Kebahagiaan dan kehidupan yang lebih memuaskan – bahan-bahan 7

Kebahagiaan dan kehidupan yang lebih memuaskan – bahan-bahan 7

Walaupun benar kebahagiaan adalah suatu keadaan fikiran, terdapat ramai yang mengejar kemashuran dan kekayaannya. Terdapat juga lain-lain yang mengikuti kehidupan tanpa lampiran kepada semua perkara-perkara yang penting. Walau bagaimanapun, Tuhan itu adil. Kita semua, kaya dan miskin, boleh mencapai kebahagiaan dan kehidupan yang lebih memuaskan. Berikut adalah bahan-bahan 7:

1. Kesihatan dan kecergasan: Kesihatan adalah faktor yang utama yang membolehkan anda untuk melakukan apa yang anda sepatutnya lakukan untuk hidup bahagia. Lebih-lebih lagi apabila anda yang sihat dan sesuai, anda merasa baik di dalam keluar dan anda akan penuh dengan kecergasan.

2. Sesuatu yang boleh dilakukan dalam kehidupan: sama ada ia adalah satu kerjaya yang mencabar atau melakukan beberapa kerja sosial secara sukarela, hidup adalah lebih bermakna.

3. Keluarga: Kehidupan rumah yang gembira adalah ramuan yang sangat penting untuk kebahagiaan. Tempat yang anda harapkan selepas seharian bekerja.

4. Hidup dalam lingkungan min anda: The Cina telah pepatah yang untuknya: nian nian tt Y anda yu. Ini bermakna setiap tahun ada sesuatu (wang) kiri ke atas. Saya tidak kaya tapi saya tiada hutang, jadi saya tidur dan pada waktu malam. Gembira dengan apa yang anda ada ketika anda meneruskan perkara-perkara yang anda tidak mempunyai.

5. Sepanjang hayat pembelajaran: membuat hidup anda yang menarik dengan mempelajari sesuatu yang baru. Blogging adalah sesuatu yang baru kepada saya. Ianya benar-benar menyeronokkan untuk belajar tentang blog.

6. Menikmati setiap saat: menikmati setiap saat dalam hidup. Hari ini mati dan hilang dan esok mungkin tidak datang. Menikmati cahaya matahari, udara segar, bunyi bunyi burung…

7. Hubungan: Menghabiskan masa dengan rakan-rakan dan saudara-mara untuk berkongsi idea dan jenaka.

Ianya menggembirakan untuk tahu bahawa anda boleh juga bergantung pada orang di sekeliling anda apabila perlu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *