Kawalan serangga perosak semulajadi – baik untuk anda dan alam sekitar, buruk untuk bug

Kawalan serangga perosak semulajadi – baik untuk anda dan alam sekitar, buruk untuk bug

Ahli-ahli sains memberitahu kita bahawa kita berkongsi planet kita dengan lebih banyak serangga dan arachnids daripada semua penduduk lain digabungkan. Saintis juga akan memberitahu anda bahawa kami perlu semua aliran pemikiran, merangkak, Terbang, enam dan lapan beasties legged untuk kehidupan dan Kesihatan planet dan rakyatnya, termasuk diri kita sendiri. Itulah dengan sebahagian besar daripada kita, saya rasa, selagi kita tidak perlu untuk berkongsi ruang tamu kami serta-merta dengan mana-mana daripada mereka. Para saintis telah juga memberitahu kami, walaupun, bahawa banyak bahan-bahan kimia yang akan menghapuskan rumah-rumah kami dan Pejabat semut, labah-labah, lipas dan apa yang tidak akan memudaratkan. Mereka boleh menjadi berbahaya kepada kami, untuk haiwan kesayangan kita, dan alam sekitar secara amnya. Jadi bagaimana kami menghilangkan diri dan kawasan kami pepijat yang kami begitu banyak bug? Dengan menggunakan kuasa repellents sifat sendiri!

Kebanyakan bahan-bahan semulajadi yang digunakan dalam Formula kawalan makhluk perosak yang disenaraikan dalam artikel ini boleh didapati di kedai runcit dan farmasi. Malah, anda mungkin sudah mempunyai banyak daripada mereka di rumah anda sekarang. Ini menjadikan kawalan perosak semulajadi mudah melaksanakan dan mudah atas dompet anda, juga. Itu adalah sesuatu yang mahal exterminators profesional tidak mahu anda tahu.

Lipas

Lipas akan orang-orang yang sukar di dunia pepijat. Kononnya, mereka boleh menahan letupan untuk atom, betul-betul? Dan sekarang anda berfikir anda akan tidak dapat mengawal nastiest daripada nasties dengan apa-apa jadi. Well, setiap satu daripada kedai haiwan kesayangan anda tempatan. Ia seolah-olah lipas tidak suka catnip! Itu adalah betul, bahawa rumpai kering sedikit yang mendapat Fluffy gila-mabuk repels lipas. Mereneh catnip beberapa di dalam periuk air dan kemudian cool. Tempat ini “Teh” dalam botol semburan dan spritz almari dan floorboards di mana lipas suka melancong. Bungkus catnip yang dibuat dengan Dataran cheesecloth yang sedikit boleh diletakkan di atas peti sejuk, di antara dalam Kabinet dan siling dan tempat-tempat tinggi yang lain di mana spritzing boleh jadi sukar. Fluffy mungkin hanya perlu digunakan untuk terus-menerus yang tinggi di dapur, walaupun kucing lain tidak mempunyai seolah-olah notis di rumah masing-masing. Sudah tentu, penghalang lipas yang terbaik adalah kebersihan –before anda memulakan spritzing, vakum lantai dan cuci ke semua permukaan dengan air sabun yang baik, panas. Menjaga makanan dan hidangan yang kotor dari kaunter dan sink mungkin anda pertahanan yang paling mudah dan paling semulajadi terhadap lipas.

Semut-semut

Semut-semut pada berkelah adalah satu perkara. Semut-semut pada sebuah parti makan malam yang lain. Semut boleh menjadi amat sukar untuk menghilangkan kerana koloni boleh agak besar – besar, lapar dan sentiasa mencari makanan yang lebih banyak. Sekali lagi, anda garis pertahanan yang terbaik dan pertama, adalah untuk membuang apa yang mereka inginkan. Simpan makanan yang terbuka dan hidangan yang kotor dari kaunter. Basuh sehingga apa-apa tumpahan melekit dan tompok-tompok. Meletakkan madu, lempeng sirap dan Jeli bekas di dalam peti sejuk atau di dalam beg plastik Menyimpan – kerja-kerja “zippered” jenis yang terbaik. Menghapuskan sumber air oleh berhenti semua kebocoran dan menitis dan tidak meninggalkan apa-apa hidangan yang Berendam dalam sekelip mata. Sekarang, langkah anda seterusnya penting dalam Perang semulajadi pada semut adalah untuk mencari titik mereka masuk, atau titik terdekat permukaan yang rata untuk permulaan mereka. Sebaik sahaja anda telah menemui di mana mereka akan datang, anda mempunyai beberapa pilihan. Semut-semut tidak suka lada cayenne atau ulas, jadi sprinkling garisan sama ada di kaunter anda atau tingkat berhampiran jejak mereka harus menghalang mereka dari masuk. Sepotong tali atau benang boleh direndam dalam minyak citrus, minyak kayu manis atau jus lemon dan diletakkan ke dalam rekahan di mana semut-semut masuk. Talian atas kilat atau kaunter dengan Taman kopi. Semut-semut hidup akan berhenti dengan spritz air sabun. Semut-semut di luar dek atau Anjung yang boleh dialihkan dengan meletakkan ulas bawang putih di antara floorboards itu. Daun Mint, uncang teh juga herba pudina, boleh ditempatkan di kawasan-kawasan di mana semut-semut akan melakukan perjalanan. Jadi, memilih salah satu daripada perkara di atas, atau cuba beberapa. Menghantar mereka Pengakap di tempat lain!

Labah-labah

Labah-labah yang bukan sahaja tidak senonoh, tetapi juga bahaya Kesihatan, serta. Gigitan recluse coklat boleh menyebabkan kematian, Amputasi dan kecacatan. Janda hitam telah diketahui untuk membuat mangsa sakit, (walaupun tiada orang telah meninggal dunia dari menggigit balu hitam di Amerika Syarikat sejak sepuluh tahun yang lalu.) Pendek kata, mereka boleh menyimpan lain-lain serangga seperti lalat dan moths bay, tetapi mereka boleh berisiko untuk mempunyai sekitar. Labah-labah, oleh alam semulajadi, adalah agak sukar untuk membuangnya, kerana mereka mahu tinggal di tempat-tempat yang out-of-the-way, sukar untuk akses. Mereka mengambil langkah berjaga-jaga lebih sedikit, terlalu, di pihak anda. Ingat untuk sentiasa memakai lengan panjang, seluar dan sarung tangan apabila mencari dan memusnahkan habitat labah-labah. Labah-labah seperti di kawasan gelap di bawah katil, sofa dan kerusi. Mereka suka mana-mana retak sedikit batu-bata atau dinding berpanel. Mereka juga suka bersembunyi di rekahan antara palang dan pintu dan tingkap rumah kami. Jika penyapu tidak boleh mencapai mereka, cuba hos vakum dengan lampiran alat ceruk. Labah-labah mahu menyembunyikan dalam kekusutan dan pakaian yang telah telah berbohong mengenai, juga, jadi adalah lebih baik untuk menjaga perkara-perkara yang diambil. Semburan labah-labah secara langsung dengan salah satu daripada minyak berikut penting: rose, citronella, lavender, pudina, kulit kayu manis, pokok teh atau citrus. Gabungan 5 camca besar mana-mana di atas minyak Lavender semulajadi 5 camca besar sabun dalam suku air untuk membuat semburan penghalau labah-labah. Ini boleh digunakan untuk menyembur asas rumah anda, sekitar tingkap dan pintu, malah dalam tong sampah di luar untuk menjaga critters legged lapan sial daripada ruang anda.

Kawalan serangga perosak tidak perlu bahan-bahan kimia berbahaya yang busuk dan bil-bil exterminating yang tinggi. Anda boleh pastikan rumah anda bebas daripada serangga perosak dan bebas daripada bahaya alam sekitar, terlalu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *