Kanser prostat & penerima Androgen – gambaran yang lebih jelas masalah

Kanser prostat & penerima Androgen – gambaran yang lebih jelas masalah

Kanser prostat adalah yang paling ramai menghidap kanser di Amerika. Lelaki mempunyai 17% risiko untuk mendapat masalah sepanjang hayat mereka. Kisah apa-apa kanser adalah pada dasarnya survival silapnya, masalah mana fungsi sel normal dirampas dan bertukar menjadi kanser. Bagaimana ini berlaku berbeza ketara bagi apa-apa jenis kanser, walaupun terdapat beberapa ciri-ciri umum. Mana-mana lelaki yang tidak mahukan kanser prostat di tempat yang pertama atau yang adalah merawat masalah ini hendaklah meluangkan masa sekurang-kurangnya memahami asas-asas penerima androgen.

Adalah sukar bagi lelaki untuk memahami bahawa apabila mereka pergi melalui rawatan kanser prostat segala usaha akan dibuat oleh doktor untuk membasmi fungsi testosterone dalam badan mereka. Testosteron adalah androgen lelaki yang utama. Rawatan ini mempunyai kesan sampingan yang tidak diingini sebaliknya membuat seorang lelaki yang agak “manless,” supaya dia boleh hidup. Kajian baru ke atas penerima androgen menjelaskan mengapa banyak rawatan kanser prostat adalah hanya bersifat sementara – kerana sepanjang masa tidak berfungsi androgen reseptor menguruskan untuk beralih daripada kanser androgen-didorong untuk memandu proses yang memerlukan tiada androgen dan merebak secara agresif.

Kajian baru menunjukkan bahawa penerima androgen boleh memasang set gen isyarat untuk bahan api kanser prostat agresif, memerlukan androgen tiada pada semua untuk mengekalkan proses yang benar-benar berbeza. Jika masalah ini mudah difahami doktor akan selesaikan ia lama dahulu. Jadi mari kita kembali dan meliputi asas-asas beberapa dan kemudian saya akan menjelaskan apa yang ia bermakna.

Hormon (yang seperti pengurus) memerlukan reseptor mengambil arahan mereka dan melaksanakannya di peringkat selular (penerima adalah seperti penyelia kawasan). Akan berkelakuan reseptor bagaimana menentukan banyak mengenai kesihatan anda. Pasti, jika seorang lelaki mempunyai terlalu banyak testosteron yang ia dapat menjana lebihan fungsi penerima androgen dan menyebabkan masalah prostat. Di sisi lain, testosterone yang rendah boleh juga menjana aktiviti penerima androgen yang berlebihan dan kanser prostat, seolah-olah penyelia kawasan akan mendesak untuk beberapa hala tuju pengurusan yang kekurangan.

Testosteron adalah dibuat di betina, dan ditukar dengan yang enzim 5-alpha reductase untuk lebih aktif metabolite 5-alpha dihydrotestosterone (yang biasanya dirujuk sebagai Kademlia DHT). Testosteron dan Kademlia DHT yang mengikat kepada penerima androgen, dan DNA dalam sel-sel anda kemudian pergi bekerja berikutan arahan-arahan yang diberikan.

Soalnya bottom line bagi mana-mana lelaki ialah, “Bagaimana saya mengekalkan saya penyelia kawasan yang melakukan pekerjaan yang baik supaya mereka memberi arahan-arahan yang betul untuk DNA saya?” Ternyata bahawa penyelia kawasan ini mempunyai banyak autonomi, sentiasa tidak suka arahan mereka mendapat dari pengurusan, dan boleh mendapatkan agak panik dengan masalah yang mereka fikir akan berlaku di tempat kerja.

Malah, penerima androgen boleh mendapatkan perintah-perintah yang bercanggah dari banyak bidang yang berbeza. Jika anda ingin menyemak maklumat terperinci mengenai bagaimana kerja-kerja ini penerima klik pada link ini: mengkaji penerima Androgen dan kanser prostat.

Dalam kesihatan sel-sel prostat secretory akan dibunuh pada kadar 1% – 2% setiap hari dan digantikan dengan yang baru. Aktiviti ini adalah sebahagian daripada fungsi prostat yang normal dan akan dikawal selia oleh penerima androgen. Apabila penerima androgen bermula rosak, yang termasuk menjadi Hiper-membangkitkan dan tertekan, maka sel-sel yang lebih akan dibuat daripada akan ditamatkan yang membawa kepada permulaan kanser prostat.

Satu perkara yang tidak penerima androgen yang merangsang pengeluaran androgen khusus prostat (PSA), oleh itu PSA meningkat mencerminkan penerima over-active androgen – yang mungkin atau mungkin tidak menggambarkan aktiviti kanser prostat, tetapi wakil risiko.

Penerima androgen boleh bertukar hormon tekanan oleh keradangan mesej yang datang daripada lemak disimpan (IL6), dengan adiponectin yang rendah induced oleh masalah leptin dan obesiti, dan beberapa isu lain yang secara amnya jatuh di bawah tajuk Haus dan lusuh. Aktiviti IL6 berlebihan adalah kunci untuk fungsi penerima over-active androgen. Dasar IL6 adalah teras keradangan gen, NF-kappaB, yang sentiasa over-expressed kanser prostat yang lebih maju.

Masalah dengan IL6 dan NF-kappaB jatuh di bawah tajuk keradangan terlalu umum dan khusus akan dibuat lebih teruk jika anda adalah berlebihan berat badan. Orang-orang yang berlebihan berat badan akan dua kali seperti mati akibat kanser prostat yang agresif jika mereka harus mendapat kanser prostat. Tulisan tangan bagi hampir setiap lelaki adalah biasanya di dinding sebelum diagnosis kanser prostat. Mekanisme asas kini jelas. Manakala rawatan anti-testosterone boleh membeli anda masa, ia adalah jauh lebih baik untuk tidak mendapat masalah di tempat pertama. Ia adalah mungkin untuk merosakkan kehidupan seks anda.

Kelenjar prostat anda mempunyai edaran termiskin kepada kelenjar atau kawasan dalam badan anda. Akal akan memberitahu anda bahawa senaman yang membantu edaran akan membawa oksigen yang diperlukan dan nutrien kepada prostat anda yang membantu ia berfungsi biasanya, manakala kekurangan senaman dan berat badan yang progresif keuntungan adalah musuh yang terang-terangan.

Prostat anda memerlukan pelbagai nutrien untuk fungsi normal, termasuklah zink, tocotrienol E, minyak ikan, selenium, likopena, dan sayur-sayuran cruciferous. Nutrien seperti saw palmetto dan quercetin membantu memodulatkan fungsi 5-alpha reductase, yang boleh membantu mengurangkan aktiviti penerima androgen dan mengurangkan bengkak prostat dan prostat kanser aktiviti. Saw palmetto dan quercetin telah menunjukkan aktiviti kajian sel kanser anti-prostate.

Malah, beberapa nutrien telah ditunjukkan untuk membantu memodulatkan aktiviti penerima androgen. Sebagai contoh, kajian tinjauan ke atas penerima androgen menyatakan “beberapa Kata majmuk yang berlaku secara semulajadi atau derivatif mereka telah ditemui untuk mengawal selia bioketersediaan penerima androgen dalam garisan sel kanser prostat. Sebatian ini termasuk silymarin, vitamin D3, derivatif vitamin E dan polyphenols seperti resveratrol dan epigallocatechin gallate.”

Garis bawah adalah bahawa anda perlu menyimpan penerima androgen anda gembira. Ini bermakna menyimpannya disejukkan dan tidak membiarkan mereka mendapatkan tertekan. Ini bermakna mengambil penjagaan diri sendiri. Senaman yang kerap, cukup tidur, tekanan yang diurus dengan baik, banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran, kehilangan berat badan jika berat badan berlebihan, dan nutrien yang berbilang, seperti yang dikehendaki. Jika anda mempunyai gejala-gejala prostat yang bengkak membuat keutamaan untuk mengurangkan mereka.

Anda benar-benar tidak mahu bangun satu hari dua penerima androgen yang bentuk bent daripada semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *