Kebaikan dan keburukan kehilangan lemak 4 bodoh Diet

Kebaikan dan keburukan kehilangan lemak 4 bodoh Diet

Diet lemak kerugian 4 bodoh telah berkembang sebagai salah satu rancangan diet yang paling popular. Selepas menggunakan diet ini sekarang untuk beberapa bulan, sudah tiba masanya untuk kritikal mengkaji kebaikan dan keburukan diet ini. Kesimpulannya, bagi kebanyakan orang profesional jauh melebihi kontra dan diet sihat ini dianggap sebagai salah satu kaedah kehilangan berat badan terbaik yang tersedia.

Pada tahun-tahun yang lepas, diet lemak kerugian 4 bodoh telah telah berkembang sebagai salah satu rancangan diet yang paling popular semalam. Diet yang menyokong teori yang dipanggil kalori peralihan atau teori peralihan kalori. Idea di sebalik perpindahan kalori adalah untuk meningkatkan kadar metabolisme kita dapat merangsang badan kita untuk membakar lemak tambahan melalui memberi isyarat bahawa tahap kalori adalah rendah.

Berdasarkan pengalaman peribadi dan perbincangan dengan orang-orang lain yang juga menggunakan diet ini, keburukan dan kebaikan dari kalori adalah:

Kontra:

1. Tanpa komitmen dan penentuan kejayaan tidak
Bodoh 4 kehilangan lemak diet dakwaan penyelesaian yang paling mudah untuk penurunan berat badan yang cepat dan berterusan tetapi mengikut pengalaman saya, tanpa komitmen dan kesungguhan yang anda tidak akan ada kejayaan yang diingini. Walaupun, diet mudah untuk melaksanakan dan mematuhi, ia terpulang kepada anda untuk mematuhi pelan diet anda atau tidak. Diet ini bukanlah seperti berat badan kehilangan pil rawatan di mana anda membuang ubat anda dan melupakan yang lain.

2. Tuntutan kehilangan 9 kg dalam masa 11 hari ini amat sukar untuk mencapai (jika tidak mustahil).
Diet yang mendakwa bahawa salah satu akan dapat mengurangkan sebanyak 9 kg dalam masa 11 hari. Ramai orang mungkin akan tertarik dengan nombor ini manakala lain-lain akan diberitahu bahawa ia berbunyi dubiously.

Kejayaan kehilangan berat badan bergantung pada dasarnya akibat penggunaan pelan diet, pengurangan pengambilan kalori harian dan juga aktiviti-aktiviti fizikal.

Dari pengalaman peribadi saya, saya mengambil keputusan untuk mengurangkan penyerapan kalori harian saya dengan 500 kalori (ketidakhadiran ke 3500 cal kurang seminggu) bagi mencapai purata 1900 cal setiap hari. Yang mudah merancang pelan diet harian saya, saya menggunakan Perancang Menu dalam talian yang dibekalkan dengan buku panduan Fatloss4Idiots. Dengan strategi ini, saya telah mampu untuk kehilangan paun 6 bulan pertama, 4 pound pada kedua dan lagi 6 pound dalam satu ketiga (perakaunan untuk kira-kira 2.7 kg dalam 14 hari). Saya mencapai berat badan ini tanpa kebuluran diri atau meningkatkan aktiviti fizikal saya.

Saya berbincang dengan rakan-rakan 5 dan saudara-mara yang menggunakan Fatloss4Idiots diet pelan ketat sudah melebihi tiga bulan dan dinilai keputusan Diet. Kesimpulannya, kehilangan berat badan purata dalam 11 hingga 14 hari adalah hanya 7.6 kg daripada 4 kg yang dituntut. Semua kerja yang ditemuramah Diet telah menjalankan lebih daripada biasa semasa permohonan Diet lemak kerugian 4 bodoh. Walau bagaimanapun, saya mendapati ia sukar untuk datang dengan jumlah yang tepat kerana beberapa orang yang dinilai tidak mengawal berat badan mereka secara harian.

Saya secara peribadi merasakan bahawa tuntutan kehilangan 9 kg dalam masa 11 hari agak keterlaluan dan mungkin perlu dilihat sebagai had dan bukannya pemerintahan kerana hanya sangat sedikit akan dapat mencapai matlamat ini dalam hanya 11 hari.

3. Tiada penurunan berat badan yang kekal jika tidak terus
Saya diiktiraf bahawa sebaik sahaja saya berhenti mengikuti diet bodoh 4 kehilangan lemak dan cuba untuk masukkan dalam saya sebelumnya “rutin” lagi, berat badan saya mula meningkat. Oleh itu, walaupun pelan diet ini berfungsi dan semua orang yang digunakan benar-benar menurunkan berat badan, ia adalah tidak lebih daripada satu penyelesaian yang sementara jika anda tidak menyesuaikan gaya hidup anda selepas pound tambahan. Bagaimanapun, selepas mengalami diet dan menerima pakai kebiasaan makan yang baru, anda akan mengenali bagaimana mudah ianya untuk meneruskan diet ini dan anda akan melakukannya hampir secara automatik.

4. Lain-lain keburukan
· Terdapat tiada kajian klinikal yang dikemukakan di laman web rasmi
· Diet lemak kerugian 4 bodoh tidak memohon mana-mana suppressants selera makan (yang tidak asli)
· Tiada Rejimen kecergasan formal tidak ditangani pada laman web rasmi
· Diet memerlukan bahawa anda berubah agak drastik harian anda tabiat makan. Tidak semua orang boleh bersedia untuk menguruskannya.

Kelebihan:

1. Mudah Diet pelan
Bodoh 4 kehilangan lemak adalah diet penurunan berat badan yang mudah dan unik yang belajar melalui laman web rasmi dengan permulaan yang rendah dan tiada kos susulan. Saya membeli/mencuba beberapa program diet yang lain tetapi yang ini benar-benar berbeza dari setiap program lain diet saya tahu. Buku diet ini mengandungi banyak maklumat tentang teknik-teknik kehilangan berat badan dan membaca buku anda mengenali bagaimana mudah ianya untuk mengikuti diet ini.

2. Pelan Diet yang sihat
Kebanyakan orang yang saya bercakap (dan termasuk diri saya) memilih kaedah kehilangan berat badan yang tidak menggunakan suppressants selera makan atau makanan lain mahal. Kerana diet lemak kerugian 4 bodoh tidak mengecualikan mana-mana Kumpulan makanan, berbeza dengan diet lain seperti carb rendah, rendah lemak, rendah cal dan sebagainya, anda tidak perlu bimbang tentang pemakanan tidak. Mungkin, ini adalah pelan diet paling sihat yang anda pernah menemui.

3. Sangat berkesan Diet tanpa kebuluran diri sendiri
Walaupun tuntutan kehilangan 9 kg dalam masa 11 hari ini agak keterlaluan, pengalaman menunjukkan orang-orang yang menggunakan diet ini akan mengurangkan berat badan dengan cepat. Ia adalah khususnya berguna untuk orang-orang dengan metabolisma yang rendah yang cuba pun lain-lain pelan diet tanpa kejayaan (termasuk saya). Dengan beberapa aktiviti yang lebih fizikal, ia seharusnya tidak ada masalah untuk menurunkan antara 7 dan 8 kg dalam masa dua minggu tanpa usaha yang terlalu besar dan, yang paling penting – tanpa kebuluran diri sendiri.

4. Mengelakkan Plateau kehilangan berat badan dan kesan pemulihan yang ditakuti
Plateau kehilangan berat badan adalah peringkat apabila selepas permulaan berat anda tidak kehilangan pound bukan apa-apa lagi, pada mengambil kalori. Diet bodoh 4 kehilangan lemak dengan kalori peralihan adalah satu kaedah yang telah terbukti untuk mengatasi Dataran kehilangan berat ini dan untuk mengelakkan pemulihan ditakuti hilang berat badan. Badan anda akan menerima kalori yang berbeza setiap hari. Satu hari anda akan mengambil 1500 kalori dan seterusnya dapat 1100 kalori, diperolehi daripada jenis makanan yang berbeza. Ini cara yang badan anda tidak menubuhkan mana-mana tabiat makan, ia terus membakar kalori dan mengekalkan kadar metabolisme yang tinggi walaupun anda makan kurang. Hasilnya ialah penurunan berat badan yang lebih cepat, dan mengelakkan Plateau kehilangan berat badan yang ditakuti dan kesan-kesan pemulihan.

Ini adalah sebab utama mengapa diet ini adalah yang berjaya. Ia mensasarkan kadar metabolisme anda sebagai punca kebanyakan masalah berat badan, bukan hanya mengurangkan pengambilan kalori.

5. Dalam talian Diet penjana
Apabila membeli buku panduan diet, anda akan mendapat akses untuk satu penjana diet dalam talian. Saya mendapati alat ini sangat berguna dan digunakan banyak bagi menentukan menu harian saya. Penjana diet mencipta 11 hari Pelan makan asas berdasarkan pilihan makanan anda.

Kesimpulannya, bagi kebanyakan orang yang menggunakan diet bodoh kehilangan lemak 4 kebaikan jauh melebihi kontra. Ini adalah penjelasan mengapa diet sihat ini dianggap sebagai salah satu kaedah kehilangan berat badan yang terbaik dan paling berkuasa yang kini boleh didapati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *