Kanser prostat dan pemakanan tambahan

Kanser prostat dan pemakanan tambahan

Selepas bertahun-tahun penyelidikan, saintis telah mendapati bahawa seorang lelaki memilih untuk makan atau tidak makan, makanan yang boleh memberi kesan yang besar pada kesihatan beliau kelenjar prostat. Oleh itu, kanser prostat mungkin jenis kanser (kanser paru-paru yang berkaitan dengan rokok berikut) Tempahan boleh dicegah. Tempahan terdapat sejumlah besar penyelidikan dan siasatan terhadap kanser prostat. Kajian ini meneliti penggunaan nutrien tertentu dan keupayaan mereka untuk mencegah dan merawat kanser prostat sebenarnya. Nutrien ini termasuk: kalsium D-glucarate, selenium, brokoli, teh hijau, maitake dan likopena.

Prostat adalah terletak di bahagian dalam sistem pembiakan lelaki yang membuat dan menyimpan bendalir seminal untuk digunakan dalam air mani. Kelenjar prostat boleh didapati bungkusan sekitar bahagian atas dalam urethra. Walaupun kanser prostat awal tidak menyebabkan apa-apa gejala biasanya, banyak gejala kanser prostat adalah juga tanda-tanda masalah prostat yang lain, termasuk jangkitan atau benign prostatic hyperplasia (pembesaran prostat disebabkan oleh perubahan berkaitan-umur). Jika anda atau orang yang anda tahu mana-mana gejala-gejala berikut, sila lihat pengamal penjagaan kesihatan bagi penilaian: sukar memulakan kencing dan memegang kembali air kencing, ketidakupayaan untuk membuang air kecil, ejakulasi yang tidak terperi sakitnya, dan/atau darah dalam air kencing atau air mani. Usia adalah faktor terbesar yang dikaitkan dengan kanser prostat kanser prostat yang berlaku di kalangan lelaki berusia 65 tahun. Jika bapa atau saudara lelaki yang mempunyai penyakit, itu risiko untuk mendapat kanser prostat menjadi lebih tinggi. Afrika-Amerika adalah pada risiko yang lebih tinggi, bersama-sama dengan mekanik, petani, pekerja logam kira-kira, dan orang-orang yang terdedah kepada kadmium.

Kanser prostat lazimnya dikesan melalui peperiksaan rektum yang digital, di mana doktor Selit gloved jari ke dalam rektum dan merasakan melalui dinding rektum, prostat menyemak kawasan keras atau berseri. Ujian darah untuk prostat khusus antigen (PSA) juga digunakan. Ini terdiri daripada sebuah makmal yang mengukur tahap antigen prostat khusus dalam sampel darah kerana tahap mungkin meningkat pada lelaki yang mempunyai kanser prostat, benign prostatic hyperplasia atau jangkitan pada prostat. Walau bagaimanapun, ujian ini akan hanya menentukan jika ada masalah dengan kelenjar prostat lelaki. Mereka tidak dapat menentukan jika masalah adalah kanser. Biopsy yang diperlukan untuk mendedahkan kewujudan kanser prostat yang sebenar.

Nutrien Kesihatan prostat, kalsium D-glucarate, selenium, brokoli, teh hijau, maitake, Saw Palmetto, dan likopena, masing-masing boleh membantu untuk mencegah dan merawat kanser prostat. Beberapa ini membantu badan-badan lelaki bekerja lebih berkesan beberapa menjaga sel-sel kanser daripada berkembang, dan lain-lain sebenarnya membunuh sel-sel kanser prostat.

Setiap hari kita terdedah kepada kanser-menyebabkan bahan kimia dan toksin yang akan datang sebahagian daripada bahan cemar dalam makanan yang kita makan dan bahan cemar di udara kita sedut. Toksin semulajadi, yang dihasilkan dalam badan kita, dapat dikeluarkan melalui lebihan hormon seperti estrogen dan testosteron, dan boleh menyebabkan kanser apabila mereka tidak lagi diperlukan. Bahan kimia yang menyebabkan kanser memulakan kanser, tetapi lebih penting lagi boleh menyebabkan kanser yang sedia ada untuk berkembang lebih besar, lebih kuat dan lebih berbahaya. Toksin terikat di dalam hati untuk asid glucoronic dipanggil kimia. Penyelidikan telah mendapati bahawa peningkatan aktiviti glucuronidase dalam badan yang dikaitkan dengan kanser prostat. Kalsium D-glucarate membantu badan kita dalam menghalang toksin berbahaya dan bahan-bahan kimia yang terikat kepada asid glucuronic. Ia juga telah ditunjukkan untuk menghalang pertumbuhan kanser prostat dan membantu menyingkirkan badan bahan kimia toksik dan lebihan hormon yang boleh merangsang pembentukan kanser.

Selenium adalah sebuah mineral surih yang penting yang ditemui di tanah. Ia wujud dalam makanan tumbuhan seperti oatmeal dan daging yang kita makan. Selenium adalah antioksidan yang utama. Ia melambatkan penuaan, terus kulit kami yang fleksibel, dan membantu mencegah kelemumur. Selenium juga terus kami saluran darah yang sihat dan melindungi kita daripada penyakit jantung. Tetapi, kesan-kesan yang paling kuat selenium yang terdapat pada kelenjar prostat. Kajian menunjukkan bahawa selenium boleh mengurangkan kadar kanser prostat sebanyak 63%. Keputusan kajian ini telah begitu mengesankan bahawa ia telah membawa kepada banyak kajian-kajian lain selenium dan prostat kanser. Malah, penyelidik di Pusat Kanser Arizona dan di Arizona Kolej kesihatan awam di Tucson kini sedang mengkaji kesan selenium kanser prostat dalam percubaan-percubaan klinikal berterusan yang empat.

Selama bertahun-tahun, para saintis telah diperhatikan bahawa orang-orang yang makan brokoli telah terbukti dapat mengurangkan risiko mendapat kanser prostat. Mengkaji yang ditemui di brokoli meningkatkan enzim tertentu dalam tubuh yang menyahaktifkan bahan kimia yang menyebabkan kanser. Banyak Ujikaji Makmal telah menunjukkan bahawa sel-sel kanser prostat yang terdedah kepada mengkaji berhenti tumbuh sehingga 80 peratus.

Bahan tumbuhan yang kuat yang ditemui dalam teh hijau, EGCG, telah menunjukkan untuk menjadi pembunuh yang sangat berkesan sel-sel kanser prostat. EGCG boleh menghentikan pertumbuhan kanser prostat mati di trek yang. Wain merah dan sayur-sayuran cruciferous, yang diketahui pembunuh kanser, mempunyai struktur kimia yang sama sebagai EGCG.

Cendawan Maitake, juga dikenali sebagai tarian cendawan, mengandungi kompaun yang penting yang dipanggil D-pecahan. Kajian terkini di Kolej perubatan New York menunjukkan bahawa maitake D-pecahan musnah 95% daripada sel-sel kanser prostat manusia dalam ujikaji makmal.

SAW Palmetto biasanya dimakan dalam bentuk pil atau rasa. Berry saw palmetto mengandungi pelbagai khasiat dan gelatine aktif yang membantu mengawal saiz prostat anda. Lelaki, testosteron adalah hormon berlaku yang semulajadi yang, sebagai seorang lelaki, usia mereka pemeluk testosteron Kademlia DHT. Kademlia DHT adalah punca lelaki corak kebotakan dan sebab kebanyakan lelaki mendapatkan diperbesarkan prostat yang membawa kepada kanser prostat. SAW palmetto juzuk aktif mencari yang sama reseptor Kademlia DHT yang menganggotai dalam tisu dan boleh mengantikan Kademlia DHT. Memperlahankan pertumbuhan prostat dan atau mengecut prostat yang membolehkan aliran air kencing yang lebih baik.

Likopena ini terlibat dalam beberapa berita pemakanan paling menarik berkaitan kesihatan prostat. Carotenoid ini didapati terutamanya dalam tomato. Orang yang makan banyak tomato yang dimasak dengan kadar yang sangat rendah kanser prostat. Kerana laporan-laporan awal yang memberangsangkan menunjukkan likopena itu sebenarnya boleh membunuh sel-sel kanser prostat, ada letupan pengajian likopena dan prostat kanser. Satu daripada kajian ini, pesakit-pesakit kanser prostat yang 32 makan hidangan pasta yang dilindungi dengan tiga-perempat cawan sos tomato setiap hari selama tiga minggu. Hasil kajian menunjukkan tahap PSA mereka jatuh dua mata. Walaupun tanda-tanda kerosakan DNA jatuh dengan ketara.

Walaupun anda boleh membeli setiap satu daripada nutrien ini dan membawa mereka secara berasingan, Semua nutrien ini boleh didapati dalam Formula Kesihatan prostat. Pastikan anda membeli formula mengandungi kalsium d-glucarate, saw palmetto, likopena, selenium, dipiawaikan untuk mengandungi sekurang-kurangnya 125 mula mengkaji, teh hijau, brokoli dan cendawan maitake cabutan kerana bahan-bahan Standard memberi nutrien yang berkesan secara konsisten. Bersama-sama dengan ini, mengamalkan diet yang sihat termasuk beberapa hidangan bijirin gandum dan roti, mengurangkan pengambilan daging merah untuk 2-3 sajian setiap minggu dan menambah makanan berasaskan tomato dan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari boleh membantu untuk melindungi manusia daripada kanser prostat. Orang-orang lelaki yang berumur 50 tahun dan lebih tua harus mempunyai peperiksaan rektum yang digital dan AKP menguji setiap tahun. Pastikan anda berbincang dengan pakar untuk menentukan kekerapan ujian ini perlu dilakukan kesihatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *