Katil-katil kos penjagaan kesihatan warga tua ini menjadi semakin lebih tambahan

Katil-katil kos penjagaan kesihatan warga tua ini menjadi semakin lebih tambahan

Adalah dijangkakan bahawa lebih daripada enam puluh lima tahun penduduk lama di Amerika Syarikat hanya akan berkembang lagi dalam tempoh dua puluh lima tahun akan datang. Apa yang membuatkan perkara-perkara yang lebih Facilities ialah hakikat bahawa kos penjagaan kesihatan warga tua dalam tempoh ini juga akan meningkat. Sehinggakan, bahawa ia adalah dijangkakan bahawa pada masa ini tempoh kos penjagaan kesihatan warga tua akan lebih daripada dua, terima kasih di sebahagian besar pertumbuhan tiga setengah peratus (anggaran), yang akan mengambil tempat dalam bilangan lebih kanak kanak enam puluh – lima berusia tahun di Amerika Syarikat.
Dua kali ganda bahagian daripada KDNK
Pada tahun-tahun antara tahun 1995 dan 2020 malah juga dijangkakan bahawa bahagian perbelanjaan penjagaan kesihatan keluaran dalam negeri kasar akan menggandakan 10 peratus yang dijangka. Sebagai hakikatnya, jika walaupun ini bahagian sepuluh peratus dalam keluaran dalam negara kasar kekal statik masih dijangka bahawa kos penjagaan kesihatan warga tua akan meningkat dari yang empat belas peratus (tahun 1995) kepada kira-kira dua puluh peratus pada tahun 2020.
Malah, semasa menilai kos penjagaan kesihatan warga tua ianya juga penting untuk ambil perhatian bahawa kos kini menyediakan penjagaan perubatan kepada warga tua mempunyai telah meningkat sebanyak empat peratus yang membimbangkan (kira-kira) setahun ke atas apa yang ia pada dekad sebelumnya. Selain itu, pakar-pakar menganggarkan bahawa kos penjagaan kesihatan warga tua dari segi perbelanjaan penjagaan kesihatan akan meningkat dari nilai pada tahun 1995 (kira-kira dua ribu Sembilan Ratus Ringgit) untuk kira-kira dua puluh – lima ribu ringgit menjelang tahun 2020.
Ini membimbangkan angka adalah cukup untuk menetapkan nada loceng penggera dan tambahan pula ada banyak sebab untuk menjangkakan bahawa sumber-sumber dari warga emas serta orang-orang kerajaan akan tegang ke titik pecah. Ini sudah tentu tidak berita baik untuk warga tua yang biasanya kaki kira-kira satu pertiga daripada kos perubatan mereka sendiri. Walau bagaimanapun, sekiranya langkah-langkah tertentu yang berguna akan diambil, terdapat sebab untuk mempercayai bahawa ia masih boleh didapati untuk mengurangkan kos penjagaan kesihatan warga tua.
Sebagai contoh, jika risiko menghidap angin ahmar di kalangan warga tua boleh dikurangkan tidak akan kurang perlu bimbang tentang kos penjagaan kesihatan warga tua; begitu juga, majikan perlu menawarkan pekerja pelbagai pelan insurans yang akan mempunyai kesan pada pembuatan setiap kiraan dolar untuk maklumat lanjut.
Penjagaan kesihatan mental orang tua adalah satu lagi kawasan yang perlu ditangani kerana ia dianggarkan bahawa kira-kira dua puluh peratus rakyat dewasa Amerika mempunyai beberapa bentuk penyakit mental atau yang lain yang perlu dirawat. Biasa di kalangan penyakit mental ini antara kanan Amerika akan kecelaruan, dementia, serta skizofrenia, psychosis serta kemurungan.
The bottom line berkenaan mengurangkan kos penjagaan kesihatan warga tua ialah bahawa terdapat keperluan untuk menjalankan penyelidikan lanjutan menyediakan penjagaan kesihatan murah tanpa pada masa yang sama mengabaikan kualiti penjagaan kesihatan dan dengan memahami faktor-faktor yang telah membawa kepada peningkatan kos penjagaan kesihatan warga tua mencari ubat yang sesuai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *