Kebaikan dan keburukan membeli katil Futon

Kebaikan dan keburukan membeli katil Futon

Cuba untuk memutuskan sama ada anda perlu membeli katil futon baru? Terdapat banyak kebaikan dan keburukan yang anda perlu pertimbangkan.

Sama ada anda sedang mencari sebuah katil futon atau sesuatu yang lebih besar, Terdapat pelbagai saiz dan pilihan di pasaran – jadi bagaimana anda tahu sama ada futon yang adalah pilihan terbaik untuk anda dan rumah anda? Baca bagi beberapa tips positif dan negatif daripada membeli katil futon dan bukannya tradisional katil dan tilam.

Dengan harga yang sangat berpatutan: cabutan yang terbesar dan sebab mengapa orang membeli katil futon adalah kerana mereka adalah sangat, sangat berpatutan berbanding dengan macam-macam lagi set katil di pasaran semalam. Manakala asas set katil dengan kerangka yang mudah dan tilam boleh dikenakan bayaran $300 ke $400, yang lebih bagus boleh kos kira-kira $700 ke $1000 dan reka bentuk yang boleh dikenakan bayaran lebih. Harga purata pada futon berkembar, di sisi lain, boleh dikenakan bayaran kurang daripada $200-menawarkan penjimatan ketara bagi pengguna.

Baik untuk kawasan kecil: katil futon berasal dari katil gaya-Jepun yang tradisional. Keluarga akan tidur di atas tilam futon yang terpapar di atas tanah. Apabila ia bukanlah masa untuk tidur, mereka akan lipat dan meletakkan tilam di kaki supaya bilik ini boleh digunakan untuk tujuan lain. Futon, sejarah dan hari ini, amat sekali gus kawasan kecil kerana mereka boleh dengan mudah diletakkan jauhnya.

Juga boleh digunakan sebagai sofa: bukan sahaja sebuah katil futon hebat untuk kawasan yang kecil tetapi selain digunakan hanya sebagai sebuah katil, futon ini boleh juga berganda sebagai sofa atau ruang untuk duduk. Ini adalah terutamanya baik untuk Sarjana Muda pad, Pangsapuri Satu-Bilik, Bilik-bilik asrama pelajar atau jerumun di rumah yang boleh juga digunakan sebagai bilik tetamu. Bila tetamu yang datang untuk menginap, anda boleh dengan mudah menukar di sofa ke katil, dan sebaliknya. Satu kelemahan yang dikaitkan dengan tilam futon, Walau bagaimanapun, kekurangan sokongan berbanding tilam biasa, tetapi ini adalah sangat bergantung pada orang dan keutamaan mereka.

Kontemporari dan bergaya: saiz paling popular futon adalah katil futon Kembar kerana ianya hanya saiz yang betul untuk single dan saiz yang baik sebagai sofa. Gaya dan membina futon telah datang jauh. Walaupun mereka telah dipengaruhi oleh futon Jepun, versi Amerika Utara hari ini juga akan merangkumi asas atau kerangka, biasanya diperbuat daripada kayu atau logam, yang membantu untuk menyokong tilam futon. Bingkai akan lipat ke bawah untuk menjadi rata untuk digunakan bagi sebuah katil, dan lipat boleh digunakan sebagai kerangka untuk sofa futon. Beberapa kerangka juga termasuklah simpanan di bawah dalam laci serta di sisi bingkai.

Reka bentuk yang unik: Akhir sekali, Tukar futons yang besar kerana tilam itu ditutup dengan penutup futon. Ini datang dalam pelbagai bahan dan reka bentuk – memudahkan terutama sepadan dengan bahagian-bahagian lain daripada bilik atau rumah anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *