Kateter kondom dan poket zakar: alternatif untuk masalah lemah kawalan kencing Seluar bagi lelaki

Kateter kondom dan poket zakar: alternatif untuk masalah lemah kawalan kencing Seluar bagi lelaki

Kateter kondom dan sheaths zakar tidak sesuai untuk semua orang, tetapi bagi kebanyakan mereka tidak cemerlang opsyen atau tambahan kepada masalah lemah kawalan kencing Seluar untuk lelaki.
Berjuta-juta lelaki semua peringkat umur mengalami tahap kencing. Walaupun ia paling umum di antara orang-orang yang lebih tua, penuaan tidak menyebabkan sahaja; saraf dan kerosakan otot, komplikasi selepas pembedahan dan ubat-ubatan tertentu walaupun terdapat banyak perkara yang boleh membawa kepada masalah lemah kawalan kencing.
Seluar Khas masalah lemah kawalan kencing untuk lelaki memberikan perlindungan yang selamat, leakproof bagi kebanyakan lelaki dalam kebanyakan situasi. Maklumat moden yang dibuat khusus untuk pengurusan masalah lemah kawalan kencing boleh dipakai dengan liner atau pad yang menyekat kebocoran dan menyimpan pakaian luar Kering, dan untuk perlindungan tambahan, mereka boleh dipakai di bawah underpants plastik atau vinil yang kalis air.
Tetapi bagi sesetengah lelaki dalam situasi tertentu, Seluar dalam Khas inkontinens tidak selalu mungkin penyelesaian terbaik. Jika anda atau seseorang yang anda mengambil berat untuk mempunyai kesukaran mengurus masalah lemah kawalan kencing, ada alternatif yang anda mungkin mahu mempertimbangkan.
Kateter kondom, juga dikenali sebagai kencing sheaths, adalah sistem kateter luar yang mudah, kos efektif yang boleh memberi perlindungan selamat untuk waktu yang lama. Sistem secara amnya terdiri daripada sebuah sheath fleksibel, seperti kondom yang sesuai ke atas zakar dan diadakan di tempat dengan tali atau satu pelekat gred perubatan. Sarung keris ini disambungkan oleh tiub untuk beg pengumpulan air kencing, yang dipakai di kaki dan diadakan di tempat dengan tali atau satu pusingan lengan.
Untuk lelaki dengan masalah lemah kawalan kencing yang sederhana hingga teruk, sistem jenis ini boleh menawarkan kebebasan dan Keselamatan yang mungkin mustahil untuk mencapai standard inkontinens Seluar dalam sahaja. Sistem luar kateter ini boleh memberi perlindungan untuk suatu tempoh dan boleh kekal di tempatnya selama 12 hingga 24 jam sebelum menukar. Ini menjadikan mereka pilihan yang baik bagi orang-orang dengan pergerakan terhad, serta penggunaan semalaman, apabila memulakan perjalanan, atau bila-bila masa bahawa akses ke bilik mandi mungkin terhad.
Sistem kencing sarung mestilah betul dipasang, bagi menjamin leakproof dan untuk mengelakkan kerengsaan kulit dan chafing.
Poket zakar adalah satu lagi bentuk luar kateter yang boleh menjadi satu pilihan yang baik bagi orang-orang dengan keperluan khas. Balik zakar, biasa di kalangan orang-orang tua, menjadikannya mustahil untuk menjamin satu sistem kencing sarung di sepanjang panjang zakar. Poket sistem menyelesaikan masalah itu dengan menggantikan satu poket ostomy seperti untuk sarung. Poket umumnya dicagarkan pada pangkal zakar, walaupun sesetengah telah disusun untuk diperolehi terus kepada kelenjar dengan pelekat khas.
Tiub yang fleksibel menghubungkan poket ke Beg koleksi, yang biasanya dipakai di kaki. Walau bagaimanapun penempatan koleksi beg boleh dilaraskan untuk menampung lelaki yang katil atau kerusi-roda yang terikat.
Kerana sistem poket boleh memberi perlindungan selamat selama 12 jam, mereka boleh menjadi pilihan yang baik untuk lelaki yang sangat terhad mobiliti. Walau bagaimanapun, bantuan penjaga mungkin diperlukan, kedua-dua kedudukan poket dan mengosongkan dan koleksi beg yang berubah-ubah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *