Kebaikan dan keburukan mengikuti Diet rendah karbohidrat pesakit kencing manis

Kebaikan dan keburukan mengikuti Diet rendah karbohidrat pesakit kencing manis

Sebab penting yang kencing manis orang beralih kepada diet rendah karbohidrat kencing manis adalah untuk garu sendiri mengenai isu-isu kesihatan mereka dan sewajarnya menumpahkan berat tambahan. Karbohidrat banyak terdapat dalam sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin.

Oleh itu, individu-berat badan berlebihan dan sihat boleh mengikuti diet yang rendah karbohidrat kencing manis. Diet rendah karbohidrat kencing manis yang bekerja pada orang-orang yang terdedah kepada penyakit-penyakit seperti kolesterol tinggi, kencing manis jenis 2, hipoglisemia tinggi dan obesiti. Kebanyakannya, Semua doktor-doktor dan pakar perubatan lain mengesyorkan diet rendah karbohidrat kencing manis.

Individu-individu yang mengalami obesiti dan kencing manis jenis 2 boleh mempunyai kawalan ke atas senaman dan rejim Diet mereka. Oleh itu, rendah carb diet kencing manis dan diet protein tinggi disertakan dengan pengambilan kesihatan tambahan (di bawah pengawasan doktor) membantu penyesuian tahap gula dalam darah, menggalakkan kehilangan berat badan yang sepatutnya dan sewajarnya mengurangkan pelbagai kardiovaskular masalah lain yang berlaku disebabkan obesiti dan kencing manis jenis 2.

Makanan yang mengandungi karbohidrat di bawah 10 gram boleh meningkat tahap gula dalam darah seperti yang dinyatakan oleh pakar-pakar penyakit kencing manis. Selain itu, amalan diet ini menyebabkan kenaikan yang tidak diingini di peringkat glycohemoglobin dan glukosa yang adalah berbahaya bagi mana-mana pesakit kencing manis. Individu-individu yang terdedah kepada kencing manis jenis 2 perlu menurunkan paras glukosa dan insulin mereka dan ini boleh dicapai dengan bantuan diet yang rendah karbohidrat kencing manis.

Tidak semua pesakit kencing manis akan selesa dengan rendah carb diet kencing manis, kerana ia berbeza dari satu pesakit kepada yang lain. Satu kajian yang dibuat oleh pakar-pakar diabetes menyatakan bahawa orang-orang yang telah berikut diet kencing manis carb rendah yang benar-benar mempunyai makanan yang lebih banyak berbanding individu lain berikutan dikurangkan Standard atau diet calorific lemak yang rendah, tetapi mengurangkan berat badan. Pada masa-masa, diet kencing manis carb rendah yang mungkin mengakibatkan obesiti dan oleh itu, perlu diikuti di bawah pengawasan perubatan.

Oleh itu, diet rendah karbohidrat kencing manis yang telah bekerja keajaiban bagi ramai pesakit kencing manis. Sebelum mengikuti diet yang rendah karbohidrat kencing manis, dapatkan nasihat daripada doktor dan sewajarnya mengikuti garis panduan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *