Keajaiban Kecantikan dalaman – “Risikan dalaman”

Keajaiban Kecantikan dalaman – “Risikan dalaman”

Fikirkan ini: selepas anda telah dimakan, anda mencerna makanan, betul-betul? Jadi bagaimana anda mencernakan dan menyerapkan apa yang anda makan, dan kemudian menghapuskan sisa tanpa pernah mengetahui bagaimana ia berfungsi?

Ialah jawapan… anda tidak perlu tahu, kerana kerja-kerja dilakukan dengan kecerdasan yang tinggal dalam lingkungan anda. Hubungi apa yang anda mahu — alam semula jadi, naluri atau kesedaran lebih tinggi — “kecerdasan dalam” ini didapati dalam tiap-tiap makhluk yang hidup di muka bumi. Memang ada sekarang, bekerja di bawah kesedaran anda, mengarahkan fungsi badan tanpa anda membayar perhatian kepadanya. Tetapi Apakah benar-benar menarik bahawa perisikan batin anda membayar perhatian yang cermat terhadap anda.

Kebijaksanaan anda dalam respons kepada pemikiran dan emosi anda, dan untuk lebih baik atau lebih teruk, anda sedang berkomunikasi dengannya sepanjang masa. Berikut adalah contoh: kajian menunjukkan bahawa stres mengganggu fungsi normal sistem penghadaman. Tekanan adalah keadaan mental; ancaman mental dan emosi menyebabkan gejala fizikal seperti kehilangan selera makan dan ravenous binges makan. Tekanan juga merosakkan absorbsion betul dan penyerapan nutrien, dan menyebabkan pelbagai penyelewengan dengan penghapusan dan perkumuhan bahan buangan daripada badan. Toleransi untuk tekanan setiap hari adalah penunjuk utama bagi keseimbangan dan fungsi sesuai mekanisma yang bekerja dalam badan kita.

Perisikan dalam badan anda adalah teman yang penuh dengan misteri dan indah, sentiasa membimbing anda ke arah kesihatan dan kesejahteraan. Jika anda potong jari anda, anda boleh menonton kerana ia meterai luka kembali bersama-sama dari semasa ke semasa. Ia sentiasa berwaspada, sentiasa di tempat kerja anda dan melalui anda tanpa mengira rawatan perubatan yang anda ambil.

Kini membuka diri untuk idea yang lebih besar dan lebih kaya. Fikirkan penyembuhan sebagai satu bentuk kesedaran lebih tinggi, satu aspek Kecantikan dalaman yang benar-benar melihat ke atas anda dengan niat dan ihsan. Ia adalah roh yang mengarahkan untuk baki yang sangat kompleks dan halus sistem tenaga fizikal dan halus dalam badan anda yang mengekalkan hubungan rumit di antara satu sama lain dan bekerjasama untuk kebaikan seluruh organisma — anda.

Saya dapati ianya berguna untuk berfikir ini tidak dari segi Sains, tetapi sebagai falsafah. Falsafah bermaksud cinta dan mencapai kebijaksanaan. Hikmat ini membawa kesedaran tentang self-love tanpa syarat, satu kuasa dalaman yang melindungi anda dan mahu anda sentiasa menjadi baik.

Saya tahu ia boleh menjadi sukar atau kontroversi bagi sesetengah orang untuk berfikir penyembuhan cara ini. Ramai orang tidak membeli idea “kesedaran lebih tinggi” atau hubungan yang bermakna antara minda dan badan. Ini mungkin disebabkan oleh hakikat bahawa perubatan barat mengambil pendekatan saintifik semata-mata untuk penjagaan kesihatan.

Selama berabad-abad, sekolah-sekolah perubatan mengajar murid-murid mereka bahawa minda mempunyai sedikit atau tiada kesan sekali pada badan, dan bahawa sesuatu nebulous “tekanan” mungkin tidak dapat mengubah fungsi kompleks anatomi dan kimia di tempat kerja dalam manusia. Pakar perubatan telah mengakui mereka hanya tidak melihat bagaimana di bumi bisa yang mudah. Hari ini, ramai akan Pentakrifan semula amalan mereka termasuk kedudukan dan model alternatif lain, menyedari kepentingan strategi ini.

Apabila kita bercakap tentang Kecantikan batin dan Penyembuhan, kita sedang bercakap mengenai perkara-perkara yang tidak dapat dikenalpasti dengan tepat oleh Kumpulan kawalan yang saintifik dan empirikal data. Statistik adalah tidak menentu dan berubah-ubah; pengamal perubatan yang paling hanya mampu menyatakan kemungkinan untuk penyembuhan dari keadaan sakit. Jika anda diberi peluang yang baik untuk mencapai kejayaan, anda berasa lebih baik, lebih yakin, dengan jangkaan yang kuat bagi hasil yang gembira. Sikap positif itu membuat perbezaan yang besar kepada anda perisikan yang batin; Ia memerlukan pemikiran dan perasaan anda dan kerja-kerja mereka kepada kesimpulan logik mereka di dalam badan.

Apabila anda bersedia untuk menggabungkan linear left-brain ilmu-ilmu perubatan moden dengan fungsi otak kanan dan sikap, seni imej, anda akan mencapai kejayaan di atas dan seterusnya dasar sama ada semata-mata. Ini adalah kerja-kerja yang perlu kita lakukan untuk diri kita sendiri, tetapi malangnya, kebanyakan orang tidak menyedarinya. Sesetengah orang tidak dapat melayan dakwaan-dakwaan tersebut, walaupun kehidupan mereka mungkin bergantung kepadanya.

Ia mungkin akan mengejutkan anda mempelajari bahawa penyembuhan adalah satu konsep yang jarang dibincangkan di sekolah-sekolah perubatan allopathic. Sekolah-sekolah ini berkembang citadels penyelidikan perubatan dan pendidikan discovering teknologi yang baru dan menakjubkan yang menyokong profesion mereka. Mereka sedang menumpukan Sains fizikal yang mentadbir perkara dan molekul, tisu-tisu yang mereka boleh memerhati dengan alat-alat teknologi. Mereka menemui cara untuk berinteraksi dengan badan, dan mereka menterjemahkan penemuan mereka ke dalam kaedah rawatan.

Di sisi lain, Penyembuhan, adalah apa yang anda lakukan. Anda memiliki tenaga penyembuhan percuma dan jelas; Doktor tidak menetapkan ia dan tiada siapa boleh menjual kepada anda. Kuasa penyembuhan adalah dengan anda sekarang, dan ia tidak akan meninggalkan sehingga anda mati. Potong jari pada simpanannya yang dan luka tidak menjahit sendiri kembali bersama-sama kerana intipati penyembuhan “meninggalkan bangunan” bersama-sama dengan tentera hidup dalam dirinya.
Ini bermakna bahawa intipati penyembuhan dalam tisu hidup dihubungkan kepada sumber kehidupan dalam diri kita. Jangan sekali-kali telah muktamad ditakrifkan oleh Sains moden atau dipersetujui oleh budaya dan agama di dunia. Intipati yang tidak penyembuhan dalam badan kita tidak melihat di bawah sebuah mikroskop. Itulah sebabnya mengapa berasaskan bukti perubatan mekanikal tidak fokus pada ia secara langsung.

Anda datang ke kehidupan yang dilengkapi dengan kuasa penyembuhan, Wilayah kecerdasan batin yang menyelia, pembaikan, beroperasi dan membina badan anda dari bawah ke. Apatah lagi, ia sentiasa berusaha untuk memastikan tubuh anda bergerak ke arah kesihatan yang optimum dan kesejahteraan, malah apabila tingkah laku anda atau persekitaran mendapat dengan cara.

Saya mendapati ia terutamanya menarik bahawa kita tidak perlu tahu bagaimana ia berfungsi untuk mengatakan apa yang kita mahu berbuat demikian. Anda punya kecerdasan dalam naluriah yang sudah tahu apa yang perlu, yang beroperasi di setiap satu trilion sel-sel dalam badan anda. Objektif anda adalah untuk menyampaikan mesej-mesej yang positif dan bermakna kepadanya. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini, dan asas antaranya adalah anjakan sikap.

Melepaskan kepercayaan yang menghadkan yang tidak lagi berkhidmat, dan menggantikan mereka dengan gambar yang lebih besar yang yang anda benar-benar akan. Anda akan lebih banyak daripada apa yang anda fikirkan, lebih daripada apa yang anda boleh fikirkan. Badan anda adalah alam semesta itu sendiri, diperbuat daripada galaksi atom, unsur-unsur dan sistem — dan fikiran adalah pusat radiating sekitar yang ia berputar. Memperluaskan definisi dan kesedaran Kecantikan dalaman termasuk kebajikan intipati penyembuhan dalam anda anda. Anda akan kelihatan dan berasa lebih baik, Memperkasakan imej diri anda dan membawa kesihatan dan kebahagiaan yang berkekalan untuk tahun-tahun yang akan datang dalam hidup anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *