Kaya dengan bahan-bahan dan rempah-ratus membuat makanan serantau yang India Menu India yang selera…

Kaya dengan bahan-bahan dan rempah-ratus membuat makanan serantau yang India Menu India yang selera…

India telah dikenali sebagai tanah rempah selama berabad-abad. Spektrum yang luas rempah India suka dan dikehendaki oleh foodies di seluruh dunia. India telah mendapat pelbagai warisan dan besar kepelbagaian dari segi Wilayah dan budaya. Setiap Wilayah India telah khusus masakan dan pelbagai gaya persiapan makanan.

Hidangan India yang selera terus kami semua sihat dan penuh tenaga untuk esok yang bertenaga. Rumah makanan India yang masak tambah nilai sebenar kehidupan. Makanan India serantau mempunyai gaya pelbagai persediaan dan bahan-bahan unik yang digunakan dalam persediaan yang membuat hidangan selera dan menggoda.

Rempah adalah apa yang membuat makanan India begitu istimewa. Mereka telah diketahui untuk menjadi lebih berharga daripada emas dalam sejarah!

Rempah ratus yang terdapat dengan banyaknya di seluruh India dan disediakan dari bunga, daun, akar, kulit atau biji pelbagai pokok-pokok dan tumbuh-tumbuhan. Mereka terkenal kerana pelbagai manfaat kesihatan yang mereka berikan. Memahami manfaat kesihatan setiap bahan dan mengetahui rasa yang sebenar yang ia akan menambah makanan adalah penting semasa menyediakan persediaan India yang lazat.

Untuk contoh jika seseorang cuba menggunakan beberapa dihancurkan daun kari dan buah pelaga dalam campuran sayur-sayuran itu tidak akan hanya menambah secukup rasa; Selain itu ia juga akan membantu dalam penghadaman.

Beberapa orang yang paling biasa digunakan seluruh spektrum rempah adalah:

Buah pelaga-ia didapati bermanfaat untuk sistem penghadaman dan juga bertindak seperti bahan perangsang. Ia adalah ejen perisa yang berharga untuk persediaan ubat-ubatan untuk merawat senak dan kembung. Ia telah telah digunakan secara meluas dalam produk pergigian untuk melawan nafas dan pembersih gigi rasa.

Kayu manis – ini adalah satu lagi rempah yang digunakan di seluruh dunia bagi kegunaan perubatan selama berabad-abad. Di kayu manis adalah jenis kulit yang daripadanya minyak boleh juga diekstrakkan. Ia menambah rasa unik & manis untuk makanan.

Ulas – cengkih adalah satu lagi rempah yang digunakan untuk tujuan Perubatan Kesihatan banyak kajian, termasuk kajian menunjukkan manfaat untuk mencegah keracunan dari pencemaran alam sekitar, seperti karbon tetrachloride, pencegahan kanser saluran penghadaman dan rawatan keradangan sendi.

Kunyit: Mempunyai warna kuning-oren yang sangat kuat, terang dan rasa yang pahit. Ia digunakan dalam “hampir” Semua vegetarian dan bukan vegetarian persediaan dalam masakan India. Ia telah diketahui mempunyai sifat-sifat antiseptik.

Jintan hitam: Jintan hitam adalah yang rangup dan sedikit manis aromatik herba biasanya digunakan dalam masakan India untuk menambah perisa kepada makanan. Bersama-sama dengan menambah rasa; Biji Jintan hitam adalah juga berguna kerana kualiti dan bahan perangsang hipotemia yg mengeluarkan udara, diuretik dan sederhana yang. Biji Jintan hitam digunakan untuk tujuan masakan dan perubatan.

Fleksibiliti dalam makanan serantau India ditandakan dengan beberapa aspek yang biasa:
Makanan India Selatan sebahagian besarnya mempunyai pelbagai Dosas yang berkhidmat dengan Sambhar yang terdiri daripada terpilih rempah. Aroma dan rasa disayangi oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia.

Makanan India utara juga dikenali secara global untuk kaya dan pedas kari dan Kebab yang flavored menggunakan rempah India Khas! Kashmir, terkenal dengan keindahan visual juga telah diberikan beberapa persiapan yang indah kepada dunia. ‘Kesar’ ditemui di rantau ini secara meluas digunakan dalam penyediaan sweetmeats dan hidangan lain.

Jauh Timur dan Barat pantai juadah berempah dengan campuran rempah-ratus bersama-sama dengan – kelapa yang memegang tempat yang istimewa dalam menu India yang khas.

Resipi ibu telah berjaya mengenal pasti dengan kepelikan serantau ini. Mereka menawarkan pelbagai produk dan menggabungkan rempah dibuat terutamanya dengan campuran rempah-ratus yang eksotik dan serantau yang menyangka di sebalik setiap satu – untuk membantu anda membuat persediaan India yang lazat dan nikmati di semua pelbagai makanan serantau bersama-sama di dapur anda – tidak kira di mana anda tinggal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *