Kebaikan dan keburukan kopi

Kebaikan dan keburukan kopi

Jenis industri kotej yang baru telah muncul dalam tempoh dua puluh lima tahun yang telah melihat pada aspek kesihatan minum kopi. Tidaklah menghairankan kerana bahagian-bahagian lebih daripada empat ratus juta di seluruh dunia akan diminum setiap hari. Walau bagaimanapun, pakar-pakar kesihatan telah mempersoalkan Keselamatan. Kajian terkini telah menunjukkan bahawa faedah mungkin melebihi risiko.

Bahan utama dalam cawan kapucino adalah kafein. Ia sejenis dikenali dan bahan perangsang. Peningkatan tekanan darah, kadar nadi meningkat dan kadang-kadang ini boleh menyebabkan rentak yang tidak teratur. Walau bagaimanapun saintis yang pasti kesan hanya sederhana dan hanya sementara. Berbeza dengan ini, maklumat baru menunjukkan aspek-aspek tertentu yang sihat.

Penawar untuk kanser? Tidak – banyak bukti yang menunjukkan bahawa ia boleh membantu minimalise sebarang risiko kanser kolon, tetapi hanya jika anda minum empat ditambah cups sehari. Malangnya tahap minum boleh mempunyai counteraffects juga.

Mendengar kata-kata, segala-galanya dalam kesederhanaan? Nah ini juga benar kopi. Sebagai dengan wain, kopi memiliki antioksidan yang melindungi anda daripada penyakit jantung dan sesetengah kanser. Ia membuang sel-sel yang memusnahkan oksigen dari darah anda. Walau bagaimanapun, lain-lain berdepan bahawa anda mendapat lebih banyak daripada epal, cranberries dan tomato. Lain mencadangkan vitamin, mineral dan serat pada sayur-sayuran dan buah-buahan yang terbaik.

Saintis Cina menunjukkan bahawa meminum kopi anda boleh mengurangkan gejala-gejala penyakit Parkinson yang dahsyat. Minum kopi tanpa kafein dan berkala, mengikut Scandinavians dan Amerika juga boleh mengurangkan diabetes jenis 2. Ambil perhatian – Scandinavians mempunyai penggunaan tertinggi di seluruh dunia.

Ia juga dikatakan bahawa ia boleh membantu dalam pengurangan buah pinggang dan batu karang. Penambahbaikan dalam sistem penghadaman kerana peningkatan asid dalam perut adalah juga jelas.

Jika anda yang asthmatic, tanya doktor anda mengenai bukti-bukti yang dapat membantu lebih rendah setelah airways. Menariknya, kopi telah theophylline, bronchiodialator yang terkenal.

Malangnya ada juga risiko. Ia adalah diketahui bahawa sperma lelaki berenang cepat, pergi lebih jauh dan bertahan lebih lama di kopi yang dicampur cecair, tetapi kesuburan wanita boleh menderita. Orang lain mungkin mengalami jumlah yang tinggi tahap homocyteine dalam darah mereka, yang boleh menyebabkan penyakit jantung jika anda minum terlalu banyak. Berbahaya LDL kolesterol telah dijumpai kerana peningkatan tahap cafestol yang dihasilkan semasa proses mendidih air Eropah. Syukurlah penapis dan percolators membuang sebahagian darinya.

Terdapat peningkatan ketara kehilangan kalsium dan pengurangan ketumpatan tulang dalam kopi yang memakan wanita berbanding mereka yang tidak. Empat cawan setiap hari boleh memberi masalah lemah kawalan kencing. Orang lain mungkin mendapati sensitiviti kepada kafein yang dalam pengalaman peribadi saya dengan satu utama-kopi boleh menyebabkan perubahan hormon ke titik mendapat payudara malignan tumor.

Mujurlah faedah melebihi risiko selagi anda berpegang kepada minum sederhana. Walau bagaimanapun bagi mereka yang benar-benar rakyat ketagih kafein, terutama orang-orang yang tidak boleh hidup pada tahap yang sederhana, cuba minum cola yang. Anda boleh menetapkan anda dengan kafein 1/3 untuk setiap auns. Sekali lagi mungkin cola yang berbanding latte yang ada tidak sepadan dengan berjudi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *