Keadaan dunia kita semalam

Keadaan dunia kita semalam

Semua jalannya mencecah tendrils sejarah manusia telah membawa kita di mana kita berada sekarang. Dunia ini — yang begitu mudah dapat menjadi Syurga — telah sesat, dan telah menjadi huru-hara yang tidak selesa. Mungkin ini kedengaran tidak masuk akal, tetapi perkara itu hakikatnya bahawa kami telah diketahui apa-apa tetapi huru-hara, dan tidak boleh walaupun hamil daripada syurga, lebih kurang mencipta satu. Sebab itulah kami seolah-olah terperangkap di sini.

Kami gambaran ringkas mengenai sejarah telah dibentangkan kepada kami sebuah dunia di mana manusia telah membuat cubaan-cubaan yang ketara untuk membanteras kezaliman mereka sendiri, tetapi tidak tahu tentang bagaimana ia boleh dilakukan. Ada sprinklings sepanjang sejarah penyembelihan dan penindasan, dan sebaliknya, Bilakah kreativiti dan budaya berkembang, tempoh dan tempoh Bilakah kesihatan dan kesejahteraan berkembang dan tempoh ketika kerohanian dan agama masih kuat terutamanya.

Lebih suka lihat yang nampak, kebaikan dan keburukan mengambil bertukar meningkat, hanya untuk tenggelam sekali lagi selepas mereka telah memuncak. Lelaki selama-lamanya akan berusaha untuk menghasilkan tanah yang subur dan indah, halus bandar-bandar dan Taman-Taman yang indah. Keadaan menghadapi banyak fizikal dan mental kesulitan telah dibelanjakan untuk membuat bangunan negara, Tugu Peringatan, Istana dan beribu-ribu Khazanah seni yang berbeza.

Mereka telah RELA mengorbankan harta dan penghormatan berbayar kepada agama; yang melupakan mereka hidup, untuk menindas atau penjarahan. Ia mengajar mereka untuk mengikuti laluan kelembutan, kecantikan dan soleh. Mereka telah wujud di bawah kerajaan-kerajaan yang mendakwa tujuan mereka adalah untuk menguatkuasakan sistem menjanjikan Keselamatan, pesanan yang baik liv¬ing; masyarakat di mana para pelancong adalah tidak pernah di dengari. Lelaki cuba begitu sukar untuk mencapai kebahagiaan dan kemakmuran. Dan kemudian?

Semua pencapaian ini akan dibayangi oleh kami lampiran yang menjijikkan untuk perang. Ia adalah sentiasa yang dimuliakan, kami akan sentiasa memberitahu bahawa pertempuran adalah perkara yang mulia, seorang lelaki boleh lakukan untuk negara. Perang — bahan-bahan yang mana adalah pembunuhan, kemusnahan, ravage, penindasan, penjarahan — Krisisnya menentang segala-galanya yang lelaki berusaha membina. Dalam tetapi beberapa jam, perang yang mencipta matchwood, Abu, mayat, dan cripples; Tanah buangan kewujudan sekali seluruh mereka!

Dalam keadaan seperti skizofrenia hal ehwal untuk generasi-generasi yang lalu, manusia telah ditimbulkan dalam dunia ini seperti glaring percanggahan yang jelas pemikiran adalah nigh pada yang mustahil. Kompromi buta adalah sikap hanya kemungkinan untuk purata lelaki. Meditasi pemikiran dan kesedaran yang murni, lurus hanya seolah-olah untuk mendapatkan di jalan, dan jadi ia berkurangan daripada penggunaan.

Manusia telah cuba untuk hidup double bermoral tinggi iman dan agama dengan Naib kekejaman dan peperangan. Dia clings sangat ke naluri basest beliau dan semata-mata tidak boleh memberi mereka, jadi dia molds fikirannya untuk memuji kedua-dua belah personaliti beliau; yang semula jadi dan yang berpelajaran.

Ini tetap pemikiran stagnated, dan generasi yang terus tenggelam ke dalam Parit yang tidak dapat diatasi. Hasilnya adalah jenis mentaliti yang meletakkan kebanyakan penduduk pada belas kasihan brainwashing dan propaganda. Individu membentuk komuniti, membentuk tabiat dan menetapkan Peraturan-peraturan, melahirkan bangsa-bangsa yang mendakwa kuasa ke atas mana-mana dalam lingkungan sempadan mereka, dan enggan mengakui pihak berkuasa sendiri.

Ketaatan yang lebih banyak dan lebih banyak yang mereka exacted dari rakyat mereka jinak; Lebih banyak mereka menuntut hak untuk menyerang memusnahkan dan merompak jiran-jiran mereka. Negara-negara ini memanggil diri mereka “Negeri berdaulat,” yang sebenarnya bermaksud apa-apa tetapi itulah keadaan sebagai unit individu miscreation yang tidak bertamadun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *