Keadilan juvana dan tahanan perisian pengurusan – 5 faedah-faedah yang besar

Keadilan juvana dan tahanan perisian pengurusan – 5 faedah-faedah yang besar

Apabila kanak-kanak yang berada dalam sistem tahanan juvana mereka perlu dipantau rapat untuk pelbagai sebab. Fokus utama adalah untuk pemulihan yang berjaya dan ia adalah sangat penting untuk memastikan bahawa butir-butir tidak dilupakan, tiada maklumat penyata melalui rekahan tersebut dan pendekatan proaktif telah diambil dengan setiap aspek pembetulan tingkah laku dan proses penyembuhan.
Adakah terdapat korelasi di antara perisian yang baik dan hasil yang lebih baik?
Terdapat korelasi langsung pada bagaimana platform pengurusan maklumat yang baik untuk agensi-agensi keadilan dan tahanan juvana membantu pelanggan dan kanak-kanak bahawa agensi-agensi dan pusat-pusat yang berkhidmat. Secara khusus, bagi Pusat-pusat tahanan yang belia dan kanak-kanak – membantu platform pengurusan kes pepejal yang caseworkers mengawal semua maklumat yang datang dalam harian, akal masa nyata dan membolehkan mereka membuat keputusan yang tepat yang membantu kanak-kanak kembali di kaki mereka.
Berikut adalah lima faedah yang kedua-dua kes pekerja dan kanak-kanak dalam sistem tahanan juvana terima apabila platform pengesanan maklumat kukuh, berasaskan web bersepadu.

* Platform maklumat tahanan juvana yang baik boleh mengesan pelbagai perkhidmatan yang disediakan untuk juveniles yang luas. Perkhidmatan ini termasuklah sokongan untuk keperluan emosi dan fizikal, seperti:

* Mengesan pelbagai jenis perkhidmatan yang menyokong pembangunan fizikal, emosi dan sosial dalam juvana.

* Mengesan intervensi terapeutik yang direka khusus untuk keperluan tertentu kesalahan alamat bagi juveniles yang komited untuk jangka masa yang lebih lama.

* Kemajuan laporan dan pengemaskinian Mahkamah boleh dihasilkan pada masanya.

* Casenotes boleh memasuki pada bila-bila masa sepanjang penginapan golongan belia.

* Mereka juga membantu kanak-kanak yang berhubung dengan Kumpulan yang boleh membantu mereka menyesuaikan sosial dengan perspektif yang baru.

* Apabila data pada kanak-kanak boleh dipantau secara real-time ia adalah mudah untuk membuat nota-nota pada pencapaian dan halangan mereka. Pada tahap yang sederhana – jenis maklumat ini adalah penting untuk membuat pelarasan yang sewajarnya dan memberi ganjaran yang sewajarnya untuk tingkah-laku yang betul. Pada tahap yang lebih tinggi – maklumat agregat membantu mengenalpasti trend baru kerana ia berlaku dan meningkatkan proses membuat keputusan di peringkat Pengarah agensi kemudahan dan perkhidmatan yang caseworker itu. Perisian pengurusan tahanan juvana membantu menjejaki Nota-Nota tersebut dan menjadikannya tersedia untuk kes pekerja dan orang lain yang berkaitan untuk mengkaji. Di samping itu pemeriksaan katil boleh disahkan melalui peranti pengimbas bar-pengkodan. Kelajuan, keselesaan, ketepatan – boleh menentukan keberkesanan keseluruhan program ini.

* Ia adalah mudah untuk berkomunikasi dengan sistem mahkamah dengan cepat dan cekap. Maklumat adalah elektronik; maklumat boleh dikongsikan dengan selamat dan tidak jatuh melalui retak dalam satu proses yang berasaskan kertas. Pegawai percubaan, Pengurus Mahkamah dan Hakim-Hakim yang mempunyai keupayaan untuk berhubung melalui laptop atau “telefon pintar” seperti yang diperlukan – dan ia adalah sangat mudah. Surat ini boleh tarik pelanggan maklumat semasa mereka sedang menunggu kes mereka akan didengar di Mahkamah. Hakim-Hakim boleh mempunyai akses langsung kepada rekod kanak-kanak yang betul dari bangku. Hasilnya adalah bahawa kanak-kanak dalam tahanan juvana mempunyai keperluan mereka dan pertimbangan dilayan dengan cekap. Dalam aplikasi sebenar, ini menyediakan keupayaan untuk kakitangan pengurusan tahanan juvana kepada tumpuan kurang kertas kerja dan pentadbiran dan lebih dari keperluan kanak-kanak.

* boleh mengesan dan memantau campur tangan dan keperluan juveniles yang akan menjadi dalam sistem untuk tempoh masa yang panjang. Ini menyediakan alat yang tidak ternilai untuk penilaian dan menentukan keperluan kanak-kanak hidup yang ketara sedang diubah kerana masalah lepas. Apabila mereka meninggalkan sistem tahanan juvana ia akan menjadi sebuah dunia yang sangat berbeza daripada ketika mereka memasuki. Ia adalah kerja pekerja pengurusan tahanan juvana untuk memastikan bahawa kanak-kanak ini dilengkapi dengan kemahiran hidup yang betul untuk menyertai persatuan.

* Perisian yang betul mudah untuk tahanan juvana untuk membuat laporan yang membantu dalam pemantauan, pengesanan, bangunan bajet dan paparan keputusan. Facilitiescan laporan atur cara berikut dan perkhidmatan (sekurang-kurangnya): pengambilan, perubatan dan penjagaan kesihatan, orientasi, pendidikan, rekreasi, Lawatan, laporan banci, Laporan kemajuan, kaunseling dan rawatan yang disediakan, penyeliaan, katil pemeriksaan / barcode yang mengimbas, Perkhidmatan makanan/USDA laporan, harian anjakan log, laporan kejadian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *