Kasut untuk Hammertoe

Kasut untuk Hammertoe

Hammertoe adalah kecacatan kaki biasa yang berlaku apabila jari kaki menjadi dikunci ke dalam kedudukan kekal bent. Mereka sering disebabkan oleh pemasangan Kasut, memakai Kasut terutamanya bertumit tinggi, yang memaksa jari kaki ke dalam kedudukan bent. Anatomically bercakap, hammertoes berlaku disebabkan oleh satu ketidakseimbangan otot antara tendon pada bahagian atas dan bahagian bawah jari kaki yang menyebabkan tendon di bahagian bawah kaki untuk kekal menjadi menguncup. Hammertoe yang sama ada boleh fleksibel atau tegar. Hammertoe fleksibel yang boleh straightened dengan usaha atau memanipulasi dengan jari, manakala hammertoe tegar yang kekal selama-lamanya bent. Satu-satunya cara untuk mengubati hammertoe yang tegar adalah pembedahan. Tetapi hammertoes fleksibel boleh dirawat dengan memakai Kasut adat.

Seorang podiatrist boleh menetapkan yang berfungsi orthotic bagi hammertoe. Ini orthotic akan melambatkan pembangunan kecacatan tersebut dan bahkan mungkin sebaliknya ia dari semasa ke semasa. Dalam orthotic biasanya melekat ke belakang jari kaki yang menggunakan gelung jari kaki yang sekitar jari kaki seperti cincin. Ia direka untuk mengurangkan kesakitan kaki depan, melegakan tekanan pada metatarsals itu dan mengurangkan kerengsaan pada hujung jari kaki. Dari masa ke masa dalam orthotic boleh membantu untuk menyamakan asas ketidakseimbangan otot yang menyebabkan hammertoe itu di tempat pertama. Kasut ini datang dalam pelbagai saiz dan harus diganti kerap.

Sesetengah orang dengan hammertoe ingin membeli kasut yang menukarkan seperti jagung atau callus pad untuk merawat keadaan ini. Sementara ini boleh membantu meringankan beberapa gejala kesakitan dan kesakitan, mereka tidak akan berbalik masalah. Berhati-hati dengan jagung dan callus pad yang guna asid lembut untuk membakar kulit keras. Orthotics berubat ini hendaklah tidak digunakan antara jari kaki kerana kulit akan menjadi jengkel.

Sebagai tambahan kepada fungsi Kasut, hammertoe boleh dirawat (dan kadang-kadang terbalik) dalam pelbagai cara. Mengambil sedikit masa dari Kasut toed tertutup merupakan cara terbaik untuk memulakan. (Anda pasti harus Elakkan kasut tumit tinggi yang menolak kaki anda ke hadapan dalam kasut!) Ia adalah idea yang baik bagi orang-orang dengan hammertoe untuk melabur dalam sepasang sandal Ortopedik. Kasut toed ini terbuka akan cramp jari kaki, dan mereka akan memberikan anda gerbang, tumit, Achilles tendon dan bola kaki anda sokongan Ortopedik yang mereka perlukan. Regangan otot anak lembu anda secara kerap adalah satu lagi cara mudah untuk mengurangkan gejala hammertoe. Tetap regangan otot ini akan membantu membuat asal ketidakseimbangan otot di jari kaki anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *