Kebaikan dan keburukan kepada suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang semulajadi

Kebaikan dan keburukan kepada suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang semulajadi

Seperti kes dengan kebanyakan perkara dalam dunia ini, suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang semula jadi mempunyai kenaikan dan kelemahan mereka. Kesihatan haiwan kesayangan yang asli tambahan dalam soalan, jika kita boleh memberi sedikit pengenalan kepada mereka, rumusan bertujuan untuk menyediakan haiwan peliharaan dengan nutrien yang mereka perlukan (dan di mana mereka tidak boleh mendapat daripada makanan mereka). Haiwan peliharaan yang kami ada adalah ‘lebih tinggi haiwan,’ dengan majoriti daripada mereka sedang mamalia seperti kita. Sebab itu, kita dapati bahawa badan mereka memerlukan cukup banyak nutrien yang sama seperti orang-orang yang kita, sebagai manusia, perlu. Masalah, Walau bagaimanapun, adalah dalam fakta bahawa tidak seperti kita, haiwan peliharaan Diet cenderung menjadi lebih terhad dari segi pelbagai. Implikasi adalah bahawa haiwan peliharaan berdiri untuk lepaskan sepenuhnya pada sesetengah nutrien yang mereka perlukan – dan yang boleh menjejaskan kesihatan mereka. Itulah di mana makanan tambahan haiwan membuat kemasukan mereka ke dalam perbincangan: sebagai rumusan bertujuan untuk memberikan haiwan peliharaan wit nutrien tersebut, kekurangan yang mereka akan berisiko besar.

Makanan tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang semulajadi wujud berbanding satu sintetik dalam haiwan kesayangan makanan tambahan Kesihatan; yang kedua itu orang-orang yang telah disediakan di makmal-makmal dengan mencampurkan bahan-bahan kimia yang pelbagai. Kesihatan haiwan kesayangan yang asli adalah tambahan, di sisi lain, ada dari tumbuhan dan (dalam beberapa kes) bahagian-bahagian haiwan.

Bermula dengan terbalik, kita lihat Kesihatan semulajadi haiwan kesayangan tambahan mempunyai profil keselamatan yang lebih baik (sekurang-kurangnya di mata kebanyakan rakyat) daripada suplemen kesihatan sintetik. Oleh yang demikian, mereka akan sangat pilihan apabila ia datang untuk jangka panjang –as tambahan yang kebanyakan orang lebih selesa mengintegrasikan mereka sebagai bahagian haiwan peliharaan mereka berterusan/hari untuk pemakanan hari merancang. Masih terbalik, kita melihat suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang semulajadi kerana dalam kebanyakan kes, lebih mampu daripada suplemen kesihatan haiwan kesayangan sintetik. Tetapi ini adalah pantas berubah – seperti orang mendapat lebih dan lebih tertarik kepada semua benda yang dilabel ‘semulajadi’. Pertumbuhan permintaan seterusnya telah membawa kepada keadaan di mana vendor suplemen semulajadi haiwan boleh menjualnya dengan harga yang lebih tinggi daripada suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang sintetik, dan masih mendapat bersedia pembeli untuk mereka. Dan masih pada terbalik, kita juga perlu datang kepada terma-terma dengan fakta bahawa kebanyakan suplemen ini ‘kompleks produk semula jadi.’ Oleh itu, mereka menyediakan haiwan peliharaan dengan banyak perkara yang mereka perlukan pada masa yang sama (yang dalam proses menambahkan satu nutrien, anda akhirnya memberikan haiwan anda banyak perkara-perkara yang lain ia mungkin perlu juga).

Beralih kepada kekangan yang timbul, kita perlu mengambil perhatian tentang hakikat bahawa kebanyakan suplemen semulajadi haiwan ini tidak tertakluk kepada mana-mana pengajian formal atau analisis, dan oleh itu, keberkesanan dan keselamatan mereka masih perkara sangkaan. Ada cenderung untuk menjadi tiada garis panduan mengenai dos, kesan-kesan sampingan yang mungkin dan ketoksikan yang boleh didapati daripada makanan tambahan Kesihatan haiwan kesayangan yang asli. Beberapa orang yang bertanggungjawab juga telah dikenali untuk datang dengan semua cara –mereka yang mereka menjual kepada orang-orang yang tidak curiga atas nama suplemen kesihatan haiwan kesayangan yang semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *