Kebaikan dan keburukan L-Arginine (nitrik oksida)

Kebaikan dan keburukan L-Arginine (nitrik oksida)

Kelebihan

Jika anda bimbang tentang kesihatan kardiovaskular anda, anda boleh menjadi calon yang hebat untuk bayaran tambahan L-Arginine. L-Arginine yang bekerja secara langsung untuk berehat saluran darah, seterusnya mengurangkan tekanan darah. L-Arginine adalah dapat berehat saluran darah yang membantu dalam penghasilan tahap nitrik oksida yang lebih tinggi. Arginine juga membantu dalam perjuangan menentang penyakit kardiovaskular melalui keupayaan pemulihan apabila ia datang kepada pengeluaran nitrik oksida. Penggunaan L-Arginine tambahan oleh orang-orang yang menderita dari gejala-gejala penyakit kardiovaskular yang biasa tidak dapat melihat penurunan dalam ketidakselesaan yang mereka merasa kerana keadaan mereka.

L-Arginine adalah asid amino yang membantu dalam keupayaan badan untuk melawan penyakit dengan meningkatkan fungsi sistem imun. Faedah mempunyai sistem imun yang berfungsi pada tahap optimum yang jelas. Dalam kes bahawa anda mengekalkan kecederaan, sistem imun yang optimum berfungsi mempercepatkan keupayaan yang badan anda untuk menyembuhkan luka. Kajian telah menunjukkan bahawa L-Arginine sebenarnya boleh memainkan peranan dalam rawatan penyakit kardiovaskular. L-Arginine mempunyai keupayaan untuk mengurangkan tekanan darah dengan mengurangkan tahap LDL kolesterol (kolesterol yang tidak baik) dalam badan.

L-Arginine merangsang penghasilan hormon pertumbuhan, supaya kehadirannya semulajadi dalam badan adalah perlu untuk kanak-kanak kecil sehingga menjadi dewasa. Kehadiran L-Arginine ini semulajadi dalam badan juga meletakkan untuk meringankan minda ramai individu yang teragak-agak apabila ia datang untuk mengambil satu sintetik atau kurang suplemen pemakanan semulajadi. L-Arginine tambahan akan melaksanakan sebarang fungsi dalam badan yang un-natural, mereka hanya akan mengisi di mana pengeluaran semulajadi kekurangan.

L-Arginine menyediakan kelebihan khusus untuk lelaki yang baik calon tambahan. Sambungan di antara kesihatan jantung dan prestasi seksual adalah mudah. Kesihatan jantung yang miskin bermakna jantung perlu bekerja lebih keras untuk pam darah seluruh badan dan ini termasuk aliran darah ke zakar. Aliran darah zakar yang lemah adalah punca paling biasa mati pucuk. L-Arginine adalah berfaedah kerana ia membantu dalam penghasilan oksida nitrik yang seterusnya memperbaiki aliran darah.

Keburukan dan amaran

Kelemahan utama L-Arginine adalah berkaitan dengan kesihatan individu yang mempertimbangkan L-Arginine sebagai tambahan. L-Arginine memberikan manfaat kesihatan jantung. Dalam beberapa kes, L-Arginine mungkin membuat yang lebih teruk keadaan jantung. L-Arginine mempunyai keupayaan untuk mengaktifkan enzim yang di dalam hati yang rosak ubat-ubatan lain. Jika anda mempunyai penyakit jantung, kemungkinan yang bahawa anda yang mengambil ubat itu adalah membantu dalam rawatan anda dan mempunyai keberkesanan ubat-ubatan yang terjejas boleh mempunyai kesan.

Mungkin tambahan yang paling teruk (atau lebih bahan kaunter) bahawa anda boleh jika anda mempunyai penyakit kardiovaskular atau telah untuk tambahan L-Arginine adalah tambahan Ephedra. Ephedra mengandungi jumlah alkaloid dan utama yang meningkatkan tekanan darah. Menambahkan L-Arginine ini koktel dan bagi mereka yang mempunyai penyakit jantung, ubat-ubatan ini boleh mempunyai kesan-kesan sampingan yang negatif daripada denyutan jantung yang cepat, gementar, sakit kepala, insomnia, dan walaupun serangan jantung dan seterusnya kematian.

Dadah yang berpotensi berbahaya dan L-Arginine kombinasi suplemen lain termasuk St. John’s Ketuat dan beberapa melaporkan ubat Coumadin (walaupun tanda-tanda hari akan terdapat bahaya bagi beberapa rumusan). Bahaya yang lebih khusus yang berkaitan dengan penggunaan L-Arginine hubungi doktor anda dan pastikan anda meneliti sejarah perubatan anda dengannya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *