Katil rumah penjagaan kesihatan: Tip memilih rumah hak penjagaan kesihatan katil untuk keperluan anda

Katil rumah penjagaan kesihatan: Tip memilih rumah hak penjagaan kesihatan katil untuk keperluan anda

Adakah anda atau yang tersayang seseorang mempunyai penyakit atau keadaan yang memerlukan panjang yang melemahkan atau katil walaupun kekal berehat? Memilih katil penjagaan rumah boleh menjadi satu pengalaman yang menakutkan, terutama apabila masa adalah singkat dan wang yang sedikit. Inilah rupa yang terperinci pada pelbagai faktor yang perlu anda pertimbangkan sebelum membuat pembelian katil penjagaan rumah.

Mempertimbangkan keadaan perubatan anda

Yang paling penting dalam memilih katil penjagaan rumah adalah menilai keadaan perubatan anda. Katil yang betul boleh meningkatkan kesihatan dan kebahagiaan anda, jadi pastikan anda sepadan dengan katil untuk keperluan penjagaan kesihatan yang khusus.

Pertama, berapa banyak Adakah anda berat? Standard penjagaan rumah katil menyokong sehingga 450 pound. Jika anda lebih berat daripada itu, anda akan perlu untuk mengecilkan carian anda untuk katil bariatric, yang direka khusus untuk menyokong pesakit-pesakit yang obes.

Orang terikat kerusi roda dan yang berisiko untuk jatuh harus mempertimbangkan sebuah katil yang rendah agar menduduki katil semudah yang mungkin. Paraplegics dan orang lain dengan mobiliti sangat terhad mungkin ingin melabur dalam katil hospital yang telah diubahsuai secara profesional dan bukannya sebuah katil penjagaan rumah.

Mempertimbangkan tilam perubatan

Selepas menilai keadaan perubatan anda, anda mungkin mendapati bahawa anda tidak perlu katil penjagaan rumah sekali. Busa perubatan-gred atau tilam udara di atas sebuah katil biasa yang mungkin sesuai untuk keperluan anda. Tilam-tilam perubatan-gred yang banyak terdapat dalam saiz berkembar, penuh, Queen dan King. Tapi katil semasa anda dalam keadaan yang baik? Jika tidak, anda hanya boleh akhirnya merosakkan tilam baru anda.

Kebanyakan orang membeli tilam dan katil penjagaan rumah pada masa yang sama. Jika anda terikat katil, anda akan mahu satu sistem tekanan bersilih, atau APM, yang membantu menghalang bedsores. Bergantung pada model yang anda pilih, anda boleh berakhir dengan menghabiskan sebanyak mungkin di tilam yang anda lakukan atas katil sendiri.

Mempertimbangkan keperluan penjaga anda

Jika anda mempunyai penjaga, anda harus mempertimbangkan keperluan mereka dan anda sendiri. Sebuah katil yang meningkat kepada ketinggian kerja selesa akan mengurangkan ketegangan pada penjaga anda dan membantu mengelakkan kecederaan. Panel kawalan meletakkan semua kawalan katil di satu tempat yang mudah bagi penjaga anda.

Memilih katil penjagaan rumah dengan kawalan manual akan menjimatkan wang anda, tetapi ia akan menjadi lebih sukar untuk penjaga anda untuk mengumpul dan katil yang lebih rendah. Jika anda mampu, memilih model elektrik sepenuhnya atau semi-electric.

Mempertimbangkan Ruang hidup anda

Apabila memilih katil penjagaan rumah, jangan lupa untuk menyemak dimensi. Katil penjagaan rumah yang kebanyakan kapal unassembled, jadi ia mudah untuk disediakan di dalam bilik pilihan anda. Tetapi jika anda memilih untuk katil hospital yang telah diubahsuai, anda perlu pastikan anda kemudahan seperti di rumah dan pintu adalah cukup besar untuk menggerakkan katil ke dalam bilik. Untuk sama ada katil, anda juga akan mahu memastikan bahawa anda mempunyai ruang yang cukup untuk bergerak kira-kira dalam Bilik setelah katil.

Menimbang tempoh masa anda

Jika anda diperlukan katil semalam dan belum mula membeli-belah sehingga hari ini, kemudian mendapat katil anda cepat mungkin satu isu besar. Kebanyakan rumah penjagaan katil mengambil beberapa minggu untuk membina, dan mereka sering tidak disimpan dalam stok kerana jumlah yang besar ruang storan yang diperlukan.

Jika anda memerlukan sebuah katil dengan serta-merta, bidaan terbaik anda adalah katil hospital yang telah diubahsuai secara profesional. Anda akan mendapat kualiti sama katil (jika tidak lebih baik), dan mereka biasanya dalam stok dan sedia untuk kapal. Pilihan terbaik, sudah tentu, adalah untuk merancang lebih awal supaya anda tidak berkuat kuasa untuk menyelesaikan atas katil yang tidak sesuai untuk anda.

Mempertimbangkan kewangan anda

Anda mungkin akan terkejut bahawa kos setakat turun dalam senarai ini, tetapi bagi ramai orang, wang tiada objek apabila ia datang kepada kesihatan dan kesejahteraan mereka. Anda akan menghabiskan banyak masa di katil yang anda pilih, jadi ia adalah lebih baik untuk membuat satu pelaburan untuk masa depan dan bukannya memberi tumpuan kepada simpanan jangka pendek.

Katil penjagaan rumah yang paling murah bermula kira-kira $500.00 bagi manual model dengan tidak menikmati lebihan. Tetapi untuk katil purata elektrik penjagaan rumah, anda boleh mengharapkan untuk membayar sekurang-kurangnya $1,000.00. Perubatan-gred layak busa tilam kos kira-kira $300.00, manakala tilam udara perubatan biasanya akan berjalan kira-kira $1,000.00. Jika anda memilih untuk katil hospital yang telah diubahsuai sebagai ganti, anda boleh mengharapkan untuk membayar sekurang-kurangnya $2,500.00.

Harga ini tidak termasuk penghantaran dan pemasangan (walaupun beberapa vendor akan kapal katil percuma, dan beberapa katil yang boleh dipasang di rumah dengan alat-alat asas). Kerana katil yang besar dan berat, penghantaran sering boleh menambah beberapa ratus dolar untuk harga belian anda.

Semak dengan caseworker Medicare atau Medicaid anda untuk melihat jika mereka boleh membantu membiayai kos anda. Perlu diingat bahawa tuntutan anda mungkin mengambil sedikit masa untuk memproses, dan anda mungkin perlu menyewa sebuah katil untuk tempoh masa sebelum anda yang sudah diluluskan untuk membeli satu. Ramai pesakit lebih suka untuk mengelakkan kerumitan ini dan membeli katil sendiri.

Mempertimbangkan pilihan anda

Kadang-kadang aksesori membuat perbezaan yang besar dalam penggunaan dan keseronokan katil penjagaan rumah anda. Orang yang berisiko untuk jatuh daripada katil pasti perlu membeli katil rel, yang boleh didapati dalam saiz half-length dan bersaiz penuh. Mereka yang mempunyai masalah yang menduduki katil mungkin perlu trapeze bar atau sistem lif untuk membantu mereka mandi dan bilik air untuk mandi.

Selain perubatan aksesori, anda juga mungkin mahu meneliti opsyen estetik semata-mata. Hari ini, banyak katil penjagaan rumah direka untuk kelihatan seperti katil yang standard, dengan hiasan kepala katil dan footboards dalam pelbagai warna. Anda boleh dipadankan dengan katil untuk hiasan anda semasa atau membeli satu set menyelaras perabot yang direka khas untuk kemudahan hidup dibantu.

Mengambil kira sumber

Tidak kira mana katil penjagaan rumah yang anda pilih, pastikan anda bekerja dengan sebuah syarikat penjual yang mempunyai reputasi yang baik. Industri peralatan perubatan adalah agak berdaya saing hari ini, dan terutamanya begitu di Internet, di mana semua yang anda perlukan adalah sebuah laman web dan pengilang bersedia untuk membekalkan anda dengan produk. Mencari berapa lama penjual telah dalam perniagaan dan berapa banyak pengalaman mereka telah menjual katil penjagaan rumah.

Baca dasar penjual tersebut dengan teliti supaya anda tidak mudah terkejut kemudian dengan cetakan halus. Pastikan anda mendapatkan sebut harga secara bertulis memperincikan semua kos, termasuk penghantaran dan pemasangan. Wakil jualan anda perlu ada semasa waktu perniagaan biasa untuk menjawab soalan-soalan anda dan memberikan anda nasihat. Tiada jurujual yang mempunyai reputasi yang baik harus terburu-buru anda melalui keputusan ini penting, jadi berhati-hati dengan teknik-teknik jualan yang tekanan tinggi.
Jika anda bertanya banyak soalan dan menimbangkan jawapan dengan teliti, anda pasti untuk membeli katil penjagaan rumah yang sesuai untuk kesihatan dan kebahagiaan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *