Kapitalisme dan insurans seumur hidup – Bahagian 1

Kapitalisme dan insurans seumur hidup – Bahagian 1

Saya telah berkecimpung dalam perniagaan Perkhidmatan kewangan selama lebih 20 tahun dan telah membangunkan beberapa kecenderungan yang kuat arah produk dan idea-idea tertentu. Banyak daripada apa yang saya akan Daftar dalam artikel ini adalah apa yang saya telah sedar dari membaca, mendengar, mengalami dan memerhatikan, bertarikh kembali ke tahun Kolej saya Bilakah saya belajar sejarah Perlembagaan.

Semua tahun-tahun yang bercampur-campur dengan tragis kehilangan dua kawan yang rakan-rakan profesional, telah mendorong saya untuk menulis artikel ini. Saya menulis lebih lanjut untuk meletakkan idea-idea saya untuk kertas. Jika ia mempunyai bernilai kepada orang lain, maka saya lebih diperkaya.

Walaupun saya tidak akan menyalahkan mereka untuk apa-apa bahan kandungan di sini saya akan mendedikasikan teks ini kepada syarikat-syarikat bersekutu tersebut dua: Ray Hooper, siapa saya yang disayangi seperti anak lelaki, yang mempunyai cara hidup yang ceria Allah hidup saya, yang difahami bahawa kepentingan membawa bernilai kepada seseorang kerana mereka telah membawa nilai Salam adalah ukuran kesetiaan dan adalah apa menyediakan “hati” kepada kapitalisme. Dan untuk Les McGuire, yang menjadi seperti anak lelaki serta seorang guru, yang memandu saya gila, dengan cara tidak membenarkan saya berehat mental. Untuk baki hidup saya saya akan terus membaca lagi dan bertanya “mengapa” kerana Les mencabar saya untuk berfikir tambahan dengan jelas.

Ray dan Les telah mengajar kita dalam kehidupan dan kematian maksud sebenar “Nilai kehidupan manusia.”

Walaupun saya mengambil tanggungjawab penuh untuk teks ini saya RELA memberi kredit kepada orang-orang yang mempunyai sebut harga yang telah digunakan. Saya telah membuat percubaan untuk dimasukkan ke dalam sebut harga sebut harga langsung saya telah digunakan dan memberikan kredit kepada kesemua di sini bukannya dalam Nota kaki. Saya akan menggalakkan pembaca untuk mengambil masa untuk membaca sumber-sumber secara langsung. Jika saya telah menggunakan satu perkataan atau frasa yang seolah-olah seolah-olah ia datang dari sumber lain, ia mungkin tidak, dan jadi saya memberikan kredit kepada begitu banyak tersenarai dan tidak tersenarai bagi membantu saya, selama ini, dalam menggubal pemikiran saya. Walau bagaimanapun, saya ulangi, saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap pemikiran seperti yang dikumpulkan di sini.

Kredit untuk Robert Castiglione “LOMPAT” kunci kepada kejayaan kewangan”
Dilorenzo Thomas J. “Bagaimana kapitalisme disimpan America” (banyak saya petikan Diambil daripada buku beliau)
Les McGuire, Thomas Jefferson, John Looke, Murry Rothband, Revolution.com penerbit
Matt Randall Ludwig Von Mises, S.S. Huebner.

Saya telah berada dalam industri “Perlindungan insurans hayat” yang panjang cukup untuk alami yang kedua-duanya menerima cemuhan dan kekaguman bagi membantu pelanggan membeli “insurans hayat”. Dalam tahun yang sama, saya telah melihat rakan-rakan saya sendiri berebut untuk mencari kata-kata untuk menjelaskan apa yang mereka lakukan untuk mencari nafkah dan bukannya berkata mereka menjual insurans hayat.

Saya telah terlibat cukup panjang untuk melihat pelanggan saya sendiri menggunakan insurans hayat mereka untuk tujuan kegunaannya. Saya telah melihat muda dan pelanggan yang lebih tua Pas kaki meninggalkan manfaat kematian kepada pasangan mereka. Saya telah melihat orang lain yang meminjam nilai tunai untuk menghantar anak-anak ke Kolej, atau membeli kereta atau membuat pelaburan lain. Saya telah melihat lain-lain yang menggunakan dasar mereka untuk mendapatkan pinjaman perniagaan atau membeli peralatan. Saya Selain itu melihat orang lain yang hidup lebih tinggi banyak memikirkan mereka dapat menghabiskan harta mereka yang lain kerana mereka telah membeli insurans hayat. Menggunakan kata-kata Les McGuire; “Saya telah melihat insurans hayat yang digunakan sebagai ‘alat pengeluaran.'”

Saya tidak bermaksud untuk menandakan oleh perbincangan insurans hayat yang oleh sesetengah bermaksud sebahagian daripada kami jenis Perlembagaan kerajaan, atau produk itu sendiri yang dalam beberapa cara salah satu tonggak-tonggak Perlembagaan. Walau bagaimanapun, saya bercadang untuk mengesyorkan bahawa salah satu tonggak-tonggak Perlembagaan adalah kapitalisme. Dan kapitalisme yang memberikan kita agensi bebas untuk ‘mengejar kebahagiaan’ oleh secara membanting tulang untuk mendapatkan ganjaran itu pengeluaran, yang “harta” dalam semua bentuk kepada diri kita sendiri. Saya benar-benar menyarankan bahawa “Perlindungan insurans hayat tetap” yang merupakan antara alat-alat kewangan yang terbesar sana kepada kami untuk membantu dalam bahawa “mengejar kebahagiaan” secara ringkas bahawa ia adalah satu instrumen kapitalisme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *