Kanta Toric optima bagi Astigmatism akan berpanjangan tersuai dipasang mata kenalan

Kanta Toric optima bagi Astigmatism akan berpanjangan tersuai dipasang mata kenalan

Sesetengah orang perlu kukuh, lengkap adat pilihan yang hanya konvensional kanta kenalan toric untuk astigmatism boleh menyediakan. Jika yang menggambarkan anda, maka anda mungkin mahu mempertimbangkan kanta Optima Toric dari Bausch & Lomb. Kanta ini tahan lama untuk pakaian harian dan penyingkiran, dan akan berlangsung selama beberapa bulan dan mungkin sehingga setahun jika anda ambil baik mereka.

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin memilih kanta konvensional ke atas orang-orang yang pakai buang. Mungkin anda memerlukan penyelesaian tersuai yang tidak boleh ditangani oleh jenama-jenama yang biasa. Mungkin anda objek dengan idea melontar dari sesuatu yang boleh digunakan semula kerana anda percaya bahawa melakukan demikian membahayakan alam sekitar. Mungkin anda mempunyai keperluan perubatan khas yang hanya dapat diatasi dengan kanta konvensional. Walau Apapun alasan, tidak perlu untuk anda berasa anda perlu meletakkan dengan produk yang lebih rendah berbanding dengan orang-orang yang memakai kanta yang boleh guna.

Optima Toric lensa yang direka untuk tujuan khusus tahan bulan. Bausch & Lomb menggunakan teknologi komputer-pemotongan yang dipatenkan, yang mengakibatkan balast Prisma yang optimum direka untuk memberikan pampasan bagi astigmatism dengan duduk dengan betul di mata. Kanta yang terdapat banyak perintah preskripsi adat yang berbeza.

Bausch & Lomb menggunakan polimer yang dipanggil hefilcon B untuk membuat kanta ini. Ia adalah bahan yang kukuh yang dibina dapat bertahan daripada memakai dengan mudah seperti dilakukan kebanyakan guna kanta. Polimer ini menyerap air apabila menjalani Kitaran Kering setiap malam, mengisi sehingga 45% dari dirinya dengan air yang membantu kanta berasa licin kedudukan semasa anda memakainya pada waktu siang.

Guna kanta yang kerap mempunyai syarat-syarat yang mudah bagi penjagaan kanta, dan kadang-kadang boleh dipakai untuk hari pada satu-satu masa. Syarat-syarat yang lebih ketat bagi kanta yang boleh digunakan untuk beberapa bulan pada satu-satu masa. Kanta yang digunakan untuk sekian lama membuat deposit buildups dan bakteria masalah yang mesti diuruskan dengan betul untuk mengekalkan kesihatan mata yang baik dan kanta anda rasa hebat. Terdapat pelbagai jenis bahan kimia yang berlainan, enzim, dan Pemanas kaedah yang sedia ada di pasaran yang akan membantu menyimpan bakteria jauhnya dan kanta anda bebas daripada pembentukan protein dan lipid. Doktor mata anda akan mengesyorkan kaedah pembersihan yang sesuai dan jadual untuk anda berdasarkan keperluan individu.

Apabila anda mempunyai astigmatism, ia bermakna bahawa mata anda tidak berbentuk seperti kebanyakan yang lain-lain. Ia adalah seperti satu bujur atau telur bukannya sfera sempurna yang seharusnya. Ini adalah berita buruk kerana ia menyebabkan sinaran cahaya untuk Tabur dan melantun sekitar dan bukannya memberi tumpuan dengan betul retina, yang kemudian membawa kepada visi blurry. Optima kanta Toric berbalik masalah dengan duduk di atas kornea dan bertindak seperti Prisma yang akan cahaya kembali ke akan mengalami keadaan di mana ia dipunyai. Hasil yang anda lihat adalah penglihatan 20/20 sekali lagi.

Supaya kanta untuk melakukan pekerjaan mereka, mereka perlu duduk dengan selamat dan dalam kedudukan yang betul. Iaitu bahagian yang lebih berat daripada kanta mestilah ke arah bawah. Kadang-kadang bahagian yang lebih berat adalah sukar untuk melihat, kerana kita sedang bercakap tentang hanya sedikit penebalan kanta. Kanta Toric optima dilengkapi dengan tiga etchings di bahagian bawah kanta yang memberitahu anda dengan serta-merta sampingan yang turun, supaya anda boleh memasukkan mereka dengan betul.

Anda mungkin tertanya-tanya berapa kerap kanta ini harus diganti. Hakikatnya bahawa masa berubah berdasarkan kepada fisiologi anda dan kaedah pembersihan. Akhirnya, doktor mata adalah salah satu untuk menentukan berapa lama kanta ini akan berlangsung untuk anda, dan anda harus mengikuti nasihat beliau untuk pastikan anda tidak menghadapi sebarang masalah.

Jika anda sedang mencari satu set lengkap adat kanta bagi astigmatism yang akan bertahan lama tanpa perlu membuang mereka, kemudian bertanya kepada doktor anda mengenai kanta Optima Toric. Mereka adalah kukuh dan khusus dibuat untuk bulan yang lepas jika anda melayan mereka juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *