Kasar produk domestik tidak A ukuran baik ekonomi kesihatan

Kasar produk domestik tidak A ukuran baik ekonomi kesihatan

Peratusan pertumbuhan KDNK telah digunakan pada masa-masa, untuk mengukur Kesihatan ekonomi. Anggaran KDNK Amerika Syarikat telah menurunkan tempahan untuk hanya beberapa mata peratusan. Laporan berita sering memetik keluaran dalam negeri kasar untuk menerangkan Kesihatan ekonomi. Kemajuan ekonomi, Walau bagaimanapun, adalah terlalu rumit bagi satu nombor untuk mengukur. KDNK adalah hanya ketinggalan zaman. Sumber artikel – mengapa KDNK bukanlah langkah yang terbaik untuk pertumbuhan ekonomi oleh MoneyBlogNewz.
Apa yang anda perlu tahu tentang produk domestik kasar
Keseluruhan nilai barangan dan perkhidmatan dalam sesebuah negara adalah diwakili oleh KDNK. KDNK bermula sebagai satu ukuran taraf hidup di pelbagai negara, namun ia digunakan dalam beberapa cara lain. Mencari KDNK mengambil formula khas. Ia menyeru untuk menambah perbelanjaan, eksport, kasar pelaburan dan penggunaan swasta. Kongres telah diberikan laporan keluaran dalam negara kasar pada tahun 1934 buat pertama kalinya. Simon Kuznets meletakkan bersama-sama. Keputusan telah dibuat oleh Federal Reserve ini. Itulah, apa KDNK adalah baik untuk.
Maklumat yang diukur melalui KDNK
Had dalam keluaran dalam negara kasar telah jelas untuk masa yang lama. Keluaran dalam negeri kasar “sebenar” yang dikeluarkan oleh Biro bagi analisis ekonomi yang menyesuaikan nombor. Tanpa pelarasan tersebut, KDNK akan sentiasa muncul untuk berkembang dengan kadar inflasi. Indeks Harga pengguna, yang merupakan satu cara mengukur inflasi atau Deflasi kos barangan Tempahan rumah, juga tidak mempunyai impak terhadap produk domestik kasar. Walaupun Amerika yang mempunyai pendapatan kurang jika isi rumah naik sebanyak 400 peratus, KDNK akan naik.
Membandingkan KDNK dengan kad kredit
Kerana nombor negatif tidak diambil kira, dalam keluaran dalam negara kasar mempunyai masalah terbesar dengan hal itu. Untuk menterjemahkan keluaran dalam negeri kasar dari segi belanjawan isi rumah, ia akan menjadi seolah-olah anda dikira Kesihatan kewangan anda isi rumah berdasarkan berapa banyak wang anda dibelanjakan–kedua-dua secara tunai dan kad kredit anda. Terdapat beberapa perkara yang ditinggalkan. Ada kemungkinan bayaran gadai janji tidak dibuat, bajet perbelanjaan boleh rosak dan akhirnya Kad perlu dibayar. Mengukur pertumbuhan ekonomi Amerika Syarikat–atau mana-mana negara–semata-mata berdasarkan keluaran dalam negeri kasar adalah terlalu sederhana perlu tepat.
Petikan
Berjaga-jaga Wang
themoneyalert.com/GDP.html
Blog saham
bloggingstocks.com/2010/09/10/economists-Lower-2011-u-s-GDP-Growth-Forecasts-to-2-5/
Investopedia
investopedia.com/Study-Guide/CFA-Exam/Level-1/macroeconomics/cfa3.asp

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *