Keadaan hidup yang miskin mempengaruhi kanak-kanak?

Keadaan hidup yang miskin mempengaruhi kanak-kanak?

Walaupun terdapat banyak perkara yang boleh mempengaruhi kesihatan mental seseorang individu, sama ada melalui genetik, peristiwa atau kehidupan sosial, persekitaran di mana orang yang hidup dalam boleh mempunyai satu kesan yang terbesar, berkekalan pada seseorang untuk sepanjang hayat mereka. Orang dewasa dan kanak-kanak dipengaruhi oleh keadaan hidup yang di mana mereka tinggal, walaupun mungkin dalam cara yang berbeza. Dewasa sering dipengaruhi oleh tekanan keadaan kewangan mereka dan tidak dapat menyediakan untuk keluarga mereka, mengapa kanak-kanak kadang-kadang dipengaruhi oleh keadaan hidup yang miskin mereka bagaimana mereka membangunkan mental.

Keadaan hidup yang miskin mempengaruhi semua orang yang hidup di dalamnya, tua dan muda. Kanak-Kanak, Walau bagaimanapun, akan terjejas dengan cara yang berbeza daripada ibu bapa, walaupun cara ibu bapa menangani keadaan ini boleh menjejaskan bagaimana kanak-kanak akan bertindak balas dan belajar daripada yang besar. Kanak-kanak adalah/remaja / sehingga mereka mencapai usia tertentu dan menjadi dewasa dalam masyarakat yang mempunyai nilai-nilai mereka dan cita-cita yang disusun untuk diri mereka sendiri. Sudah tentu, apa yang kanak-kanak belajar datang dari mana mereka membesar. Mereka belajar bagaimana untuk bertindak dan berkelakuan dari ibu-bapa mereka, dari kanak-kanak yang lebih tua di kawasan di mana mereka membesar sehingga dan bagaimana orang dewasa yang lain bertindak dan melihat persekitaran mereka. Apabila kanak-kanak yang membesar di rumah yang sedang menjunam selain di bahagian yang agak miskin bandar, mereka akan sering membangunkan berbeza mental kanak-kanak yang membesar di rumah yang menarik di bahagian bandar yang baik. Jenayah di kawasan kejiranan yang kurang dan kehidupan sukar yang kanak-kanak membesar juga dengan kemungkinan konflik berterusan di rumah dari tekanan keadaan dewasa ini, secara langsung akan memberi kesan pada bagaimana kanak-kanak berkembang secara mental. Kanak-kanak yang membesar pada keadaan hidup yang miskin akan sering menghadapi kesukaran dengan kemurungan kemudian dalam kehidupan. Mereka kadang-kadang akan mempunyai kesukaran dalam membangunkan kehidupan sosial yang baik dan boleh mempunyai pandangan yang herot-benyot bagaimana mereka harus hidup mereka. Kemurungan, Walau bagaimanapun, adalah hasil tipikal membesar di sebuah rumah di mana ibu bapa berjuang, di mana kawasan kejiranan ini dipengaruhi oleh kadar jenayah yang tinggi dan di mana sekolah-sekolah mempunyai suasana keseluruhan yang lebih negatif daripada positif.

Kebanyakan kanak-kanak ini akan sedar apa jenis menjejaskan yang membesar di kawasan telah mereka sehingga mereka dewasa dan telah berpindah dari sini. Mereka kemudian mula menyedari bahawa mereka berasa rendah atau tertekan pada kebanyakan masa. Menghadapi kesukaran membuat kawan-kawan atau membangunkan hubungan yang sihat juga boleh menjejaskan lain daripada kanak-kanak mereka. Mencari bantuan profesional melalui kaunseling dalam talian boleh membantu orang-orang yang masih menderita dari kesan kanak-kanak mereka dapat membantu mereka berusaha ke arah yang menuju masa depan dalam kehidupan dewasa mereka. Hidup di dalam suasana yang tertekan ketika membesar boleh membuat seseorang selama-lamanya tidak selesa dan bimbang dalam kehidupan dewasa mereka. Mereka tidak mahu terus tinggal di bahagian bandar yang buruk. Mereka bimbang bahawa mereka tidak akan dapat menyediakan untuk keluarga mereka dan bahawa mereka perlu meningkatkan keluarga mereka dalam persekitaran yang sama bahawa mereka membesar di. Terapi dalam talian yang boleh membantu untuk meletakkan kebimbangan ini untuk berehat. Terapi dalam talian dengan kaunselor dalam talian yang boleh membantu orang yang melihat bahawa mereka boleh mengambil pengalaman zaman kanak-kanak mereka dan menggunakan bahawa bekerja dari; untuk membesarkan anak-anak mereka lebih baik dan kurang tekanan persekitaran dan memberikan mereka permulaan yang baik untuk hidup daripada mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *