Kebaikan dan keburukan penggunaan bawang putih: Tips untuk penggunaan Peti Deposit Keselamatan

Kebaikan dan keburukan penggunaan bawang putih: Tips untuk penggunaan Peti Deposit Keselamatan

Bawang putih adalah herba masakan yang popular, dan digunakan dalam banyak budaya di seluruh dunia. Ianya juga merupakan supplement kesihatan yang popular. Apa mungkin salah dengan itu? Menimbulkan soalan itu yang lain; Berapa banyak Adakah anda tahu mengenai bawang putih dan famili allium?

Pro:
Bawang putih boleh membantu tekanan darah yang lebih rendah. Beberapa laporan menunjukkan bahawa herba ini mengembangkan saluran darah, yang membolehkan tekanan darah sistolik dan diastolic.

Con:
Jika anda mempunyai tekanan darah tinggi, bawang putih semata-mata tidak mungkin menjadi penyelesaian yang mutlak untuk masalah. Ia masih menjadi selamat untuk menggunakan makanan tambahan bawang putih atau makan makanan dengan bawang putih, Walau bagaimanapun.

Pro:
Bawang putih boleh bertindak sebagai darah yang nipis. Bahan-bahan kimia yang semulajadi dijumpai dalam bawang putih mengurangkan keupayaan pembekuan darah. Apabila anda mempunyai pembentukan plak dalam aliran darah, ia menggalakkan kaunseling, tetapi bawang putih boleh menghalang pembekuan ini.

Con:
Jika anda mempunyai keadaan yang memberi kesan kepada darah kaunseling faktor, mengambil bawang putih boleh menjadi lebih teruk keadaan. Juga, jika anda mengambil pencair darah, penambahan jumlah besar bawang putih boleh menyebabkan darah menjadi terlalu nipis. Jika anda dijadualkan untuk pembedahan, berhenti sekurang-kurangnya dua minggu sebelum ia makanan tambahan bawang putih, dan memaklumkan kepada doktor anda.

Pro
Bawang putih boleh mempunyai kesan antibiotik yang lemah. Sebatian sulfur di dalam bawang putih boleh mempunyai kesan yang serupa seperti penisilin yang lemah, yang boleh membantu anda mengatasi jangkitan beberapa.

Con:
Ianya masih hanya kesan yang lemah. Jika jangkitan serius, ubat antibiotik yang dikehendaki.

Pro:
Candida dan jangkitan yis lain boleh membalas bawang putih. Atribut antikulat dalam bawang putih boleh membantu membersihkan jangkitan yis, termasuk seriawan.

Con:
Ia membunuh lebih daripada sekadar yis. “Bakteria baik” dalam terusan alimentary anda mungkin juga dibunuh. Jika anda mengambil probiotics atau makanan tambahan lain untuk meningkatkan bakteria ini, anda tidak perlu mengambil ia pada masa yang sama sebagai bawang putih.

Maklumat berikut juga perlu dipertimbangkan apabila memilih tambahan bawang putih. Bawang putih mungkin mempunyai beberapa keupayaan untuk mencegah kanser tertentu, Walau bagaimanapun terdapat beberapa perbahasan. Pasli boleh membantu menangani “nafas bawang putih”, dan halia boleh melegakan perut upset sekiranya anda memilih bawang putih mentah.

Jujur, bawang putih yang mentah merupakan satu bentuk yang terbaik untuk semua ubat-ubat yang dinyatakan di atas. Ia boleh cincang dan dimasukkan ke dalam roti. Cincang halia tersebut dan Campurkan bersama-sama jika kaedah gangguan perut anda. Sentiasa periksa dengan doktor anda sebelum memulakan makanan tambahan kesihatan yang baru.

Bawang putih menjejaskan lebih daripada sekadar manusia. Alliums semua toksik untuk kucing, dan yang mengandungi bawang putih. Invertebrata mungkin juga dibunuh oleh berdekatan dengan bawang putih. Di Taman, yang mungkin baik, tetapi dalam tangki ikan yang mungkin tidak begitu baik, terutamanya jika anda mempunyai Siput.

Dalam penanaman teman, bawang putih cenderung untuk menjadi berguna, tetapi terdapat beberapa tumbuhan yang berkembang baik apabila ditanam berhampiran bawang putih. Kekacang, kacang pea dan kentang tidak suka tumbuh berhampiran bawang putih dan mungkin terbantut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *