Kategori pekerja mahir di bawah Program Imigresen Quebec

Kategori pekerja mahir di bawah Program Imigresen Quebec

PROGRAM PEMILIHAN WILAYAH QUEBEC

KATEGORI PEKERJA MAHIR

Ini adalah satu peluang besar untuk memfailkan permohonan Imigresen ke Kanada bagi orang-orang yang tidak layak di bawah kategori pekerja mahir Persekutuan.

Program pekerja mahir di Quebec beroperasi di bawah “grid pilihan” kriteria yang digunakan untuk menentukan sama ada pemohon akan dapat berjaya menyelesaikan dan bekerja di wilayah. Mata akan diberikan kepada pemohon dan pasangan mereka, jika terpakai, mengikut peringkat dan bidang pengajian, mereka bekerja pengalaman, umur, pengalaman dahulu keupayaan Bahasa dan Quebec.

Untuk layak memohon Imigresen sebagai pekerja mahir Quebec, tanda Pas 50 mata untuk pemohon tunggal dan 57 mata untuk pemohon dengan disertakan bersama pasangan mesti dipenuhi.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Proses dan grid yang layak adalah sangat kompleks.

Lihatlah senarai yang dilampirkan. Jika anda mempunyai pelanggan-pelanggan di bawah pekerjaan ini kita boleh memfailkan permohonan mereka di bawah Program penama Quebec. Berikut adalah intipati luas program:

1. Semasa tempoh yang diambil untuk Quebec penerimaan Surat adalah 4-8 bulan untuk keutamaan dan 12-15 bulan bagi kes-kes keutamaan. Penerimaan oleh Quebec bermaksud Pengeluaran Sijil pilihan oleh Quebec (CSQ).

2. Sebaik sahaja Surat ini diperolehi, maka kita perlu memohon kepada pejabat Persekutuan untuk kertas kerja Imigresen. Bahagian Persekutuan akan mengambil masa tambahan 4-5 bulan. Ada pernah satu penolakan dari Persekutuan jika Quebec yang telah mengeluarkan QAL, kecuali jika terdapat keselamatan atau isu perubatan.

3. Kami akan mengurus proses lengkap. Jumlah masa yang diambil lebih kurang 11-18 bulan.

4. Jika Surat Setuju Terima Quebec ditolak, maka kita mempunyai pilihan untuk menarik keputusan. Yang kita akan lakukan jika perlu.

5. Permohonan Quebec yuran yang akan dikembalikan.

6. Yuran adalah seperti berikut:

Pemohon Kad utama – CA$ 395 /-
Setiap anak – CA$ 152 /-

7. Bayaran permohonan Quebec akan di atas permohonan Persekutuan yang biasa dan yuran pendaratan. (iaitu $550 + $490)

8. Pendaratan di Kanada perlu dilakukan di wilayah Quebec sahaja. Bandar utama ini Montreal. Salah satu daripada bandar-bandar yang paling baik di dunia. Walau bagaimanapun, selepas pendaratan mereka adalah bebas untuk bergerak di mana sahaja di Kanada tanpa sekatan.

Syarat kelayakan memohon di bawah QPNP:

Syarikat-syarikat bersekutu perlu mengesahkan senarai di bawah dan semak jika pemohon utama telah menamatkan pengajian atau induk satu senarai bidang.

1. Pemohon hendaklah bayaran minimum Siswazah dengan tiga tahun Universiti atau tiga tahun Diploma selepas Gred 12. Untuk mendapatkan mata yang cukup – Sarjana akan diutamakan.

2. Pemohon perlu mempunyai pengalaman yang berkaitan yang sesuai dengan bidang pengajian.

3. Umur pemohon utama tidak boleh lebih daripada 35 tahun (jika lebih daripada 35, akan kehilangan mata)

4. Umur pasangan tidak lebih daripada 35 tahun (jika lebih daripada 35, akan kehilangan mata)

5. Suami/isteri pemohon utama juga harus seorang graduan

6. Pemohon utama hendaklah mahir dalam mana-mana satu Bahasa

Perancis
ATAU
Inggeris

7. Penting untuk ambil perhatian: Demi untuk mendapatkan mata yang cukup untuk layak dan memenuhi pegawai visa pada niat sebenar anda untuk menyelesaikan di Quebec, kami bertegas klien yang melengkapkan tahap DELF A2 dari Alliance Francaise, tersedia di semua negara dan di bandar-bandar utama. Pengetahuan dalam bahasa tersebut juga akan menyediakan pegawai yang menemuduga untuk memberikan markah penuh kebolehsuaian.

Oleh itu, pengetahuan tentang Perancis menjadi satu faktor mandatori.

8. Suami/isteri pemohon juga harus munasabah baik dalam Bahasa Inggeris atau Perancis, walaupun kita tidak memerlukan bukti.

9. Jika pemohon adalah baik dalam Bahasa Inggeris, kita tidak perlu IELTS. Keputusan IELTS perlu dikemukakan hanya dengan permintaan pegawai visa.

10. Kita memerlukan butiran tentang kanak-kanak – bilangan anak, umur mereka.

Sangat penting: Pengalaman kerja harus berkaitan dengan kelayakan pendidikan.

Nota:

Terdapat dua peringkat proses imigresen Quebec. Peringkat pertama adalah pemilihan oleh Jabatan Imigresen di Quebec. Mereka mengeluarkan CSQ (Sijil pilihan oleh Quebec).

Peringkat kedua adalah untuk memohon dengan Jabatan Persekutuan untuk visa. Kita perlu mengisi kedua-dua dalam set borang permohonan pada masa yang sama. Semua dokumen sokongan yang diperlukan di peringkat awal itu sendiri.

Berikut adalah sistem point, grid pilihan. Terdapat tiga parameter, dan calon perlu memenuhi syarat di bawah mereka, governan kebolehpasaran, permulaan dan jumlah semua. Mata adalah berbeza bagi tunggal dan keluarga.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Q & A

Q – SAYA INGIN MENGETAHUI PENGALAMAN MINIMUM KEPERLUAN UNTUK QPNP
ANS = Minimum keperluan kerja adalah 1 tahun sepenuh masa. Tetapi perkara-perkara yang diperuntukkan akan lebih rendah dalam satu tahun dan maksimum 5 tahun.

Q – adalah Bahasa Perancis perlu bagi pemohon utama?
ANS = Ya, ia adalah wajib untuk tahu Perancis. Walau bagaimanapun, pengetahuan Perancis adalah terhad untuk bercakap dan mendengar sahaja. Mata adalah bergantung kepada tahap pengetahuan Perancis.

2-6 mata untuk pemula
7-12 mata bagi jangkamasa sederhana
13-16 mata untuk mahir

Q – temuduga akan di Perancis?
ANS = A pilihan akan diberikan kepada pelanggan untuk memilih bahasa mereka untuk temuduga. Walau bagaimanapun, tujuan utama temuduga adalah untuk menyemak kemampuan anda berbahasa dan pemahaman dalam bahasa tersebut.

Q – AKAN TAMAT PENGAJIAN SEPENUH MASA ADALAH MANDATORI UNTUK MEMOHON ATAU PENDIDIKAN SEPARUH MASA/CORRESSPONDANCE BOLEH BEKERJA.
ANS = sepenuh masa adalah penting. Quebec adalah sangat ketat dalam syarat-syarat pendidikan luar berbanding dengan Persekutuan.

Q – Adakah terdapat mana-mana sistem point untuk atur cara atau hanya perlu mengisi penuh kriteria ini? Jika ya daripada bagaimana Markah diberikan?
ANS = mata sistem adalah sangat kompleks dan multi-parameters. Ia terlalu terperinci bagi saya untuk menerangkan matematik. Kami menggunakan perisian yang kompleks untuk mengira mata, yang berasaskan pelbagai pembolehubah dengan tepat.

Q – keperluan Bahasa Inggeris minimum dari segi keputusan IELTS?
ANS = Bahasa Inggeris pengetahuan harus mahir. Sekurang-kurangnya 6.5 purata.

Q – Apakah peluang bagi orang tunggal untuk menjadi layak?
ANS = satu orang mungkin layak, jika Sarjana berpendidikan, tleast dalam 2-3 tahun pengalaman kerja yang berkaitan, fasih Bahasa Inggeris dan Perancis di peringkat DELF A2.

Masa Q – terhad… Tiada mana-mana tarikh akhir menamatkan atur cara.
ANS = sebagai sebarang atur cara lain, peraturan mungkin berubah bila-bila masa bergantung kepada aliran masuk permohonan. Jadi mengambil kesempatan semasa program ini masih ada. Mereka mungkin keluarkan pekerjaan daripada senarai.

Berikut adalah pautan yang pengajian yang akan menarik mata di bawah kawasan latihan di QPNP. Yang disebut Ya di bawah keutamaan rawatan akan mendapatkan lebih banyak mata dan fail akan dilayan mengikut keutamaan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *