poket peribadi mereka sendiri. Ini terutamanya kerana mereka mendapat perlindungan perubatan dari pembekal swasta menerusi majikan mereka. Secara realistiknya, ia seolah-olah wajar bagi sebuah perbadanan untuk menawarkan kelebihan kerana ini bermakna bahawa pekerja anda akan membelanjakan masa yang lebih pendek dari kerja dan sakit.

Justeru itu, walaupun untuk jobless tersebut dan telah bersara, ia boleh bertukar menjadi pasti berbaloi pergi swasta. Itu bukan hanya kerana perkhidmatan prisihatin swasta biasanya mempunyai tempoh menunggu yang lebih cepat, tetapi di samping itu sejak pelantikan mereka cenderung untuk menjadi lebih banyak individu untuk pesakit-pesakit individu. Salah satu daripadanya adalah bagaimana peribadi pihak berkuasa memberikan anda pelantikan luar jam berfungsi mereka tetap, pada masa-masa pada hujung minggu juga. Dengan cara ini, anda tidak perlu gunakan bila-bila masa dari dari kerja.

Motif lain di belakang orang-orang yang memilih untuk melihat Perkhidmatan insurans kesihatan berpatutan, walaupun yang berada di dalam hospital-hospital NHS, adalah mereka akan melihat seorang perunding pilihan mereka. Sebaliknya, dengan NHS, anda hanya mengambil lihat pada perunding sekiranya keadaan anda adalah sangat kompleks.

Mengawal kesihatan anda

Agak beberapa manfaat yang berharga termasuk perlindungan peribadi untuk perkhidmatan penjagaan kesihatan. Pelan insurans kesihatan perubatan dengan perlindungan medicare membantu anda mempunyai pilihan yang berkenaan dengan anda yang benar-benar penting. Ini termasuk mempunyai keupayaan untuk memilih pakar atau doktor pilihan anda. Dengan melakukan ini, anda akan dapat memilih hanya yang terbaik atau paling dipercayai berhubung untuk memilih seorang pakar perubatan. Di samping itu, anda akan dapat memilih di mana anda boleh diambil untuk rawatan dan juga Bilakah anda mendapat rawatan, dalam situasi tertentu. Selain itu, meliputi Medicare akan terus-menerus bekerja untuk membantu anda tinggal senarai menunggu yang panjang.

Cadangan dan rujukan

Tidak kira sama ada anda membuat pembayaran untuk penjagaan peribadi anda, anda mungkin memerlukan rujukan dari GP hadapan mencari perunding. Betul-betul suka dengan semua profesional kesihatan yang lain anda pergi, sama ada ia adalah sebuah pusat persendirian atau NHS di, sentiasa tertentu anda penyedia penjagaan dengan betul disahkan dan berkelayakan. Menyemak pendaftaran yang sah dengan badan-badan dan amalan Syarikat insurans pada kepakaran mereka.

Kelemahan yang berkemungkinan

Walau bagaimanapun, banyak seperti dengan semua perkara yang baik dalam hidup anda, anda juga boleh mencari beberapa keburukan yang perlu dinilai. Berat mereka terhadap myriads kelebihan yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan swasta. Satu contoh ialah bagaimana memilih seorang pakar disyorkan terutamanya dalam bidang berkaitan mungkin mungkin bermakna senarai menunggu benar-benar lama – mungkin lebih panjang daripada orang-orang di NHS.

Ia juga akan bernilai melihat apa yang akan anda lakukan sekiranya masalah tidak berterus terang. Kerana perunding pakar-pakar dalam bidang perubatan yang tertentu, anda mungkin perlu untuk melihat banyak pakar-pakar sehingga masalah dikesan. Di samping itu, Semua rawatan, operasi, serta penilaian yang disyorkan oleh konsultan anda perlu dilengkapkan di hospital swasta anda. Ini akan meningkatkan kos.

Dalam kes perlindungan peribadi yang dibiayai secara langsung dari poket anda, ia dapat sangat mahal. Sekali lagi, jika anda menggunakan insurer bagi perkampungan, mereka boleh tidak menggulung terlalu gembira dengan keadaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *